reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
Ja niestety nie mam dobrych wieści po prenatalnych. Tzn. nic nie wyszlo źle, ale dziecko bylo tak dziwnie ułożone, że muszę je powtórzyć. Na usg widac bylo jakbym miala totalnie plaską macicę i dzidzius mial ograniczone miejsce. Ja już oczywiście świruje i chyba zwariuje do kolejnego badania. Lekarz wydawał się spokojny, robił co mógł, najpierw próbował przez brzuch, potem dopochowowo. Ostatecznie poprosił, żebym przyszła za tydzień i powtórzymy. Mówił, że nie ma co się stresować, że za tydzień zobaczymy I dopiero wtedy będziemy się martwić... Ale ja już okropnie się boję.
A powiedział żebyś pochodziła, pokaszlala itp? U mnie tez jeden bąbel był tak ułożony, ze nie można było nic sprawdzić i wtedy pani dr popukala w brzuch i zaczął szaleć😊a jak pochodzilam i pokasłałam to od razu się odwrócił i można było zrobić badanie 😊może masz możliwość skorzystania z innego lekarza ?

A powiedział żebyś pochodziła, pokaszlala itp? U mnie tez jeden bąbel był tak ułożony, ze nie można było nic sprawdzić i wtedy pani dr popukala w brzuch i zaczął szaleć😊a jak pochodzilam i pokasłałam to od razu się odwrócił i można było zrobić badanie 😊może masz możliwość skorzystania z innego lekarza ?
Też się ruszalam, chodziłam. Ale nic to nie dalo. Dlatego spróbował zrobic badanie dopochwowo. Ale niewiele to zmieniło.
Właśnie sprawdzam i w piątek mogłabym wykonać w innym gabinecie. Za tydzien mam powtórkę u niego, bez oplat.

Ja dzis 13+5, wydawać by się mogło ze wszystkie objawy powinny minąć, a przynajmniej powoli mijać, a u mnie coraz gorzej. Niedobrze mi juz teraz cały dzień a nie tylko wieczorami, zadyszka na każdym kroku, brak sił i ciągle słabo, wiecznie zimno.
Jedyne co, to cycki mniej bolą.
Zwariować można...
Hahaha, ni ja mam go samo. Tez od 2 dni jest coraz gorzej, dzisiaj to dosłownie jakieś apogeum.Wszystko mnie chyba już boli i na nic nie mam siły 😞cały dzień jest mi niedobrze, zwymiotowalam bananem, boli mnie głowa i czuje podbrzusze, to pewnie jelita😩jest mi mega słabo☹️I strasznie zimno ☹️

Też się ruszalam, chodziłam. Ale nic to nie dalo. Dlatego spróbował zrobic badanie dopochwowo. Ale niewiele to zmieniło.
Właśnie sprawdzam i w piątek mogłabym wykonać w innym gabinecie. Za tydzien mam powtórkę u niego, bez oplat.
Pójdź w pt tam gdzie maja dobry sprzęt. A do niego możesz pojsc bezpłatnie tez.

Ale sprzęt tutaj mają dobry. Jeden z najlepszych. Także to nie o to chodzi. Chociaz wolałabym, żeby to była niekompetencja lekarza lub sprzętu.
Polecam jeszcze jedna opcje: przed badaniem zjedz coś słodkiego tylko nie przesadź. Ja zjadłam przed badaniem na wizytę zwykła prince polo to bąble tak szalały ze lekarka aż się śmiała ze nie może ich zbadac i pomierzyc, może wypij jakiś sok czy coś?

Polecam jeszcze jedna opcje: przed badaniem zjedz coś słodkiego tylko nie przesadź. Ja zjadłam przed badaniem na wizytę zwykła prince polo to bąble tak szalały ze lekarka aż się śmiała ze nie może ich zbadac i pomierzyc, może wypij jakiś sok czy coś?
Umówiłam się na piątek w innym miejscu. Zjadłam Kinder Country przed wizytą, niewiele to dało. Coś tam sobie nogami brykało, ale pozycji nie chciało zmienić.

reklama
Umówiłam się na piątek w innym miejscu. Zjadłam Kinder Country przed wizytą, niewiele to dało. Coś tam sobie nogami brykało, ale pozycji nie chciało zmienić.
Zobaczymy w piątek w takim razie jak się będzie dzidziuś zachowywał 😊po prostu miał dzisiaj zły dzień i kropka 🙂

Do góry