reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

Równo tydzień różnicy. Wg om 8+4 wg usg 7+4.
Też dzis na wizycie okazalo sie ze z usg mam 9+4 a z miesiaczki 10+2 chociaz wydaje mi sie ze ten sprzet jest sredni. Teraz nie wiem jak sie na prenatalne zapisac...najgorsze ze chodze tez z enel medu na wizyty i tam na ich sprzecie jest ok. Zglupialam.

reklama
Kurde ta gorączka mnie martwi. Obserwuj siebie kochana[emoji47] Dla mnie najgorszą zmorą było właśnie żeby nie było gorączki.
Ten strach przed prenatalnymi jest mi znany i to bardzo dobrze i twój spadek formy również. Miewam takie dni że stronie od ludzi a jednego dnia że jest wszystko okej. Myślę że to jest związane z naszymi hormonami. Co jedynie mogłabym ci doradzić to ja w sumie robię w takich sytuacjach kiedy mam spadek formy to jeżeli nie mam ochoty rozmawiać i nie mam ochoty wchodzić w jakiejkolwiek interakcje to po prostu tego nie robię i tobie pomaga bo nie zmuszam się do niczego.A mnie oprócz złamania w kości dopadła gorączka i zaczynam się stresować jak jasna cholera. Czy tak może nie może być spokojna jak przy synu!?!

Ja czekam na zamknięty wątek bo jakoś tak na ogólnodostępnym ciężko mi się otworzyć [emoji3526] no i dopiero się poznajemy, czasami nie mam nic do powiedzenia[emoji848]

Humor jakiś gorszy, uziemili mnie na kolejny tydzień z młodym w domu, a daje nieźle popalic. żłobki nadal zamknięte , a do tego gorzej się czuje.. depresja jak nic. Chce do pracy, do ludzi. Pogoda też nie rozpieszcza.

Wizyta w środę, w 7 tygodniu, oby było coś więcej niż pęcherzyk [emoji123]

O to to właśnie. Dopisałaś dokładnie to czego u mnie zabrakło [emoji120][emoji110]
Dobrze prawisz! [emoji123][emoji123][emoji123]
A co do koleżanki, która pisze o spinie.. uwielbiam takie spiny o to , że ktos robi spine w momencie, gdy ma poprostu racje! Z resztą jest nas tu duzo i jak ktoś ma problem z "przebiciem się", to jak część pójdzie na zamknięty wątek, to ten ktoś będzie mial już tę łatwość w tym przebijaniu :) najwyżej te co zostaną i teraz maja problem z udzielaniem się, bo nie moga się przebić, stworzą własny zamkniety jak zajdzie taka potrzeba - nikt Wam przeciez nie broni. Tak uważam :*

Tez bardzo mnie to martwi. Jak ostatnim razem byłam w ciąży bardzo zachorowałam to był 5tc miałam grypę i 40 stopni. To mogło się przyczynić do zatrzymania rozwoju zarodka :( Staram się umówić do lekarza
Kurde ta gorączka mnie martwi. Obserwuj siebie kochana[emoji47] Dla mnie najgorszą zmorą było właśnie żeby nie było gorączki.

I bardzo dobrze. Nie wolno lekceważyć tego dziadostwa. Trzymam kciuki o szybką konsultacje i żeby odpuściło [emoji8]
Tez bardzo mnie to martwi. Jak ostatnim razem byłam w ciąży bardzo zachorowałam to był 5tc miałam grypę i 40 stopni. To mogło się przyczynić do zatrzymania rozwoju zarodka :( Staram się umówić do lekarza

To tak jak i ja ale właśnie zastanawiam się żeby chodzić co 3tyg. Nie wiem tylko co na to moja ginekolog bo do niej kolejki są strasznie długie i zawsze ciążowe wizyty wpisuje na chama, np 6 rano 🙄 co nie jest dla nich na rękę. Im później tym mniej osób zapisanych

Dzięki wszystkim za odpowiedzi 😊

Też dzis na wizycie okazalo sie ze z usg mam 9+4 a z miesiaczki 10+2 chociaz wydaje mi sie ze ten sprzet jest sredni. Teraz nie wiem jak sie na prenatalne zapisac...najgorsze ze chodze tez z enel medu na wizyty i tam na ich sprzecie jest ok. Zglupialam.

Ja dzisiaj mam 11+0 z OM a z USG 10+1 i lekarka mówiła, żebym się już zapisywała na prenatalne tylko dzwoniąc mam powiedzieć jaka jest data z OM a jaka z USG i oni mi już doradzą i ustalą dobry termin. A wiesz te prenatalne robi się między 11-14 tygodniem więc możesz umówić się, żeby z USG było ok 11-12 tyg. to wtedy i z OM zmieścisz się w widełkach.

Dobrze prawisz! 💪💪💪
A co do koleżanki, która pisze o spinie.. uwielbiam takie spiny o to , że ktos robi spine w momencie, gdy ma poprostu racje! Z resztą jest nas tu duzo i jak ktoś ma problem z "przebiciem się", to jak część pójdzie na zamknięty wątek, to ten ktoś będzie mial już tę łatwość w tym przebijaniu :) najwyżej te co zostaną i teraz maja problem z udzielaniem się, bo nie moga się przebić, stworzą własny zamkniety jak zajdzie taka potrzeba - nikt Wam przeciez nie broni. Tak uważam :*
No dobra bo widzę, że jakiś kwas już wychodzi :) z tą spina zabrzmiało jakbym z tego drwiła a tak nie jest. Wszystko rozumiem. Tylko nie myślałam, że będzie sprawdzane czy codziennie daje post jakiś😱 ale ok, może poprostu nie zrozumiałam :) Myślę że nie miałabym problemu z przebiciem się ale nie mam potrzeby pisania co jem dziś np na obiad, chciałabym się udzielać w rzeczach dla mnie ważnych i w takich, w których mam coś do powiedzenia :)
A z trollami internetowymi nie miałam do czynienia bo jakoś się specjalnie nie uzewnętrzniam w internetach więc nie pomyślałam o tym. A to racja

reklama
Ja dzisiaj mam 11+0 z OM a z USG 10+1 i lekarka mówiła, żebym się już zapisywała na prenatalne tylko dzwoniąc mam powiedzieć jaka jest data z OM a jaka z USG i oni mi już doradzą i ustalą dobry termin. A wiesz te prenatalne robi się między 11-14 tygodniem więc możesz umówić się, żeby z USG było ok 11-12 tyg. to wtedy i z OM zmieścisz się w widełkach.
Aaaaa no widzisz. Hmm tak zrobie, zapisze sie jakos po 12 tyg z om i juz, moze Panie cos doradza w przychodni.

Do góry