reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
Oj widzę ze coś się spięło towarzystwo w ciągu tygodnia :) ah te hormony dziewczyny :)

słuchajcie czy jest może tutaj osoba (w ciąży) lub zna kogoś kto szczepił się na covid i ma jakaś opinie lekarska w tym temacie? Znów się zapomniałam zapytać ginekologa zreszta założenie mam takie ze dopiero po prenatalnych bym to robiła. Ktoś coś może? Dziękuje :)
Z tego co słyszałam to przeciwwskazaniem do szczepienia jest ciąża.
Kurcze, wy tu o połówkowych a ja tylko z testem siedzę 😅. A wizyta dopiero w środę.

Dzień dobry ale tu cisza spokój.
Mam kupę sprzątania a jedyne co robię to leżę i pije wodę.
Normalnie nic mi się nie chce.
Nie gotuję dzisiaj, niech każdy je co chce.
Wczoraj moje mdłości osiągnęły level hard. Całe popołudnie i wieczór to koszmar. Waga jest na minus półtora kg.
Dziewczyny umawialyscie się już na połówkowe?
Tak, ja mam połówkowe 30.04, wypada wtedy 12+6 :)

Hej dziewczyny. W końcu weekend :) zaraz trochę się postaram nadrobić. Koncze 10 tydzień. W tym tygodniu widziałam malucha i wszystko w porządku. Już 3cm :) Ciagle w zasadzie nikt nie wie a ja już spodni nie mogę dopiąć. Właśnie zrobiłam zakupy na Vinted. Zobaczymy co przyjdzie :) w poprzednich ciążach do 14ego tygodnia minimum nic a nic a teraz inaczej no ale cóż.
Za 13 dni pierwsze usg prenatalne. Taki przełomowy ten kwiecień chyba dla większości tu jeśli chodzi o badania. Trzymam kciuki za dobre wyniki!
Masz rację pewnie większość z nas usg prenatalne ma w kwietniu, ja poczekam trochę dłużej od Ciebie. Ustaliłam je sobie na 29.04, trochę się martwię bo będę już w 14 tygodniu a dokładnie 13+3 ale chyba dzidziek nie urośnie za bardzo, tym bardziej że dotychczas data z OM z tą z USG różni się od 1 dzień.

Dzień dobry ale tu cisza spokój.
Mam kupę sprzątania a jedyne co robię to leżę i pije wodę.
Normalnie nic mi się nie chce.
Nie gotuję dzisiaj, niech każdy je co chce.
Wczoraj moje mdłości osiągnęły level hard. Całe popołudnie i wieczór to koszmar. Waga jest na minus półtora kg.
Dziewczyny umawialyscie się już na połówkowe?
Ja po usg prenatalnym umówię się na połówkowe bo wnioskuję z nazwy że to w 20 tygodniu trzeba zrobić? Chcę żeby mi robił je ten sam lekarz co prenatalne więc jak tam będę to od razu się umówię. Ja też mam mdłości ale nie takie bardzo zaawansowane, co nie zmienia faktu że też są męczące. U mnie -1kg

Ja dzis 10+1, w przyszłym tygodniu jestem umowiona na Test Nifty.
Dzis od rana znowu mdlosci i niedobrze mi, poszłam do sklepu ale myślałam że zemdleje i szybko wyszłam.
Ja na wadze póki co -1kg.
Jedyne jedzenie na jakie mam ochotę to pizza i słodycze ale ze boje się cukrzycy ciążowej (w pierwszy ciąży miałam niestety) to mało co jem..

reklama
Tak. Za tydzień w niedzielę kończę
Przykro mi ze chorujesz :/ mam nadzieje ze się szybko wygrzebiesz bez mocnych objawów. Na maksa teraz się właśnie stresuje żeby nie zachorować bo kwarantanna oznaczałaby brak możliwości badań które jednak teraz trzeba zrobić. Tobie uda się zakończyć kwarantannę przed 13tyg?

Do góry