reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Te czasami chciałabym wiedzieć mniej...jak popatrze nieraz na swoje niektóre znajome to zazdroszczę im tego jakie są głupiutkie i żyją sobie w cudownej beztrosce bo nie mają pojęcia o niczym poza ubraniami i paznokciami i kosmetykami 😉😉 jedza surowe mięsa ryby palą fajki popijają winko i szczęśliwie cieszą się ciążą 🤦‍♀️
I właśnie o tym ostatnio myślę że nie jest to jeszcze czas żeby się chwalić bo niegdy nie wiadomo co się wydarzy ale znam tyle dziewczyn co mają to gdzieś i wogole nie wyglądają jak by były w ciąży. Mam sprzeczne emocje naprawdę raz chce się cieszyć a raz zachowuje się ok co ma być to będzie.

reklama
No naprawdę chyba tak trzeba :/

Wiadomo że stres nie jest dobry. U nas lekarze nie polecaja accardu i luteiny 🙃 tylko zalecają w przypadku konieczności. Która ciąża u Ciebie ?:)
To moja druga ciaza, pierwszą poroniłam w zeszłym roku w lipcu. Mam 35 lat i dlatego zdarza mi się panikować.... 😞

No przybijam z Toba piątkę! Jesem zmęczona, obolała, wszedzie mam tradzik.. ryj zsypany boli mnie skóra.. 3 najgorsza 🤣😂
Też tak mam i właśnie wczoraj sie dowiedzialam ze to dziewczynka , wiem że za miesiąc jeszcze będzie potwierdzax ale cieszę się jak dziecko 8-) Jakiś czas temu zanim zaszłam w ciążę śniła mi się mała blondyneczka. Parę tygodni temu z rana się budze mowie do mojego nie męża będzie 15.11 jak się urodzi a następny ranek corka. I chyba prorocze te sny

Jechalam dzisiaj na badania krwi i urwałam lusterko w samochodzie 😅 10 lat jeżdżę, Włochy objechałam i nic się nie stało i nadszedł ten dzień w Katowicach 😅 chyba odpłynęłam myślami
Jechałam na potwierdzenie ciąży 5 tydzień ledwo się zaczoł taka byłam zestresowana ze nie zauważyłam wjechałam na krawężnik i urwałam z jednej strony zderzak. Fajnie że nie jestem jedyna 😉

Kurczę obiecałam sobie nie dyskutować o szczepieniach ale tak mnie korci :D Nie chcę przerzucać się argumentami, ale tylko wspomnę, ze to nie jest prawda, ze ta szczepionka powstała ekspresowo. Technologia mRNA w kwestii szczepionek jest w badaniach od dekady, ale bez konkretnego celu zadna firma nie wyda miliardów na ogromne kadry i nowe linie produkcyjne i badawcze. Teraz po prostu stało się to, co zawsze przyspiesza sprawe - USA wrzuciło dosłownie miliardy w te badania, zaangażowały się ośrodki badawcze na całym świecie, głównie w US i bazujac na tej technologii mRNA, ktora już istniała i była badana, stworzono szczepionkę mRNA na covid. Ta ostatnia cześć jest absolutnie najłatwiejsza i nie wymagała żadnego geniuszu, po prostu „zaprogramowali” szczepionkę mRNA pod RNA tego konkretnego wirusa. Żadne triale medyczne tez nie były przyspieszone, po prostu szukanie ludzi u funduszy do takich badań zajmuje lata, a tutaj ludzie sami sie zgłaszali, a kasa spływała z budżetów wielu krajów na świecie. W USA kobiety w ciazy od początku szczepień maja pierwszeństwo, bo są uznane za wysokie ryzyko, wiec tam zaszczepiono ich do tej pory setki tysięcy i dalej nie widać czerwonych flag. Nie przekonuje absolutnie do zmiany decyzji, jedynie chce wyprostować ten jeden fakt, który ciagle się pojawia i po prostu nie jest prawdą. Izolowanie się jest na pewno odpowiedzialnym pomysłem, jeśli nie planujesz szczepień. Ja poczekam na drugi trymestr, poczytam nowe badania i myśle, ze nie będę się obawiać, plus przekazanie przeciwciał dziecku zawsze fajna sprawa, będzie miał lepszy start rodząc się w pandemii :D Btw polecam na yt np „mRNA vaccines, explained”, bardzo obrazowo pokazuje proces od początku do końca.
To się nie dogadamy, bo możemy odsyłać się do różnych filmików z YouTube🤦 a i tak każda z nas będzie mieć swoje zdanie. To że cała technologia mRna jest już od dawna się zgodzę. Tylko że pierwszy raz została użyta w szczepionce, a sam producent zrzucił odpowiedzialność za ewentualne skutki uboczne na rządy państw, które je wykupują i jak sama napisałaś testują je na sobie, bo cała prawidłowa procedura dopuszczenia szczepionki trwa latami. Ludzie sami biorą na siebie odpowiedzialność i ja w tym przypadku jej nie wezmę.

Też tak mam i właśnie wczoraj sie dowiedzialam ze to dziewczynka , wiem że za miesiąc jeszcze będzie potwierdzax ale cieszę się jak dziecko 8-) Jakiś czas temu zanim zaszłam w ciążę śniła mi się mała blondyneczka. Parę tygodni temu z rana się budze mowie do mojego nie męża będzie 15.11 jak się urodzi a następny ranek corka. I chyba prorocze te sny
Mój syn marzy o siostrze. Mówi do mojego brzucha. Pamietaj masz być dziewczynka😂

reklama
Do góry