reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

Ja już pobudka🤣🤣🤣22-3, biorąc pod uwagę jednorazowa długość snu to i tak dobry wynik😂ja mam zatkany nos i kaszel ☹️Nos od hormonów a kaszel od zgagi😕nie jestem przeziębiona ale oczywiście czuje się zle.
A te plamienia masz mocne?Bili Cię brzuch ?

Nie jakieś giga ale są. Brzuch niby nie boli

reklama
Jeśli chodzi o ubrania ciążowe ja sobie kupiłam już na początku ciąży bo lubię nosić obcisłe jeansy z wysokim stanem i dobrze wiedziałam zee właśnie podczas jazdy samochodem itp będą mnie one uciskać w brzuch. Ja standardowo kupiłam leginsy z Lidla i jedna parę jeansów w sklepie dla ciężarnych. Niedługo mam nadzieję, że będzie ciepło to się wdrazy sukienki i będzie z głowy 😜

To zależy od Ciebie🙂 Ja się zastanawiałam nad badaniem z krwi, ale zdecydowałam że dopiero jak lekarz będzie miał podejrzenie jakiekolwiek wady, to wtedy zrobię test PAPPA. Ja robiłam 13+0, byłam tydzień wcześniej, ale maluszek był za mały na badanie.

To ty decydujesz. Masz czas od 11+ do 14. U mnie o badaniu z krwi decyduje lekarzy wykonujący usg.
Ja mam badanie 11+6

Hej. U mnie wszystko w porządku. Oczywiście nie wiadomo skąd te plamienia. Przy badaniu ich nie było jak wróciłam znów. Jak nerwy zaczęły ze mnie schodzić to koszmarnie zaczęła boleć mnie głowa i nie dałam rady nic napisać.
Ja 3 tygodnie temu miałam krwawienie, byłam na IP, po 2 dniach znów krew i znów na IP. Od tamtej pory brazowe plamienia. Lekarze nie wiedzą dlaczego. (byłam u 3 różnych lekarzy + 2 razy na IP) i nie dowiedziałam sie przyczyny. Teraz plamie na beżowo. Brzuch mnie pobolewa, ale w czwartek byłam na usg i było wszystko ok. W poniedziałek idę na prenatalne. Może tam się czegoś dowiem...

Tak mierze ciśnienie, puls, cukier wszystko w normie. Przed ciążą ból głowy praktycznie mnie nie dotyczył. Wody pije naprawdę dużo ok. 3l.dziennie. Pogadam z ginem na wizycie w przyszlym tyg ale wątpię ze cos zaradzi 😐
Niestety tez mam straszne bóle głowy ale ja zawsze mialam niskie ciśnienie ale teraz to jest nie do wytrzymania i jak pije za mało wody jest jeszcze gorzej

Niestety tez mam straszne bóle głowy ale ja zawsze mialam niskie ciśnienie ale teraz to jest nie do wytrzymania i jak pije za mało wody jest jeszcze gorzej
A w którym tygodniu jestes? Ja w 11. Znajomą bolala glowa cala ciążę 😳 jak to nie mnie to nie wiem jak będę funkcjonowała

Mnie boli głowa za stresu. Jestem psychicznym wrakiem. Ta ilość strat i teraz ciągle jakieś plamienia, które we wcześniejszych ciążach oznaczały koniec mnie przerażają. Całe szczęście mam jutro wizytę u mojego psychiatry, może mi pomoże. Teraz czekam pod gabinetem na prenatalne.

Mnie boli głowa za stresu. Jestem psychicznym wrakiem. Ta ilość strat i teraz ciągle jakieś plamienia, które we wcześniejszych ciążach oznaczały koniec mnie przerażają. Całe szczęście mam jutro wizytę u mojego psychiatry, może mi pomoże. Teraz czekam pod gabinetem na prenatalne.
Współczuję stresu :( daj znac jak badania prenatalne i jak u psychiatry czy cos poradził. Czytalam ze leków na uspokojenie nie daja chubaze to bezwzglednie konieczne.

reklama
@margola29
Najważniejsze, że z maluszkiem wszystko dobrze. Najgorsza jest niewiedza. Ja mam zdjęcia bo moja Pani doktor jak coś niepokoiło kazała przesyłać więc wszystko jest na telefonie i nawet jak mi przejdzie do wizyty na ten moment to zawsze mam zdjęcie żeby zobrazować jak to wygląda jaki ma kolor itd.
Ja jadę na 15/16 do kolejnego lekarza skonsultować tego krwiaka i ten acard.. 10.05 prenatalne
11. 05 konsultacja z moim lekarzem

Do góry