reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Dzisiaj jest już dużo lepiej. Węchu nadal brak ale kaszlu zero. To fakt że na początku ten kaszel to tragedia. Suchy, gryzący, w żaden sposób nie idzie odkasłać. Ale tylko 2 dni. Co do gorszej połówki, kochana[emoji2356] jak mnie covid tak nie męczy to on mnie wykończy. Zje i leży i znowu zje i leży. Nie wiem ile razy już słyszałam " nie mam siły" "brak mocy" "nie mam węchu" Jak dzwonią znajomi to opowiada tak jakby tylko on chorował[emoji1787]Pocieszam się tylko tym, że już bliżej niż dalej. Czuję już po sobie ze ciało inaczej reaguje od rana. Jeszcze wczoraj jakakolwiek czynność męczyła mnie tak jakbym miała zemdleć zaraz. Ale żeby nie było za pięknie starszą córkę zaczęło drapać w gardle i kicha non stop więc zaczyna się u niej bo u mnie tak się zaczęło. A u młodszej stan podgorączkowy 37,8. Ale może to i dobrze bo będziemy mieć to za sobą wszyscy chwilowo.
[emoji8]
@Ces całe szczęście że nie masz gorączki a kaszel meczy? Słyszałam właśnie że z wydolnościa przy covidzie slabo. Trzymam kciuki żeby tylko tak było ;* a mąż jak tam? Bo chyba chorujacy chłop to dopiero masakra;) trzymaj się tam Kobieto;*

reklama
@Violett mam dwie córki więc tym razem chciałabym syna, ale co będzie to będzie. Płeć młodszej poznałam bardzo, bardzo późno przez gafę lekarza który na usg w szpitalu wypalił "ale córka będzie mniejszej wagi". Do szpitala trafiłam z bardzo wysokim ciśnieniem w 35 tc. Zazdrościłam innym że mogą kupować już takie piękne spersonalizowane ciuszki i rzeczy. A później byłam zła że jednak wiem. Tym razem tak naprawdę jeszcze o tym nie myślałam.

@nimitii trzymam dzisiaj kciuki. Cycki do przodu i wracaj z dobrymi wiadomościami. Nastaw się na pozytywne wibracje[emoji3590][emoji8]

@Fejkaaa dobrze ze nie przegryzłaś ogórkiem kiszonym [emoji1787][emoji1787][emoji1787]
Spokojnego dnia w pracy i uważaj na siebie[emoji110]
A ja sobie zmontowalam na kolacje salatke z tunczykiem, potem rogalik z czekolada (normalnie taki mix wchodzil bez problemu) wczoraj mnie zmulilo, mowie ooo cos jest nie halo[emoji16]
Dzien zaczynam od kolejnego zastrzyku z neoparinu :-( kolejny sinior do kolekcji[emoji19]
No i fru do pracy, byle dotrwać do 17.03 [emoji847] I nie zwariować[emoji86]

Nadrobiłam Was. Się rozpędziłyscie[emoji849] Po dwóch dniach nieobecności podejrzewam 3 godziny nadrabiania.

Dzień dobry mamuśki. U mnie piękna pogoda. Jeszcze śniadania nie jem bo mój żołądek coś się buntuje. Poczekam chwilę. Za to, mam pierońską ochotę na kawę.
@mag co dzisiaj gotujesz bo szukam inspiracji[emoji846]
Najchętniej poszła bym na łatwiznę i zamówiła coś.

O Kochana z ta plcia to bym chciala byc tak twarda! :)
Bo to chyba już tak jest. W tak wczesnej ciąży nie bardzo mamy wpływ na to co bedzie. U mnie dziś 5+2, pójdę do lekarza i powie mi że jest pęcherzyk i tyle, tyle to ja wiem i bez wizyty. Lubie chodzić do lekarza i dowiadywać się konkretów. Ja objawów ciąży nie mam żądnych, chyba że ból podbrzusza mam do nich zaliczyć to okej to jedyny objaw. Dzisiaj oczy na zapałki bo mlody gorączkuje od wczoraj i i w nocy jak wstał o północy to usnal dopiero o 5:30 także ogólnie ciężki dzień dziś był bo w ciągu dnia też goraczka po 40 stopni.

Dziewczyny czy któraś z Was tak jak ja, nie chce znać płci do porodu? Tak sobie pomyślałam że może byśmy sobie taką niespodziankę zrobili :)
Ja myślałam żeby sobie zrobić niespodziankę 🤣🤣🤣ale czy wytrzymam zobaczymy 😉wkoncu jak niespodzianka napoczatku to i dotrzymać do końca 😂😊 a gorączka to najgorsze co może być nie lubie ☹️ u mnie dziewczyny zakatarzone i dziś siedzą w domu i do końca tygodnia

Nadrobiłam Was. Się rozpędziłyscie[emoji849] Po dwóch dniach nieobecności podejrzewam 3 godziny nadrabiania.

Dzień dobry mamuśki. U mnie piękna pogoda. Jeszcze śniadania nie jem bo mój żołądek coś się buntuje. Poczekam chwilę. Za to, mam pierońską ochotę na kawę.
@mag co dzisiaj gotujesz bo szukam inspiracji[emoji846]
Najchętniej poszła bym na łatwiznę i zamówiła coś.
Ja właśnie pije kawkę smakuje mi wyjątkowo ☕☕

Ja myślałam żeby sobie zrobić niespodziankę 🤣🤣🤣ale czy wytrzymam zobaczymy 😉wkoncu jak niespodzianka napoczatku to i dotrzymać do końca 😂😊 a gorączka to najgorsze co może być nie lubie ☹️ u mnie dziewczyny zakatarzone i dziś siedzą w domu i do końca tygodnia
Kurde ja tak myślę, że nawet jakbym bardzo chciala to dlugo nie wytrzymam 😂🤣

Kochana, mohe sie tylko domyslal ,ze utrata wiekszej ciazy to tragedia ogromna. Jednak wierzę, ze przez ten tydzien nic sie nie wydarzy:* a jesli by sie cos dzialo to IP! Trzymam kciuki! Za powodzenie! Kiedy sikasz na nastepny test ? Czy na bete idziesz???
Na betę jutro albo jutro test..🤔🤔🤔🤔 tak się martwię mam uczucie ze nic z tego się nie wydarzy..kurde 🙈🙈🤦🏼‍♀️ Wiem wiem Muszę myślec dobrze.. ale poprostu intuicja mi tak podpowiada że cos jest nie tak

reklama
Pije kawkę jem śniadanko.. i myśle 🤔🤔🤔🤔 piękne kreski miałam i chciała bym mieć ta malutka fasolkę.. dotykam piersi zaglądam czy sa większe a one nic 🤷‍♀️ Do mojego mówię chciałbyś żeby mi urosły co 😂 miał byś co oglądać i za co łapać.. a ja bym chodziła w sportowym staniku :) :) 😆😆u niego zero rekacji.. i tylko ze test nie świadczy o ciąży on chce żebym mu przekazała informacje od lekarza

Do góry