reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Ja mam Luxmed, oni tam maja coś takiego jak badania I trymestru cały pakiet i to zlecają pacjentkom, ale właśnie w tym pakiecie brakuje cytomegalii i HBS (moj ginekolog z Luxmed kazal mi to zrobić prywatnie, ale musze sprawdzić czy nie mam tego czasem w pakiecie, bo nawet nie wiem, chyba ze w ogóle tego nie robią albo tylko priv)
Ooo czyli tak samo miałaś. Ja właśnie dostałam pakiet 1 trymestr, ale tam nie było tych dwóch badań, a lekarz się upominał i widzę, że dziewczyny robią.
Ja umówiłam teleporadę z innym ginekologiem i zapytam czy mi przysługuje.
Ogólnie mają te badanie na pewno bo miałam bezpłatne robione w październiku. Tylko już jest nie ważne bo w ciąży ma być aktualne :)

reklama
Ja mam jeden termin i z om i z usg . :)
Kurcze z tego co widzę to u Was się jakoś zgrywają te terminy, a u mnie jakiś kosmos bo według moich obliczeń do zapłodnienia doszło w dniu spodziewanej miesiączki, która jak zwykle się opóźniała :D w ten dzień robiłam test i wyszedł negatywny, półtora tygodnia później pozytywny, jutro mam drugi raz usg bo ostatnio było widać tylko pęcherzyk i ciałko żólte i powiem Wam,że strasznie się boje tego usg,żeby wszystko wyszło ok...

Kurcze z tego co widzę to u Was się jakoś zgrywają te terminy, a u mnie jakiś kosmos bo według moich obliczeń do zapłodnienia doszło w dniu spodziewanej miesiączki, która jak zwykle się opóźniała :D w ten dzień robiłam test i wyszedł negatywny, półtora tygodnia później pozytywny, jutro mam drugi raz usg bo ostatnio było widać tylko pęcherzyk i ciałko żólte i powiem Wam,że strasznie się boje tego usg,żeby wszystko wyszło ok...
No ja zagniezdzajie mialam 3 marca a okres powinnam miec 9tego owu mialam 23 lutego czyli wszystko jak w zegarku ale taka sytuacje jak ty mialam z pierwszym synem .. ale szybko nadgonil i tetmin usg pokryl sie z om

Czy któraś jeszcze nie byla na pierwszym USG? Czy tylko ja zostałam 🙈 mój gin wraca dopiero w poniedziałek z urlopu i chyba się w końcu wybiorę 😬 od kilku dni objawy ciąży pojawiają mi sie dopiero po południu. Rano wstaje brzuch płaski, piersi zero, a teraz brzuch wywalony jak balon pewnie to wzdęcia, piersi umiarkowanie ale czuje je no i kac, delikatne mdłości. Czy ktoś ma podobnie ze dopiero po południu czy pod wieczór czuje dolegliwości ? Czy tylko ja jak zwykle na opak 🤣

Czy któraś jeszcze nie byla na pierwszym USG? Czy tylko ja zostałam 🙈 mój gin wraca dopiero w poniedziałek z urlopu i chyba się w końcu wybiorę 😬 od kilku dni objawy ciąży pojawiają mi sie dopiero po południu. Rano wstaje brzuch płaski, piersi zero, a teraz brzuch wywalony jak balon pewnie to wzdęcia, piersi umiarkowanie ale czuje je no i kac, delikatne mdłości. Czy ktoś ma podobnie ze dopiero po południu czy pod wieczór czuje dolegliwości ? Czy tylko ja jak zwykle na opak 🤣
Gorzej się czuje popołudniu niż rano

reklama
Do góry