reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
Robili Ci usg kochana ?@Jotka mi lekarz na wizycie od razu mówił że mam iść ale ja powiedziałam że nie mogę tak w pracy iść A oni nic nie wiedzą.
W poniedziałek miałam rozmowę z przełożona i sama mówiła żebym poszła. Więc poszłam i w sumie dobrze ponieważ ledwo żyje.
Jotka ty jesteś ze Śląska dobrze pamiętam?
Nie :) jestem spod Warszawy.

Hej dziewczyny, zaczęłam w nocy krwawić, jade do lekarza ale chyba to juz po wszystkim :(
Trzymam mocno kciuki żeby było wszystko dobrze 🙏
Ja dzisiaj jadę na betę .. troszkę się stresuje ale będę mieć czarno na białym .
tez juz właśnie się szykuje jechac mam nadzieję że będzie wszystko ok u nas trzymam kciuki
Nie stresujcie się, wszystko będzie dobrze! 😘
Ja tez ale martwi mnie to ze mnie piersi noe bolą ale 4 tydzień może A wcześniej
U mnie dziś 6+6 i piersi też mnie nie bolą. Jedynie lekko sutki jak dotknę przez przypadek a tak to nic się nie dzieje. Wcześniej byłam u lekarza, mówił że wszystko jest ok więc nie masz powodów do zmartwień :) każdy inaczej przechodzi ciążę, tylko się cieszyć, że objawów nie mamy 😁
Witam się w 4+0🙂pomyliłam dni... @powinnam dostać dzis
.. Dziewczyny ma sens umawiac się w 5+4? Czy czekać jeszcze tydzień?
Ja poczekałabym do 7+0 wtedy masz prawie pewność, że zobaczysz zarodek z serduszkiem :) ale jeśli masz się mniej denerwować i chcialabys pójść wcześniej to myślę, że 6+0-6+2 będzie ok :)
Hej dziewczyny, dzień dobry 😊
Chwile mnie nie było na forum, musiałam odpocząć od niego dla własnego zdrowia psychicznego, ale nadrobiłam was i przychodzę z dobrymi wieściami. Wczoraj na wizycie pokazał się nam jegomość, całe 1,23 cm, serce bije, przekrzywil się tak że nie było go widać całego, ale miał ogonek 😅 krwiak podkosmówkowy się wchłonął kompletnie, nie ma po nim śladu. Wg USG 7t3d wczoraj, więc karta ciąży założona, jedyne co jest teraz znakiem zapytania to dość wysoka glukoza na czczo (do zrobienia mam test obciążenia) i grupy krwi moja i męża (mamy potencjalny konflikt, więc musimy monitorować przeciwciała, ale mam trochę lekarzy w rodzinie i gdyby trzeba było to powinno udać się skombinować immunoglobulinę w razie potrzeby). Także wszystko jest tak dobrze, jak może 😊 przekazuję obowiązki w pracy zastępcom i od przyszłego czwartku wolność.

Męczą mnie potwornie mdłości i wymioty, nie ważne jaka pora dnia, muszę się liczyć z tym że mogę zwrócić cokolwiek zjadłam i nie mam bezpiecznego jedzenia - do tej pory jedyne co akceptował mój organizm to chleb z twarogiem i pomarańcze, ale ostatnio i po tym się zbuntował. Lekarz powiedział że jedyne co mogę zrobić to po prostu wmuszać jedzenie i liczyć że się przyjmie, ewentualnie próbować imbiru w różnych formach - niestety działa na mnie drażniąco 😖 chciałabym już być na tym zwolnieniu i nie martwić się, czy będę musiała biec do toalety podczas rozmowy z klientem...

Widziałam rozmowy na ten temat - ja rocznik 1993, i też region Śląska, co prawda już za Przemszą ale nadal bliżej mam do Bytomia niż Dąbrowy 😅
No cudny! Tylko takie posty tutaj czytać ❤️
U mnie z mężem też jest szansa konflikt niestety, jutro idę na wizytę i wspomnę o tym :)
Jaką miałaś glukoze na czczo?
I kiedy kolejna wizyta u ginekologa? :)

Miłego dnia wszystkim :)

Cześć wszystkim, ja też mam dzisiaj problem z jedzeniem, zjadłam kiwi, ale tak bez szału, a jak pomyślę o czyms innym do jedzenia to aż mi się dźwiga 😔 a żeby było śmiesznie to jestem głodna

Jak byłam robić badanie beta pani zmierzyła mi gorączkę i miałam 37 ? Czy to normalny objaw we wczesnej ciąży ?

reklama
Dzień dobry w przedpiatkowy czwartek! [emoji6] Dzisiaj z rana delikatne mdłości, ale na szczęście bez wymiotow. Czy wy w swoich wcześniejszych ciążach zawsze wymiotowalyscie? Czy same mdłości sa normalne? Miłego dnia życzę wszystkim [emoji6]
w pierwszej ciąży na początku nudności i wymioty ale to mi tak nie przeszkadzało jak to okropne zmęczenie, potrafiłam spać od powrotu z pracy o 15, wstawałam żeby zjeść i się umyć i dalej spać, rano do pracy i tak w koło [emoji85] mam nadzieję że teraz mnie to ominie bo póki co objawów brak oprócz tego że niesamowicie szybko pojawił mi się mini brzuszek [emoji85] pewnie przez to że blisko od ostatniego porodu. Moje ulubione jeansy są już mocno ciasne [emoji22]

Do góry