reklama
Kikamika28
Fanka BB :)
Clexane luteina, acard i euthyrox 50, i mam nadzieje ze ciśnienie się nie powtorzy jak w poprzedniej ciąży bo jesli tak do dopegyt albo cos innegoA jakie leki zażywasz, jeżeli można zapytać.?
Kikamika28
Doktor mnie wczoraj zapisał na prenatalne na NFZ miejmy nadzieje ze nie dostanie odmowy11+6 do 13+6 USG genetyczne
18 do 22 USG połówkowe.
Został tu ktoś kto łapie się na test pappa na NFZ?
Szpileczka
Zaciekawiona BB
Ja wszystko tak samo. Kończę 10 tydzień i też usg za 13 dniHej dziewczyny. W końcu weekend zaraz trochę się postaram nadrobić. Koncze 10 tydzień. W tym tygodniu widziałam malucha i wszystko w porządku. Już 3cm Ciagle w zasadzie nikt nie wie a ja już spodni nie mogę dopiąć. Właśnie zrobiłam zakupy na Vinted. Zobaczymy co przyjdzie w poprzednich ciążach do 14ego tygodnia minimum nic a nic a teraz inaczej no ale cóż.
Za 13 dni pierwsze usg prenatalne. Taki przełomowy ten kwiecień chyba dla większości tu jeśli chodzi o badania. Trzymam kciuki za dobre wyniki!
Ja na vinted upolowalam legginsy z calzedoni, są rewelacyjne. Prawie codziennie je noszę.
Pięknego dnia
Natalia9898
Dziewczyny mam pytanie chodzę do ginekologa prywatnie jestem w 7 tc +5 d w ciąży wizytę mam za 5 tygodni następna , kazał mi zrobić usg to trumestrowe ja się pytałam czy prenatalne a on że zwykle usg jak jest u was ?
Mam takie głupie pytanie. Czy któraś z Was chodziła do dwóch lekarzy? Ja zaczęłam chodzić najpierw prywatnie. Dostałam leki . I miałam zrobić badania krwi. I jako, że mam abonament w Luxmed, więc tam poszłam zrobić badania i tam lekarz wystawił mi kartę ciąży, zwiększył dawkę leku i kazał przyjść za 3 tygodnie. Teraz niewiem ktorego lekarza wybrać
Natalia9898
ja chodzę do dwóch prywatnie ale od razu jednemu powiedziałam że chodzę bo chodze i mniejsza uwagę od razu zwracał uwagę , do drugiego chodzę już tak jak powinnam kartę ciąży mi założył zależy u którego lepiej się czujesz i któremu bardziej zależy tzn zwraca uwagę na badania przepisuje leki i tak dalejMam takie głupie pytanie. Czy któraś z Was chodziła do dwóch lekarzy? Ja zaczęłam chodzić najpierw prywatnie. Dostałam leki . I miałam zrobić badania krwi. I jako, że mam abonament w Luxmed, więc tam poszłam zrobić badania i tam lekarz wystawił mi kartę ciąży, zwiększył dawkę leku i kazał przyjść za 3 tygodnie. Teraz niewiem ktorego lekarza wybrać
Nifty nie jest chyba refundowanych, ile kosztuje?Ja dzis 10+1, w przyszłym tygodniu jestem umowiona na Test Nifty.
Dzis od rana znowu mdlosci i niedobrze mi, poszłam do sklepu ale myślałam że zemdleje i szybko wyszłam.
Ja na wadze póki co -1kg.
Jedyne jedzenie na jakie mam ochotę to pizza i słodycze ale ze boje się cukrzycy ciążowej (w pierwszy ciąży miałam niestety) to mało co jem..
reklama
Mam taki pomysł żeby chodzić na NFZ i prywatnie. Wtedy chyba też 2 karty ciąży. Nie za bardzo wiem jak to ogarnąć .Mam takie głupie pytanie. Czy któraś z Was chodziła do dwóch lekarzy? Ja zaczęłam chodzić najpierw prywatnie. Dostałam leki . I miałam zrobić badania krwi. I jako, że mam abonament w Luxmed, więc tam poszłam zrobić badania i tam lekarz wystawił mi kartę ciąży, zwiększył dawkę leku i kazał przyjść za 3 tygodnie. Teraz niewiem ktorego lekarza wybrać