reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

Mam podobnie jak Ty w nocy budze sie na siku o 2 i nie moge juz zasnąć :/ w dzień jestem tak kosmicznie zmeczona ze jak wstaje z kanapy to az mi sie nogi uginaja a za nic w swiecie nie potrafię zasnąć:/ nic mi sie nie chce robic chodzę jak zombie, podziwiam dziewczyny ktore nadal pracują, ja mam problem zeby wstawić pranie czy wyjść z psem 😔
Ale słuchaj, ja nie śpię w nocy i nie śpię tez w dzień😂i co najlepsze ja nie jestem zmęczona 😂😂😂😂😂

reklama
A może to kwestia ciśnienia? Mierzysz sobie? Reagowałaś wcześniej bólami głowy np. na zmiany pogody?
Tak mierze ciśnienie, puls, cukier wszystko w normie. Przed ciążą ból głowy praktycznie mnie nie dotyczył. Wody pije naprawdę dużo ok. 3l.dziennie. Pogadam z ginem na wizycie w przyszlym tyg ale wątpię ze cos zaradzi 😐

Matkooo [emoji86] co za sny i co za wydarzenia w rzeczywistości [emoji51] A co do pasty do zębów to gdzieś czytalam ze jak sie po niej zwraca albo nie dobrze się robi to wystarczy zmienić na inną i może być lepiej. Mi pasta akurat pasuje jak narazie [emoji120]
To nie kwestia pasty tylko samego wkładania szczoteczki do buzi.
Moja przyjaciółka jest wysoka i jak była w ciąży, to kupowała jakieś ciuchy w Bonprix chyba - oni tam w niektórych rzeczach mają długości dla niskich, typowych i wysokich :) Może tam coś znajdziesz :)
Ostatnio widziałam dużo ubrań ciążowych z Bonprix na allegro, są licytacje więc można kupić taniej. A szkoda mi wydawać dużo na ubrania ciążowe.

Co do spania to też budzę się, ale na siku i picie. Ale w poprzednich ciążach budziłam się np o 2 i zasypiałam około 5 rano. Okazało się że wystarczyło coś zjeść i już mogłam spać. Wystarczył kawałek chleba z wodą.

Dołączam do zacnego grona nie śpiących. O godzinie 19 byłam już tak padnięta jakbym była po 24 godzinach w pracy. Nerwy robią swoje. Usnęłam jak niemowlę poto żeby obudzić się o wpoldo trzeciej w nocy.. Poszłam do toalety i zauważyłam że mam katar i boli mnie gardło - jakby zmartwień było mało ... Jestem teraz w drugim pokoju bo szkoda mi męża który wstaje przed 5 do pracy a ja się kręcę smarkam i chrząkam... Pije właśnie ciepła wodę i mam nadzieję, że chociaż na godzinę zamknę oczy i się zdrzemnę żeby jutro a w zasadzie to dzisiaj nie chodzić jak zombie..

Wizyte mam na 15/16 ale powiem wam, że nie żałuję jednak tej decyzji. Plamienie na wieczór jest większe a w nocy odczuwam tępe klucie a to w ręku przed łokciem a to w kolanie, łydce czy stopie. Może mam niedobór jakiegoś magnezu czy czegoś a może faktycznie powinnam zmów brać ten acard i lekarz mi zaleci.. Rano robię kartkę z pytaniami żeby już uspokoić wszystkie swoje nerwy..

Zauważyłam wogole, że piszę do was wywody jak głupia i dziwię się że komuś chce się to czytać ale z drugiej strony jesteśmy wszystkie w podobnej sytuacji to komu mam truć jak nie wam 😂👍💗

Dobranoc

Dołączam do zacnego grona nie śpiących. O godzinie 19 byłam już tak padnięta jakbym była po 24 godzinach w pracy. Nerwy robią swoje. Usnęłam jak niemowlę poto żeby obudzić się o wpoldo trzeciej w nocy.. Poszłam do toalety i zauważyłam że mam katar i boli mnie gardło - jakby zmartwień było mało ... Jestem teraz w drugim pokoju bo szkoda mi męża który wstaje przed 5 do pracy a ja się kręcę smarkam i chrząkam... Pije właśnie ciepła wodę i mam nadzieję, że chociaż na godzinę zamknę oczy i się zdrzemnę żeby jutro a w zasadzie to dzisiaj nie chodzić jak zombie..

Wizyte mam na 15/16 ale powiem wam, że nie żałuję jednak tej decyzji. Plamienie na wieczór jest większe a w nocy odczuwam tępe klucie a to w ręku przed łokciem a to w kolanie, łydce czy stopie. Może mam niedobór jakiegoś magnezu czy czegoś a może faktycznie powinnam zmów brać ten acard i lekarz mi zaleci.. Rano robię kartkę z pytaniami żeby już uspokoić wszystkie swoje nerwy..

Zauważyłam wogole, że piszę do was wywody jak głupia i dziwię się że komuś chce się to czytać ale z drugiej strony jesteśmy wszystkie w podobnej sytuacji to komu mam truć jak nie wam 😂👍💗

Dobranoc
Ja już pobudka🤣🤣🤣22-3, biorąc pod uwagę jednorazowa długość snu to i tak dobry wynik😂ja mam zatkany nos i kaszel ☹️Nos od hormonów a kaszel od zgagi😕nie jestem przeziębiona ale oczywiście czuje się zle.
A te plamienia masz mocne?Bili Cię brzuch ?

Hej. U mnie wszystko w porządku. Oczywiście nie wiadomo skąd te plamienia. Przy badaniu ich nie było jak wróciłam znów. Jak nerwy zaczęły ze mnie schodzić to koszmarnie zaczęła boleć mnie głowa i nie dałam rady nic napisać.

Głupio to zabrzmi, ale czy wszystkie macie prenatalne usg i badanie z krwi? Bo ja już zglupialam. Umówiłam się właśnie I obejmuje samo usg. Dali mi termin 5.05, czyli to będzie 12+5. Nie za późno? To badanie z krwi też powinnam zrobić?
To zależy od Ciebie🙂 Ja się zastanawiałam nad badaniem z krwi, ale zdecydowałam że dopiero jak lekarz będzie miał podejrzenie jakiekolwiek wady, to wtedy zrobię test PAPPA. Ja robiłam 13+0, byłam tydzień wcześniej, ale maluszek był za mały na badanie.

reklama
Hej. U mnie wszystko w porządku. Oczywiście nie wiadomo skąd te plamienia. Przy badaniu ich nie było jak wróciłam znów. Jak nerwy zaczęły ze mnie schodzić to koszmarnie zaczęła boleć mnie głowa i nie dałam rady nic napisać.
Ja miałam tak samo, podczas badań wszystko pięknie a s domu plamienia. Stanęło na tym, ze to pewnie od progesteronu dopochwowo. Natomiast tak szczerze mówiąc to nie wiadomo skąd one się pojawiały ( tfu tfu od 2 tyg cisza).

Do góry