reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Nie wiem czy bardziej niezdrowe jest salami (ja tam jem, jedyna wedlina jaka mi w ogóle wchodzi 🙂) czy McDonald albo KFC. To z czego sa robione te hamburgery albo te oleje na których smażone jest KFC... to same pewnie wiecie;)
Ale fakt, sama ostatnio jadłam Cos z MaCa, nie umiałam się powstrzymać 🤷‍♀️🤷‍♀️
Nie chodzi o zdrowie czy wartości odżywcze tylko o to ze "W surowym mięsie i rybach mogą kryć się takie bakterie jak Salmonella, Escherichia coli, Listeria czy pasożyt Toxoplasma gondii." Ale jeśli coś jest z dobrego spraedzonego źródła a Ty przechodziłaś juz Toxo to chyba nie ma co panikować nadmiernie :) jak smakuje.

reklama
Ja niestety nie mam dobrych wieści po prenatalnych. Tzn. nic nie wyszlo źle, ale dziecko bylo tak dziwnie ułożone, że muszę je powtórzyć. Na usg widac bylo jakbym miala totalnie plaską macicę i dzidzius mial ograniczone miejsce. Ja już oczywiście świruje i chyba zwariuje do kolejnego badania. Lekarz wydawał się spokojny, robił co mógł, najpierw próbował przez brzuch, potem dopochowowo. Ostatecznie poprosił, żebym przyszła za tydzień i powtórzymy. Mówił, że nie ma co się stresować, że za tydzień zobaczymy I dopiero wtedy będziemy się martwić... Ale ja już okropnie się boję.
A który to tydzien? Może za wcześnie jest tylko?

U mnie dzisiaj lepiej. Ale wczoraj odkryłam ze na ból głowy pomaga mi ciepła kąpiel. Przyszedl mi dzisiaj jeszcze olejek bergamotowy dla dodatkowego relaksu pachnie cudnie.
Zazdroszczę ciepłych kąpieli bo ja jak tylko czuje ciepłą wodę to od razu kreci mi sie w głowie duszno mi i zaczynam tracic grunt pod nogami mimo ze kiedyś uwielbiałam gorącą kąpiel i wychodzilam z niej cała czerwona [emoji1787]

Ja niestety nie mam dobrych wieści po prenatalnych. Tzn. nic nie wyszlo źle, ale dziecko bylo tak dziwnie ułożone, że muszę je powtórzyć. Na usg widac bylo jakbym miala totalnie plaską macicę i dzidzius mial ograniczone miejsce. Ja już oczywiście świruje i chyba zwariuje do kolejnego badania. Lekarz wydawał się spokojny, robił co mógł, najpierw próbował przez brzuch, potem dopochowowo. Ostatecznie poprosił, żebym przyszła za tydzień i powtórzymy. Mówił, że nie ma co się stresować, że za tydzień zobaczymy I dopiero wtedy będziemy się martwić... Ale ja już okropnie się boję.
A mowil dlaczego tak może być, cos wiecej powiedzial? A moze slaby sprzęt? Wyjaśnił dlaczego nie przeprowadził badania ? Współczuję takich nerwow:(

Zazdroszczę ciepłych kąpieli bo ja jak tylko czuje ciepłą wodę to od razu kreci mi sie w głowie duszno mi i zaczynam tracic grunt pod nogami mimo ze kiedyś uwielbiałam gorącą kąpiel i wychodzilam z niej cała czerwona [emoji1787]
Może powinnaś spróbować w chlodniejszej wodzie. Ja mam termometr i utrzymuje temp. okolo 37 stopni. Kąpiele powyzej 38 stopni nie sa wskazane.

reklama
A mowil dlaczego tak może być, cos wiecej powiedzial? A moze slaby sprzęt? Wyjaśnił dlaczego nie przeprowadził badania ? Współczuję takich nerwow:(
Sprzęt dobry. Serce, żołądek ok. Ale ta najważniejsze pomiary nie dało się wykonać. Próbował na wszelkie sposoby, musimy powtórzyć jak się dziecko obróci inaczej.

Do góry