U mnie 14sty tydzien (13+4) i juz od 2-3 tygodni widzę zaokrąglony brzuszek. Nie przytyłam nic, jedynie schudłam 3 kg. I jak schudłam w 6-7 tygodniu tak waga stoi mimo iż wpierniczam dużo słodyczy i praktycznie nie cwicze. Ale za to pije min. 2 litry wody dziennie.Dziewczyny, a jak u Was jest z tyciem? Większość z nas jest już na końcówce 1 trymestru, albo nawet w 2 trymestrze. Przytyłyście już coś? Widać Wam brzuszki? Wiem, że u kobiet, które już wcześniej rodziły - pojawiają się szybciej, zresztą część z Was pisała, że już coś tam widać.
U mnie brzucha nie widać jeszcze, ale boję się, że na początku będę miała "brzuch B", bo wyszła mi taka fałdka nad pępkiem.
W ogóle planuję zacząć delikatnie ćwiczyć. Znalazłam sobie ćwiczenia dla kobiet w ciąży i tak 2-3 razy w tygodniu chciałabym robić. Nic intensywnego, ale żeby chociaż trochę się ruszać. Normalnie staramy się chodzić na spacery i jak już idziemy, to robimy tam 4-5 km, ale wczoraj np. tylko 2,5, bo już gorzej się czułam i mocno wiało. No i te spacery też nie są takie regularne, jak bym chciała - bo nie zawsze mam siłę. W domu łatwiej będzie mi się zmobilizować.
W pierwszej ciazy bylam płaska do 6 miesiąca! A teraz początek 4 miesiąca i jakbym połknęła małego balona. Wzdec nie mam. Wiec to na pewno brzuszek ciazowy