reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Witamy [emoji4]
Super wiadomość [emoji16]
Hej dziewczyny :)
niesmialo chyba moge do Was dolaczyc :)
Pierwsza ciaza (z in vitro) po 3,5 roku staran, wiec ciagle jest do dla mnie wielki szok, ze zobaczylam pierwszy w zyciu pozytywny test ciazowy :) Aplikacja wylicza ze jest to 5t5d, pierwsza wizyta dopiero 30go marca, nie wiem czy wytrzymam, tak mi sie dluzy to czekanie :p

reklama
Dziewczyny a jak u Was z dieta? Ja się zastanawiam co wolno a czego nie i im więcej czytam tym mniej wiem [emoji848]
jem normalnie oprócz surowej ryby itd. I ostatnio przeczytałam, że najwięcej bakterii e coli, listeriozy i salmonelli jest w sałatkach paczkowanych. Tych pokrojonych, gotowych do spożycia. Że są podobno tak oklejone tym całym syfem, że nawet mycie nie pomaga. Więc sama sobie hoduje kiełki.

Cześć dziewczyny, chcialabym dolaczyc.
Termin aplikacji mam na 13/14.11. Pierwsza wizyte bede miala jutro, w niedzielę byłam na izbie, dostalam lekkie plamienie. Dostałam duphastone i luteine w końskich dawkach. Robili mi badania, szyjka wysoko i zamknieta. Na usg nic nie było widac, a było to również 5 tydzien. Bety wtedy nie sprawdzalam, okazalo sie, ze mam na jajnikach torbiele. Wczoraj sprawdzilam bete i wyniosła 2555, martwie sie czy cos z tej ciąży będzie. Czy bedzie zdrowa, czy cos zobacze jutro na usg.

która z Was ma jeszcze dziś lub jutro lekarza???? tak strasznie mnie nosiiii :angry:
Właśnie przyznawać się to będziemy trzymać kciuki [emoji846]
A u mnie oprócz bólu podbrzusza które mam od samego początku i senności to też się nic się nie dzieje. No może lekko wrażliwe mam sutki ale tylko jak przez przypadek gdzieś dotknę to czuję dyskomfort, a tak to cisza. Dziś 6+4 [emoji854]

Edit: aha, no i mam tragiczne rozstępy na jednej piersi! Przeraża mnie ten widok.
Zamowilam sobie olejek ze słodkich migdałów i będę się smarować :)
Ja miałam tak w pierwszej ciążym gdyby nie brak okresu to pewnie nie wiedziałabym że jestem w ciąży [emoji6] w tej już zupełnie inaczej
Wow! super :)
to trzymam kciuki za piekne wiadomosci tego 30 go :p
Również bede trzymać kciuki
Ja dzisiaj idę na 17:45 [emoji6] Tylko u mnie 5+0 taze nie nastawiam się ze zobaczę zarodek, ale pęcherzyk na pewno już będzie [emoji4]
Kciuki i daj znać po wizycie [emoji846]
Cześć dziewczyny, chcialabym dolaczyc.
Termin aplikacji mam na 13/14.11. Pierwsza wizyte bede miala jutro, w niedzielę byłam na izbie, dostalam lekkie plamienie. Dostałam duphastone i luteine w końskich dawkach. Robili mi badania, szyjka wysoko i zamknieta. Na usg nic nie było widac, a było to również 5 tydzien. Bety wtedy nie sprawdzalam, okazalo sie, ze mam na jajnikach torbiele. Wczoraj sprawdzilam bete i wyniosła 2555, martwie sie czy cos z tej ciąży będzie. Czy bedzie zdrowa, czy cos zobacze jutro na usg.
Witamy [emoji846]

Ja mam wczoraj pierwszy raz po urlopie w pracy na 2z miane. Trochę zaległości miałam do tego źle się czułam więc wróciła była 03:30 próbuje odespać a tu moi rodzice na górze remont łazienki robią [emoji85]

reklama
Według aplikacji dzisiaj skończyłam 4 tydzień i zaczyna się 5 . Koedy według was się umówić do ginekologa ?25 marca czy 30 ! ?
Wg aplikacji, jestem dokładnie w tym samym tygodniu. Ja też nie mam jeszcze dokuczliwych objawów. Może czasem mam delikatne mdłości, ale bardzo delikatne. Też jestem tylko senna i mam obolałe piersi 😉

Do góry