reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
Cześć wszystkim, ja też mam dzisiaj problem z jedzeniem, zjadłam kiwi, ale tak bez szału, a jak pomyślę o czyms innym do jedzenia to aż mi się dźwiga 😔 a żeby było śmiesznie to jestem głodna
To ja dzisiaj rano zjadłam kanapkę i jakoś tak mnie zamuliło ale teraz przeszło i już zjadłam normalnie. Może też Ci się poprawi i będzie lepiej 😉

też tak kiedyś miałam. A najlepsze, że nie kupiłam w końcu tego alko, bo nie wzięłam torebki (dwójką dzieci, koszyk i jeszcze torebka na ramieniu, po co?). A pani w końcu się zreflektowała, że siedmioletnia dziewczynka mówi do mnie "mama", ale nie mogła i tak sprzedać. Bo jak już spytała, to trzeba okazać dowód.
Tej kasjerce też pewnie zrobiło się głupio jak taka duża dziewczynka powiedziała mamo do ciebie [emoji6]
Witam w klubie prawie 30latek[emoji39]

W zależności od aplikacji, pokazuje mi 16 albo 17 listopada [emoji6]
Ja w nastepnym roku już 30 więc też niebawem można powiedzieć [emoji85]
Witajcie:) ja 32 lata w listopadzie no i termin wyliczam sobie na 20.11 ja tez listopadowa mąż też wizyta u ginekologa dopiero 30.03. Z objawów to bardzo bola mnie piersi no i i wieczorem od 17 nie funkcjonuje w głowie mi się kręci itp.
Witamy [emoji846]
O to fajnie, mamy ten sam termin (przynajmniej do czasu, aż lekarz zweryfikuje termin porodu) Ja wcześniej wspominałam że mieszkam w UK i jutro dopiero mam rozmowę telefoniczną z lekarzem. Ale myślę iść prywatnie na usg w 7-8 tygodniu żeby mieć pewność że serduszko już będzie biło. Myślicie, że już wtedy powinno być widać wszystko co nie?
Masakra jak dopiero tak późno można USG zrobić
Masz rację "[emoji2356]".
Wszystkie przeciwniczki mojej wypowiedzi zrozumcie w końcu, że nie poczułam się urażona [emoji1787] nie wiem jak to mam jeszcze inaczej napisać żeby wszyscy potrafili to zrozumieć.
W tych wszystkich wiadomościach rozchodziło się o coś kompletnie innego więc proszę Was, uspokójcie się :)
Nieporozumienia się zdarzają [emoji6][emoji6]

To ja Was z temp pobije bo w pon w przychodni miałam 37.3 🙈 wiedziałam, że tak będzie bo mierzyłam temp jeszcze przed zajściem i trochę po i tak mniej więcej mi się utrzymuje 😉

Hejka dziewczyny 😘 wczoraj pierwszy raz wzięłam Acard i luteinę i nie wiem czy to moja wyobraźnia ale czuję że trochę mniej mi dokucza podbrzusze ( a kłuło okropnie raz z jednej raz z drugiej strony ) teraz mi jakby pulsuje dół pleców i trochę pośladki 🤔 piersi tylko przy dotyku 🤷 kobiece ciało jest mega zakręcone ❤️

reklama
Niestety tak, ale prywatnie też mozna trafić różnie niestety 😒 Ja już mam sprawdzonych, do tej babeczki chodze bo jest przecudna, nawet dała mi swój numer prywatny żebym dzwoniła w razie czego, a z nfz chodzę już dłuższy czas do kolesia. Jest taki mruk troche, ale zna się na rzeczy.

O to chyba tak też zrobię, a nie robili problemu ze chodzisz raz tu a raz tu?
Moje koleżanki tak robiły, że dwóch lekarzy miały ;) dużo osób tak robi. Skoro badania są za darmo 🤷‍♀️
Jeden zaufany prywatnie, a drugi na nfz żeby mieć badania ☺️

Lekarze niestety się czepiają, że się tak robi. I obrażają. Jedna koleżance po tym jak pokazywała kartę u obydwóch lekarzy to usłyszała, że ma się wkoncu zdecydować u kogo prowadzi 🙄 to w kolejnej ciąży już się nie przyznała i miała dwie karty.
Grunt, żeby sprawdzić czy lekarze nie pracują w tym samym szpitalu bo przypał w razie czego 😂

Do góry