reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

@MamaPoRazTrzeci Mam podobnie.

A dzisiaj jedziemy na konie z moją mamą nie wiem jak uda mi się ukryć przed nią to. Bo normalnie ja oporządzam konia dzwigam siodło A dzisiaj będę musiała kogoś znaleźć który mi pomoże.

@Wiedzmin ja ledwo się tam dokulałam wczoraj A druga sprawa ja obgryzam paznokcie więc muszę je robić;)

Ja nie wiem do kiedy będę pracować chciałabym do 16tc ale wiem że ja jestem w ryzyku ciąż zagrożonych więc poczekam co powie mój gin

@Parsley gratulacje !!!

reklama
Dziewczyny A jak długo planujecie pracować? Dla mnie to jest teraz największy dylemat. To moja pierwsza ciaza więc jestem zielona w temacie i nie wiem co mnie czeka🤣
Nie pracuje fizycznie, ale po całym dniu siedzenia coraz częściej wieczorami boli mnie podbrzusze. Oczywiście powiem o tym we wtorek doktorkowi... Ale nie wiem czy to znak że powinnam zwolnić tempo ?
w Finlandii nie ma tak ze sie idzie na zwolnienie o ile naprawde nie ma wskazan medycznych. Normalnie pracuje sie do 36 tyg i jesli chcialabym zaczac wczesniej stracilam ten czas z macierzynskiego. Tez bym chetnie posiedziala na zwolnieniu, ale musze pociagnac projekt do oporu.

Dziewczyny, co myslicie o takim wyniku? Mam 5+1, siusialam po 1,5h na test o czulosci 10, wczesniejsze testy robilam 3 dni temu. Ktoras tak kiedys miala ze ta druga kreska byla taka slaba?
Tylko nie mowcie ze mam isc na bete bo przed poniedzialkiem i tak nie mam gdzie.

Załączniki

• IMG_2367.jpg
    IMG_2367.jpg
    81,2 KB · Wyświetleń: 104
  • IMG_2362.jpg
    IMG_2362.jpg
    132 KB · Wyświetleń: 106
Tu sa wszystkie 3.
Rozowy jest dzisiaj, 2 poprzednie ze srody.

Clearblue 25 z porannego, zielony 10 z 1h pozniej a rozowy 10 jak mowilam wyzej i jeszcze ta kreska nie pojawila sie tak od razu.. nie wiem co myslec 😭

Załączniki

• IMG_2368.jpg
    IMG_2368.jpg
    83,9 KB · Wyświetleń: 104
Tu sa wszystkie 3.
Rozowy jest dzisiaj, 2 poprzednie ze srody.

Clearblue 25 z porannego, zielony 10 z 1h pozniej a rozowy 10 jak mowilam wyzej i jeszcze ta kreska nie pojawila sie tak od razu.. nie wiem co myslec 😭
Testy mają różną czułość i kompletnie bym się nimi nie przejmowała. Ważne, że kreska jest i to wyraźna, a nie cień cienia;) Poszłabym w poniedziałek na bete.

Myślałam ze jak chłopiec to będzie Kuba ale teraz to może jednak Elmo [emoji3059][emoji3059][emoji3059] marzy mi się cockerek właśnie i ogólnie pies ale trójka (oby) dzieci i pies to chyba jednak już za dużo ...

U mnie będzie 4 dzieci + pies + królik :) miłości w domu nigdy za duzo[emoji3590]

Ja dzisiaj byłam ba paznokciach i zrobiłam sobie motyw Rainbow baby. W stanach tak się mówi na ciążę po stracie.Zobacz załącznik 1247463

Ja w poprzedniej zrobiłam sobie takie

Ja go nie biore, ale jesli Cie to uspokoji to duphaston mozna brac d 18 tygodnia ciazy. Jest to syntetyczny progesteron w zupełności bezpieczny dla ciezarnych. Badanie progesteronu w ciazy troche mija sie z celem bo jest on do organizmu wyrzucany falowo.. raz moze byc wiekszy raz mniejszy ale wszysgko musi byc w granicach normy.. zazwyczaj wlasnie jego wachania powoduja delikatne plamienia. Wtedy lekarz zlecabluteine lub wlasnie duphatson. Inne badania krwi lekarze zlecaja dopiero po potwierdzeniu na usg zdrowej ciazy.

Dziewczyny, czy któraś z Was chce powiedzieć rodzinie o ciąży w święta? Zastanawiam się, jak to zrobić, żeby było tak.. z jajem [emoji1787]
U nas samo to że to 4 ciąża to będzie wielki szok

Ogólnie moja praca polega na prawie 8 godzinnym dźwiganiu w wysokiej temperaturze.
To wcale bym się nie zastanawiała tylko slza na l4

Dziewczyny, a ja mam pytanie do tych, które mamą zostaną po raz kolejny. Moja córka ma w tym momencie 2l i 9m, nie wiem kiedy powinnam jej powiedzieć o ciąży. Nie chcę, żeby dowiedziała się jako ostatnia (tym bardziej, że już dużo rozumie) a dla niej 8 miesiecy czekania to jakaś abstrakcja. Kiedy mówicie swoim maluchom, że będą mieli rodzeństwo?
Pewnie powiemy gdzieś w okolicach 12-13tug

Jest jest wynik [emoji85][emoji85][emoji85][emoji85] 540mIU.. aż usiadłam z wrażenia

Super [emoji3590]

reklama
Do góry