reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Jesteś na liście [emoji846]Amaleta pilnuje każdej wiadomości[emoji846]
Ja również prosiłam o dodanie do zamkniętej, ale nie wiem czy wysłało bo mam spory problem z wysyłaniem wiadomości [emoji15]Ja czytam wszystko mało pisze bo mam problemy z tymi zębami i stanem zapalnym , czasem tak boli ze wyje jak kojot a nic nie można wziąć . Jestem już tak tym zmęczona ze nawet zaniedbuje lekko starsze dzieci bo dużo leżę i zdycham [emoji24][emoji24][emoji24]

reklama
Jeśli jakieś są to ja ich nie znam [emoji1787]a chętnie bym chciała poznać. W poprzedniej ciąży też tak miałam ale trwało tylko tydzień. Liczę że też szybko minie.
Właśnie mężowi mówiłam, że cały czas czuję ten metaliczny smak... Straszne uczucie. Najgorzej rano. Ces są na to jakieś sposoby?

Ja dziewczyny ogólnie mam duży spadek formy. Cycki bolą, głowa jakaś pełna. Nie mam ochoty na nic. I taki dziwny metaliczny posmak.

Teraz trochę organizacyjnie. Sprawdziłam listę do zamkniętego. Z najwyższym zdziwieniem patrzyłam na nicki które chętnie szybko pisały aby być na zamkniętym ale już mniej chętnie piszą tutaj aby się dać poznać. Wchodzą podczytują i ewentualnie polubią czyjś wpis. Nie odpisują, nie piszą nic o sobie. Takie na zamkniętym no sorry chyba nie są potrzebne. Wstępnie wykluczyłam tylko kilka -
flover, LuckyWoman, Malinowepole wogole się nie udziela u nas a czyta, asica92 od soboty nawet się nie loguje, Revolta Rezygnuje bo nie ma czasu a nie chce przysparzać problemu, Wiedzma1667 ost wpis w marcu 29 a bywa tu cały czas. Na koniec mini_ja85 która jest dopiero od soboty i z całym szacunkiem do jej osoby to chyba za krótko aby od razu dodawać. Myślę że potrzeba czasu aby poznać ja na ogólnym pozwoli nam ja później dodać do nas.
Jest też kilka dziewczyn które tylko lajkują wpisy innych, ale mało piszą o sobie albo raz na jakiś czas średnio co 3-4 dni piszą. Szkoda. Wszystkie chcą na zamknięty tylko zastanawiam się po co? Skoro taki problem wejść w interreakcje z innymi.

Zaznaczam, że zawsze można kogoś dodać z ogólnego na zamknięty. Tak samo usunąć jeśli któras będzie tylko czytać na zamkniętym, ale nie udzielać się. Przypominam że zamknięty tworzymy po to aby mieć tak zwany wentyl bezpieczeństwa.

Jeśli ktoś się nie zgadza, chętnie biorę to na klatę i wszystko jest do przegadania.
Ja czytam, udzielam się mniej ale serio ciężko się tu przebić. Trzeba by było cały dzień siedzieć żeby nadrabiać posty a pisać żeby tylko napisać coś i się naskrobało jest dla mnie bez sensu 🤷‍♀️ od kilku dni posty to głównie rozmowy o objawach, ja ich nie mam, nie chce się nakręcać i w takich tematach wolę się nie udzielać. Ale jak będę miała coś do powiedzenia to na pewno napisze :) Nie wiem czy nie za duża spinka z tym zamkniętym wątkiem i jakaś taka selekcja?
Ja ogólnie poprzednią ciążę straciłam na bardzo zaawansowanym etapie i naprawdę inaczej się później podchodzi do wszystkiego, moje obawy i problemy w ciąży są trochę inne ale naprawde bardzo chętnie czytam co u Was ☺️

Nie u mnie to był suchy gryzący kaszel, 2 dni osłabienie, potem straciłam węch i smak. A i zatkane zatoki. Bólu kości nie miałam ale brat mojego męża miał i to duże. On odczuwał tak jakby mięso od kości mu odchodziło.
Mam nadzieję że u Ciebie to zwykle przeziębienie. [emoji47][emoji52]
Długo trzymał Cię węch i smak? Moj mąż obecnie został z takim objawem i na razie zero poprawy. Ciekawa jestem kiedy mu przejdzie. Chociaż jest i plus, je wszystko to co ja i z niczym nie marudzi 🤣

Ja również prosiłam o dodanie do zamkniętej, ale nie wiem czy wysłało bo mam spory problem z wysyłaniem wiadomości 😳Ja czytam wszystko mało pisze bo mam problemy z tymi zębami i stanem zapalnym , czasem tak boli ze wyje jak kojot a nic nie można wziąć . Jestem już tak tym zmęczona ze nawet zaniedbuje lekko starsze dzieci bo dużo leżę i zdycham 😭😭😭
odpisalam na Twoja wiadomosc

Ja mam 157cm :D
Teraz ważę 57.5kg, ale jak zaczynał się udany cykl to było 62... z tym że byłam na diecie to trochę zeszło a teraz lekko lecę w dół bo niewiele jem, mało co.mi smakuje a jak mam dzień że mam ochotę na wszystko to.jak.na złość mam w tym dniu mdłości [emoji1787]
Łudzę się że przy porodzie będzie maks 67 kg ale to są bardzo pobożne życzenia [emoji28]
Ja mam 160 cm i przed ciąża ważyłam 58 kg a na ostatniej wizycie u lekarza ważyłam 64 [emoji24] ja wiem ze to nie az tak dużo ale jest to napewno za duży przyrost wagi. Jeszcze mama mnie straszy ze przytyła w ciąży 30kg a przy moim krasnalim wzroście to nie będzie ciekawie [emoji16]

Ps. Komentarze dt. wagi są obrzydliwe.. Napewno bym coś odpyskowala

reklama
Mnie trzymał około 3 dni smak a węch to wrócił do normy dopiero gdzieś po tygodniu.
U męża szybciej bo węch po 3 dniach a smak to stracił tylko na dwa dni. Złego diablo nie biorą[emoji1787]
Długo trzymał Cię węch i smak? Moj mąż obecnie został z takim objawem i na razie zero poprawy. Ciekawa jestem kiedy mu przejdzie. Chociaż jest i plus, je wszystko to co ja i z niczym nie marudzi [emoji1787]

Do góry