Martaem1983
Fanka BB :)
Dziewczyny,
Dostałam wyniki papp’a i wszystko okrjbliźniaki zdrowe
Dostałam wyniki papp’a i wszystko okrjbliźniaki zdrowe
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Daj koniecznie znać co i jakSame dobre wieści ja za pół godziny idę na wizytę.
Zobacz, jaki to jest paradoks Jak nie mamy objawów - jest stres, jak się jakieś pojawią - też jest stres Dlatego ja codziennie sobie tłumaczę, że to, na co mam wpływ, to muszę robić (zdrowe jedzenie, spacery, mierzenie ciśnienia), dużo odpoczynku - ale to, na co nie mam wpływu - nie zależy ode mnie. Ciąża to chyba po prostu taki stan ciągłego niepokoju - ale też nie można przesadzać. Moja mama mi opowiadała, że ona nie miała też żadnych typowych objawów ciążowych, więc pewnie odziedziczyłam to po niej Zobacz też, jak dużo kobiet, które nie chciały mieć dzieci, a jednak zaszły w ciążę - i nie myślały pewnie o tym wszystkim, o czym myślimy my. Nie zawsze dbają o siebie, tak jak powinny - a ich dzieci rodzą się zdrowe. Ja też najchętniej chodziłabym na usg co tydzień i sprawdzała, czy u maleństwa jest wszystko dobrze Prenatalne mam dokładnie za tydzień, 12.05 i też chciałabym przyspieszyć czas. A z drugiej strony myślę, że czas i tak szybko leci. Niedawno marzyłam tylko o tym, żeby zajść w ciążę. Jeszcze bardziej niedawno dowiedziałam się, że jestem w ciąży i marzyłam tylko o tym, żeby przetrwać ten pierwszy trymestr - a jeszcze 2 dni i skończę 12 tydzień Teraz marzę o tym, żeby badania prenatalne wyszły w porządku. Trzymam kciuki, żeby i u Ciebie tak było!Twój wpis trochę podniósł mnie na duchu. Jesteśmy w niemal identycznych sytuacjach. Również poprzednią ciążę szybko straciłam ale od początku było źle. Teraz właściwie nie mam objawów i to mnie przeraża.... W sobotę mocno i nagle zakuł mnie brzuch z prawej strony że aż się skrzywiłam, zabolało jeszcze kilka razy słabiej i przestało. Zaczęly mnie nachodzić jakieś czarne myśli do tego stopnia że dziś obudziłam się przed 6 z bólem głowy. Powiedziałam to od razu mężowi i dopiero gdy powiedział że wariuje i mnie przytulił to trochę przeszło.
Prenatlane mam prywatnie za dokładnie 2 tyg a na NFZ 20.05.
A w ten piątek mam wizytę w poradni patologii ciąży (lekarz znając moje poprzednie przejścia oraz historię chorób od razu mnie tam skierował) mam nadzieję ze wszytsko będzie dobrze
Ja salami kiedyś rzadko jadłam ale teraz kiedy nie mam na nic ochoty to jedną i ulubioną rzeczą jest wlasnie pizza z salami. No ale ja kupuje zamrożoną i w piekarniku sobie odgrzewam a wiec jem pieczone salami [emoji16]Czytam was na okrągło, tylko czasami coś napisze. Współczuje wszystkim mamusiom, które odczuwają jeszcze mdłości, ja jestem w 14 tygodniu i raz nie czuje się jakbym była w ciąży, a na drugi dzień wymiotuje za dwóch [emoji85] Jedno jest pewne- kiedyś przejdzie[emoji16]
Przyszłam do was z pytaniem, czy jecie salami w ciąży? Dziś kupiłam pół batona i tak się zastanawiam, czy można [emoji87]