reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
Hej dziewczyny. W końcu weekend :) zaraz trochę się postaram nadrobić. Koncze 10 tydzień. W tym tygodniu widziałam malucha i wszystko w porządku. Już 3cm :) Ciagle w zasadzie nikt nie wie a ja już spodni nie mogę dopiąć. Właśnie zrobiłam zakupy na Vinted. Zobaczymy co przyjdzie :) w poprzednich ciążach do 14ego tygodnia minimum nic a nic a teraz inaczej no ale cóż.
Za 13 dni pierwsze usg prenatalne. Taki przełomowy ten kwiecień chyba dla większości tu jeśli chodzi o badania. Trzymam kciuki za dobre wyniki!
Ja wszystko tak samo. Kończę 10 tydzień i też usg za 13 dni 😃
Ja na vinted upolowalam legginsy z calzedoni, są rewelacyjne. Prawie codziennie je noszę.
Pięknego dnia 🌞🌞🌞

Dziewczyny mam pytanie chodzę do ginekologa prywatnie jestem w 7 tc +5 d w ciąży wizytę mam za 5 tygodni następna , kazał mi zrobić usg to trumestrowe ja się pytałam czy prenatalne a on że zwykle usg jak jest u was ?

Mam takie głupie pytanie. Czy któraś z Was chodziła do dwóch lekarzy? Ja zaczęłam chodzić najpierw prywatnie. Dostałam leki . I miałam zrobić badania krwi. I jako, że mam abonament w Luxmed, więc tam poszłam zrobić badania i tam lekarz wystawił mi kartę ciąży, zwiększył dawkę leku i kazał przyjść za 3 tygodnie. Teraz niewiem ktorego lekarza wybrać 🙄

Mam takie głupie pytanie. Czy któraś z Was chodziła do dwóch lekarzy? Ja zaczęłam chodzić najpierw prywatnie. Dostałam leki . I miałam zrobić badania krwi. I jako, że mam abonament w Luxmed, więc tam poszłam zrobić badania i tam lekarz wystawił mi kartę ciąży, zwiększył dawkę leku i kazał przyjść za 3 tygodnie. Teraz niewiem ktorego lekarza wybrać 🙄
ja chodzę do dwóch prywatnie ale od razu jednemu powiedziałam że chodzę bo chodze i mniejsza uwagę od razu zwracał uwagę , do drugiego chodzę już tak jak powinnam kartę ciąży mi założył zależy u którego lepiej się czujesz i któremu bardziej zależy tzn zwraca uwagę na badania przepisuje leki i tak dalej

Ja dzis 10+1, w przyszłym tygodniu jestem umowiona na Test Nifty.
Dzis od rana znowu mdlosci i niedobrze mi, poszłam do sklepu ale myślałam że zemdleje i szybko wyszłam.
Ja na wadze póki co -1kg.
Jedyne jedzenie na jakie mam ochotę to pizza i słodycze ale ze boje się cukrzycy ciążowej (w pierwszy ciąży miałam niestety) to mało co jem..
Nifty nie jest chyba refundowanych, ile kosztuje?

reklama
Mam taki pomysł żeby chodzić na NFZ i prywatnie. Wtedy chyba też 2 karty ciąży. Nie za bardzo wiem jak to ogarnąć .

Do góry