reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Nie wiem czy tez jestem w tej grupie co się nie udzielają ale staram się być na bieżąco a poki nie mialam wizyty jakos mi tak dziwnie bo w sumie moja ciaze potwierdzają tylko 3 pozytywne testy ... ale juz 13.04 ide na wizyte na godz 10.00 więc jeśli tylko wszystko bedzie ok to będę az za bardzo aktywna poki co codziennie dzielnie czytam . 🤭😚
Jestem w takiej sytuacji jak Ty właśnie. Też czekam na wizytę i wkoncu dowiem się czy wszystko okej

reklama
Mnie trzymał około 3 dni smak a węch to wrócił do normy dopiero gdzieś po tygodniu.
U męża szybciej bo węch po 3 dniach a smak to stracił tylko na dwa dni. Złego diablo nie biorą[emoji1787]
To w naszym przypadku męża trzyma już tydzień bez poprawy, a mnie w ogóle nic nie jest, więc chyba u nas odwrotnie z tym "złego diabli nie biorą" 🤣😂

@Ces A tak z innej beczki. Jak ty przechodziłam corone miałaś wrażenie że łamie Cię w kościach?
Ja coś mam spadek formy i obawiam się że mogli mnie w szpitalu czymś zarazić:/
ja jak miałam koronę to mnie strasznie suchy kaszel męczył taki czułam że od płuc i zero siły ale węch i smak mialam

Jestem w takiej sytuacji jak Ty właśnie. Też czekam na wizytę i wkoncu dowiem się czy wszystko okej
No u mnie wizyta jutro możliwa ma mi dzwonic doktorka a jak nie jutro to we wtorek.
To juz 8 tydz więc powinno być wszyatko jasne .
Chcialam jutro isc bo martwi mnie moj pęcherz sikam co 15 min co mnie bardzo irytuje i nie wiem cY to normalne na tym etapie ciazy 😒🙄

Sluchajcie, zapisalam sie na NIPT. Wg om to bedzie 11+1, wg USG 10+2. NIPT mozna robic od ukonczonego 10 tygodnia czyli 10+0. Blad juz nie wchodzi w gre, bo USG mialo dokladny pomiar.
Myslicie, ze 10+2 to bezpieczny termin? Takie testy sa ustalame zawsze w taki sposob, zeby po 10 tygodniu juz kazda probka dala rezultat.
Ja dzis rozmawiałam z babka od NIFT, chciałam umówić się na 10+3 to delikatnie zasugerowała żeby poczekać jeszcze kilka dni aby mieć wieksza pewnosc ze w pobranym materiale będzie więcej tej próbki DNA do zbadania. Im starsza ciąża tym lepiej. Mówi ze zdarza się ze robiąc w 10 tyg. trzeba ponawiać badanie (oczywiście na ich koszt) ale zasugerowała właśnie odczekać tak min. do 10+6

Ja dzis rozmawiałam z babka od NIFT, chciałam umówić się na 10+3 to delikatnie zasugerowała żeby poczekać jeszcze kilka dni aby mieć wieksza pewnosc ze w pobranym materiale będzie więcej tej próbki DNA do zbadania. Im starsza ciąża tym lepiej. Mówi ze zdarza się ze robiąc w 10 tyg. trzeba ponawiać badanie (oczywiście na ich koszt) ale zasugerowała właśnie odczekać tak min. do 10+6
ale 10+3 z om czy usg?

Cześć dziewczyny😊
Czekając na miesiączkę, przyszedł jak co miesiąc ból piersi i bóle w podbrzuszu, jednak czułam, że to inny ból niż zawsze... Krwawienie się nie pojawiło, myślałam, że to przez stres. Zrobiłam 3 testy o różnych porach dnia widzę piękne dwie kreski, nie chce być inaczej :)
Dla mnie ciąża jest zaskoczeniem, aczkolwiek miałam świadomość, że była taka opcja :p dlatego cieszę się, bo uważam, że 27 lat to odpowiedni czas... :)
Nie ukrywam, że jestem tu bo nie bardzo mam z kim przeżyć ten okres oprócz mojego partnera, więc bardzo licze na Wasze wsparcie 🥰 Jestem kompletnie zielona w tym temacie, już zamówiłam swoje pierwsze poradniki i umówiłam się do ginekologa.... Co dalej?
Pozdrawiam Was cieplutko 🥰

reklama
Do góry