reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

Nie wiem czy tez jestem w tej grupie co się nie udzielają ale staram się być na bieżąco a poki nie mialam wizyty jakos mi tak dziwnie bo w sumie moja ciaze potwierdzają tylko 3 pozytywne testy ... ale juz 13.04 ide na wizyte na godz 10.00 więc jeśli tylko wszystko bedzie ok to będę az za bardzo aktywna poki co codziennie dzielnie czytam . 🤭😚
Jestem w takiej sytuacji jak Ty właśnie. Też czekam na wizytę i wkoncu dowiem się czy wszystko okej

reklama
Mnie trzymał około 3 dni smak a węch to wrócił do normy dopiero gdzieś po tygodniu.
U męża szybciej bo węch po 3 dniach a smak to stracił tylko na dwa dni. Złego diablo nie biorą[emoji1787]
To w naszym przypadku męża trzyma już tydzień bez poprawy, a mnie w ogóle nic nie jest, więc chyba u nas odwrotnie z tym "złego diabli nie biorą" 🤣😂

@Ces A tak z innej beczki. Jak ty przechodziłam corone miałaś wrażenie że łamie Cię w kościach?
Ja coś mam spadek formy i obawiam się że mogli mnie w szpitalu czymś zarazić:/
ja jak miałam koronę to mnie strasznie suchy kaszel męczył taki czułam że od płuc i zero siły ale węch i smak mialam

Jestem w takiej sytuacji jak Ty właśnie. Też czekam na wizytę i wkoncu dowiem się czy wszystko okej
No u mnie wizyta jutro możliwa ma mi dzwonic doktorka a jak nie jutro to we wtorek.
To juz 8 tydz więc powinno być wszyatko jasne .
Chcialam jutro isc bo martwi mnie moj pęcherz sikam co 15 min co mnie bardzo irytuje i nie wiem cY to normalne na tym etapie ciazy 😒🙄

Sluchajcie, zapisalam sie na NIPT. Wg om to bedzie 11+1, wg USG 10+2. NIPT mozna robic od ukonczonego 10 tygodnia czyli 10+0. Blad juz nie wchodzi w gre, bo USG mialo dokladny pomiar.
Myslicie, ze 10+2 to bezpieczny termin? Takie testy sa ustalame zawsze w taki sposob, zeby po 10 tygodniu juz kazda probka dala rezultat.
Ja dzis rozmawiałam z babka od NIFT, chciałam umówić się na 10+3 to delikatnie zasugerowała żeby poczekać jeszcze kilka dni aby mieć wieksza pewnosc ze w pobranym materiale będzie więcej tej próbki DNA do zbadania. Im starsza ciąża tym lepiej. Mówi ze zdarza się ze robiąc w 10 tyg. trzeba ponawiać badanie (oczywiście na ich koszt) ale zasugerowała właśnie odczekać tak min. do 10+6

Ja dzis rozmawiałam z babka od NIFT, chciałam umówić się na 10+3 to delikatnie zasugerowała żeby poczekać jeszcze kilka dni aby mieć wieksza pewnosc ze w pobranym materiale będzie więcej tej próbki DNA do zbadania. Im starsza ciąża tym lepiej. Mówi ze zdarza się ze robiąc w 10 tyg. trzeba ponawiać badanie (oczywiście na ich koszt) ale zasugerowała właśnie odczekać tak min. do 10+6
ale 10+3 z om czy usg?

Cześć dziewczyny😊
Czekając na miesiączkę, przyszedł jak co miesiąc ból piersi i bóle w podbrzuszu, jednak czułam, że to inny ból niż zawsze... Krwawienie się nie pojawiło, myślałam, że to przez stres. Zrobiłam 3 testy o różnych porach dnia widzę piękne dwie kreski, nie chce być inaczej :)
Dla mnie ciąża jest zaskoczeniem, aczkolwiek miałam świadomość, że była taka opcja :p dlatego cieszę się, bo uważam, że 27 lat to odpowiedni czas... :)
Nie ukrywam, że jestem tu bo nie bardzo mam z kim przeżyć ten okres oprócz mojego partnera, więc bardzo licze na Wasze wsparcie 🥰 Jestem kompletnie zielona w tym temacie, już zamówiłam swoje pierwsze poradniki i umówiłam się do ginekologa.... Co dalej?
Pozdrawiam Was cieplutko 🥰

reklama
Do góry