A jakie stosujesz te suplementy na podniesienie?Jeśli są na podobnym poziomie cały czas, to może nie jest tak źle?
Ja w zeszłym roku miałam 100 (i mniej więcej tak zawsze było wcześniej)... mój lekarz podniósł mi suplementami do 195 ale teraz w trakcie ciąży spadło mi już do 160. Zobaczymy co będzie dalej. Znowu zaczęłam mocno się suplementować, więc mam nadzieję, że co najmniej to utrzymam.
reklama
hikari_ona
Fanka BB :)
hej, kurcze, już tyle czasu Cię trzyma a poza kaszlem w nocy masz jeszcze jakieś objawy? Gorączka, katar, ból gardła? Kaszel jest tylko w nocy? W sumie antybiotyk, jeśli dobrze pamiętam, bierzesz już chyba od kilku dni.. może warto spróbować znaleźć innego lekarza? A nie myślałaś, żeby zrobić sobie test na covid taki domowy? Jest do kupienia nawet w Lidlu. Może to coś więcej wyjaśni. A infekcja intymna niestety też może być przez antybiotyk Strasznie Ci współczuję i trzymam kciuki, żeby jak naszybciej Ci przeszło.Hej Kobietki..
U mnie bez zmian z samopoczuciem i zaczynam sie zastanawiać nad zasadnością brania tego antybiotyku.. W nocy dalej mam a taki kaszlu. Ostatnio też po braniu leków zaczynam odczuwać mdłości. I tej nocy miałam silny ból w mostku.. Nie mogłam wstać do toalety.. Potrzebowałam kilku głębszych wdechów żeby przeszło. Doszła do tego jeszcze infekcja intymna. Swędzenie, pieczenie i suchość.. Czekam na wizytę u ginekologa z niecierpliwością żeby chociaż moc chwilę się uśmiechnąć na widok dzidziusia bo przez złe samopoczucie łapie jakieś dola. Coraz bardziej skłaniam się też ku szczepieniu.. Mam dosyć wiecznego chorowania..
Połówkowe mam na początku lipca. Po drodze muszę jeszcze raz zrobić morfologie i mocz. Odstawiłam też Duphaston zgodnie z zaleceniem lekarza i została mi tylko luteina dopochwowa której mam 2.5 opakowania więc jeszcze trochę pobiorę..
Nie mogę uwierzyć, że już niebawem będziemy w połowie tej drogi.
Ja zdecydowałam się na szczepionkę i jutro mam pierwszą dawkę. Trochę się stresuję, ale wierzę, że to dobra decyzja.
Przy takim osłabieniu organizmu i jakiś czas po nim masz większe szanse na nop po szczepieniu niż normalnie. Ja to bym wzięła jakiegoś internistę prywatnie nawet do domu by coś poradził, bo bez dobrego badania i obserwacji pacjenta jak to się rozwija to przez telefon oni sobie mogą.Hej Kobietki..
U mnie bez zmian z samopoczuciem i zaczynam sie zastanawiać nad zasadnością brania tego antybiotyku.. W nocy dalej mam a taki kaszlu. Ostatnio też po braniu leków zaczynam odczuwać mdłości. I tej nocy miałam silny ból w mostku.. Nie mogłam wstać do toalety.. Potrzebowałam kilku głębszych wdechów żeby przeszło. Doszła do tego jeszcze infekcja intymna. Swędzenie, pieczenie i suchość.. Czekam na wizytę u ginekologa z niecierpliwością żeby chociaż moc chwilę się uśmiechnąć na widok dzidziusia bo przez złe samopoczucie łapie jakieś dola. Coraz bardziej skłaniam się też ku szczepieniu.. Mam dosyć wiecznego chorowania..
Połówkowe mam na początku lipca. Po drodze muszę jeszcze raz zrobić morfologie i mocz. Odstawiłam też Duphaston zgodnie z zaleceniem lekarza i została mi tylko luteina dopochwowa której mam 2.5 opakowania więc jeszcze trochę pobiorę..
Nie mogę uwierzyć, że już niebawem będziemy w połowie tej drogi.
Ja.mama
Mój lekarz dobiera je pod kątem rozszerzonych wyników krwi, więc raczej nie da rady tak przełożyć tego na inną osobę ale jeszcze rok temu miałam ogólnie spore problemy z krwią i bardzo mi pomógł.A jakie stosujesz te suplementy na podniesienie?
W tym momencie dał mi m.in. Chlorofil, omega3, wapń, wit. D, lecytyna.
Ogólnie widzę, że chlorofil bardzo oczyszcza krew i podnosi jej wyniki, więc to na pewno możesz sobie kupić, tylko dobrej jakości.
Polecam poszukać w okolicy osoby, która jest naturopatą ale jest też za razem lekarzem medycyny akademickiej...
Mogłabym Ci podać namiar do mojego ale on akurat jest w Białymstoku, a znając życie, pewnie to nie koniecznie Twoje okolice
Hej to ja mam tak samo chodzę prywatnie ale postanowiłam ze zapisze sie do przychodni przyszpitalnej na NFZ i tam z tego co wiem jest położna. Wizytę mam zaplanowana akurat w 20 tygodniu na początku lipca i w sumie ta pani doktor ma dobre opinie wiec moze i juz u niej dokończę ta ciąże ... chociaż na NFZ akurat do niej to ponad miesiąc sie czeka na wizytę... zobaczymy jak bedzie w lipcu jak nie to dalej bede chodzić do tego co do tej pory prywatnie... moja kuzynka jak rodziła ostatnio to po prostu z polecenia dostała numer do położnej i z nią sie skontaktowała i nie musi ona pracować w tym szpitalu co chcesz rodzic ale zawsze fajniej jest jakbyś miała znajoma twarz przy porodzieTylko u mnie to nie typowa placówka Luxmed, tylko prywatny gabinet +Pani Doktor przyjmuje na Luxmed. Jest Pani e rejestracji, która waży, mierzy ciśnienie itp., ale to na tyle. A czy położna musi pracować w tym szpitalu, w którym planowany jest poród?
Domi2104
Gratuluję udanej wizyty i chłopaka. [emoji8]
hej dziewczyny u mnie chłopak na sto procent [emoji3059][emoji3059][emoji3059] mega się cieszę i miałam odrazu połówkowe dzisiaj 19+4 i wszystko jest idealnie! Wied bardzo się cieszę. I koniecznie mam się zaszczepić wiec będę po 26 tygodniu )
Szczęśliwakobieta
Super daj znać jak po szczepieniuhej, kurcze, już tyle czasu Cię trzyma a poza kaszlem w nocy masz jeszcze jakieś objawy? Gorączka, katar, ból gardła? Kaszel jest tylko w nocy? W sumie antybiotyk, jeśli dobrze pamiętam, bierzesz już chyba od kilku dni.. może warto spróbować znaleźć innego lekarza? A nie myślałaś, żeby zrobić sobie test na covid taki domowy? Jest do kupienia nawet w Lidlu. Może to coś więcej wyjaśni. A infekcja intymna niestety też może być przez antybiotyk Strasznie Ci współczuję i trzymam kciuki, żeby jak naszybciej Ci przeszło.
Ja zdecydowałam się na szczepionkę i jutro mam pierwszą dawkę. Trochę się stresuję, ale wierzę, że to dobra decyzja.
Szczęśliwakobieta
DziękujeGratuluję udanej wizyty i chłopaka. [emoji8]
Szczęśliwakobieta
Laski kupiłam sobie wczoraj duży rogal do spania w tygrysku tej lepszej jakości z wypełnieniem w granulki bo nie robi się flak jak przy tych tańszych . Ciężko mi się spało bo nogi mi jakoś opadały i kręgosłup bolał dziś pierwsza noc była i powiem wam ze jeszcze tak długo to dobrze nie spałam mega polecam!!! Taka wygoda ze nie wiem
reklama
Juana19
W poprzednich ciążach położna znajdywalam sobie przez znajomych lub internet i kontaktowałam z nią. One potem wszystko tak aranżują ze ich usługa jest rozpisana na NFZ. To jest taka położna która musi chyba być trzy razy po porodzie u ciebie w domu. Jeśli to fajna osoba to to są bardzo fajne wizyty zwłaszcza po cc byłam zachwycona bo zdejmowała mi tez szwy w domu.Tylko u mnie to nie typowa placówka Luxmed, tylko prywatny gabinet +Pani Doktor przyjmuje na Luxmed. Jest Pani e rejestracji, która waży, mierzy ciśnienie itp., ale to na tyle. A czy położna musi pracować w tym szpitalu, w którym planowany jest poród?
Widziałam ostatnio na epacjent ze możesz tez wybrać przez portal taki kontakt ale tego nie praktykowałam jeszcze.