reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

Dziewczyny, a jak u Was jest z tyciem? Większość z nas jest już na końcówce 1 trymestru, albo nawet w 2 trymestrze. Przytyłyście już coś? Widać Wam brzuszki? Wiem, że u kobiet, które już wcześniej rodziły - pojawiają się szybciej, zresztą część z Was pisała, że już coś tam widać.
U mnie brzucha nie widać jeszcze, ale boję się, że na początku będę miała "brzuch B", bo wyszła mi taka fałdka nad pępkiem.
W ogóle planuję zacząć delikatnie ćwiczyć. Znalazłam sobie ćwiczenia dla kobiet w ciąży i tak 2-3 razy w tygodniu chciałabym robić. Nic intensywnego, ale żeby chociaż trochę się ruszać. Normalnie staramy się chodzić na spacery i jak już idziemy, to robimy tam 4-5 km, ale wczoraj np. tylko 2,5, bo już gorzej się czułam i mocno wiało. No i te spacery też nie są takie regularne, jak bym chciała - bo nie zawsze mam siłę. W domu łatwiej będzie mi się zmobilizować.
U mnie 14sty tydzien (13+4) i juz od 2-3 tygodni widzę zaokrąglony brzuszek. Nie przytyłam nic, jedynie schudłam 3 kg. I jak schudłam w 6-7 tygodniu tak waga stoi mimo iż wpierniczam dużo słodyczy i praktycznie nie cwicze. Ale za to pije min. 2 litry wody dziennie.
W pierwszej ciazy bylam płaska do 6 miesiąca! A teraz początek 4 miesiąca i jakbym połknęła małego balona. Wzdec nie mam. Wiec to na pewno brzuszek ciazowy

reklama
Dobra. Słuchajcie. Udało się jeszcze na jutro umówić wizytę u lekarza pracującego w normalnym szpitalu wojewódzkim.. Co prawda mama mówi, że bez poco na co ale z drugiej strony BOJE SIĘ JEDNEJ RZECZY czy brać ten accard czy nie brać? W szpitalu Pani mówiła żeby może 75g brać.. Tamten mówił żeby nie brać ze względu na krwiaka.. Ale ten accard może wzmozyc krwawienie..
Myślicie zeby jechać i zasięgnąć jeszcze opinii skoro się udało umówić na jutro? Czy swiruje niepotrzebnie? Z drugiej strony skoro mam okazję.. I zasięgnąć kolejnej opinii..

Dobra. Słuchajcie. Udało się jeszcze na jutro umówić wizytę u lekarza pracującego w normalnym szpitalu wojewódzkim.. Co prawda mama mówi, że bez poco na co ale z drugiej strony BOJE SIĘ JEDNEJ RZECZY czy brać ten accard czy nie brać? W szpitalu Pani mówiła żeby może 75g brać.. Tamten mówił żeby nie brać ze względu na krwiaka.. Ale ten accard może wzmozyc krwawienie..
Myślicie zeby jechać i zasięgnąć jeszcze opinii skoro się udało umówić na jutro? Czy swiruje niepotrzebnie? Z drugiej strony skoro mam okazję.. I zasięgnąć kolejnej opinii..
Ja bym pojechała. Mówię w swoim imieniu oczywiście. Jestem panikarą i wole być w 100% pewna, niż potem żałować. Sama miałam krwawienia i byłam u kilku lekarzy i 2 razy na IP.

Ja na szczęście nie rzygalam/ rzygam dużo, max raz może 2 dziennie i to nie codziennie 🤗ale te mdłości to koszmar. Natomiast apogeum miałam w 10 tyg, 2 dni miałam zajebiste, zero, No i wyczytałam, ze już mogą powoli słabnąć , mijać, i jak mnie dowaliło to nie wiedziałam jak się nazywam. Mdłości, ból głowy, brzucha i ciagle zimno mi było. Od 15 do późnych godzin wieczornych / nocnych ( jak wstawałam na siku to szlam po ścianach bo tak się zle czułam ). Teraz są już trochę słabsze No ale są. Sacro mam meeeega zgagę i refluks, po nocach nie śpię bo u mnie to kaszel jest od tego, do tego zatkany nadal nos i hormonalna bezsenność🙄
Dzisiaj jakoś głowa mnie boli ale to od tej pogody zmiennej wiec nie zwalam tego ja ciazowe dolegliwości.
Aaa mi pasta do zębów zaszkodziła i od razu zwymiotowalam🥴a raz zjadłam kabanosa i nie zdążyłam dobiec z kuchni do łazienki 😲🥴🤮
Ja też rzygam, zawsze przy myciu zębów i z innych okazji też. 2 dni miałam lekkie a dziś armagedon, jeździłam samochodem z woreczkiem na rzygi na kolanach.
Sny mam boskie, barwne koszmarki. Śniło mi się że wyrwali mi cały wlew od paliwa i ukradli mi cały bak paliwa. Takie prorocze bo auto mi się następnego dnia zepsuło i ciekło mi paliwo. A dwa dni później włamali mi się do piwnicy i wynieśli nawet olej do mojego samochodu i zgrzewkę płynu do spryskiwaczy.

Jak na początek 12 tygodnia to waga taka jak przed ciąża jedyne co widzę to mi cycki lekko rosną i brzuszek się lekko zaokrągla więc narazie jestem zadowolona 😀 Czasem sie budze i mam dobry dzień to czuje się jak nie w ciąży i tylko zarys brzuszka mi przypomina że jednak jest ta ciąża 😉
Moja waga była długo taka sama jak sprzed ciąży, jakość teraz zaczęła iśc do góry (zaczłam 13 tydzień), na pocżątku pół kilko, a teraz prawie 1,5 kg

Ja też mam codziennie jakieś głupie sny. Śnią mi się znajomi z dzieciństwa i przeróżne głupoty.......

reklama
Ja też rzygam, zawsze przy myciu zębów i z innych okazji też. 2 dni miałam lekkie a dziś armagedon, jeździłam samochodem z woreczkiem na rzygi na kolanach.
Sny mam boskie, barwne koszmarki. Śniło mi się że wyrwali mi cały wlew od paliwa i ukradli mi cały bak paliwa. Takie prorocze bo auto mi się następnego dnia zepsuło i ciekło mi paliwo. A dwa dni później włamali mi się do piwnicy i wynieśli nawet olej do mojego samochodu i zgrzewkę płynu do spryskiwaczy.
Matkooo [emoji86] co za sny i co za wydarzenia w rzeczywistości [emoji51] A co do pasty do zębów to gdzieś czytalam ze jak sie po niej zwraca albo nie dobrze się robi to wystarczy zmienić na inną i może być lepiej. Mi pasta akurat pasuje jak narazie [emoji120]

Do góry