Burza z rana jak śmietana
coraz bardziej widzę potrzebę zamkniętego wątku, bo robi się mało przyjemnie.
Po pierwsze - 'weryfikacja' to było sprawdzenie czy dana osoba w ogóle udziela się na forum, żeby w miarę możliwości wyeliminować potencjalnych trolli. Nie chodzi o to żeby na prywatnym wątku pisać cały dzień, codziennie, przez całą ciążę, bo to niemożliwe, każda z nas ma inną ilość czasu, to też się zmienia. Zamysł był taki, że miałyśmy pisać do osób zupełnie nieaktywnych dłuższy czas na zamkniętym wątku, czy wszystko ok, i już w czasie rzeczywistym moderować i reagować.
Po drugie - zarzuca się nam konkurs popularności, a osoba zarzucająca sama zrobiła prywatny wątek dla staraczek, akceptując do niego tylko osoby które sama widziała jako pasujące do niego. Double standards?
Nie chodziło o to żeby wykluczyć mniej aktywnych. Chodziło o to, żeby zapewnić maksimum bezpieczeństwa na zamkniętym wątku osobom które tam są. Nigdy nie będzie tak że wszyscy będą szczęśliwi z danego rozwiązania, ale uważam że tworzenie dodatkowego wątku dla 'pominiętych' i to bez wcześniejszej dyskusji na ten temat było wyjściem najgorszym z możliwych.
Po pierwsze, ja nigdzie nie napisałam o konkursie popularności.
Po drugie, skąd wzięłaś informacje, że akceptuje osoby które mi pasują?
Widziałaś mój poprzedni post? Widziałaś, że pisałam, że każda z Was może na nim być?
Sadząc po Twojej wypowiedzi to nie. Więc radziłabym się cofnąć, przeczytać i wtedy się wypowiedzieć.
I pytanie, dlaczego założenie dodatkowego
wątku wg Ciebie jest najgorsza opcja?
Tak naprawdę co komu to przeszkadza? Idziecie na swój wątek i tyle, wszyscy są zadowoleni.
Czyli tamta nowa grupa jest dla 5ciu osób [emoji848]
Plus te które są na liście organizowanej od kilku tygodni i jeśli się zdecydują być na obu grupach i znając życie bedzie gadka tupu "a tamta zrobila tak gahahahaha tylko nie mowcie nikomu bo wzielam to z tamtej grupy" Sory ale tak będzie,
Eeem, no to sie bigos zrobił. Chciałam sie wyżalić bo mam mega ochotę od tygodnia wyrzygać moje obawy i się poradzić. A teraz nawet nie wiem czy na prywatnej zakladanej będę mogła to zrobić, bo będę miała świadomość że na innej grupie z moich problemów ktoś może sie wyśmiewać.
Ja patrzę na to w taki sposób niestety [emoji2368]
Ale nawet jeśli będzie 5 osób, gdzie z pewnością z czasem będzie więcej, to jaki macie z tym problem?
I te 5 osób może chcieć pisać prywatnie a nie na forum ogólnym. Co wszystkim do tego? Ktoś chce to ok, jak nie to nie, po co ta spina?
Zrobiłam miejsce dla osób które zostały na uboczu, zostałam za to zlinczowana i automatycznie wywalona z grupy
żenada. Bo tylko Wy wszystkie tutaj macie prawo przejść na zamknięty a reszta ma zostać na otwartym i przytakiwać na rozkazy. Chyba się rozchodzi o to, że nie będziecie wiedziały co się tam dzieje.
Choćby miała być grupa dla 3 osób to i tak ma prawo istnieć! Czy Wy na prawdę nie widzicie tego, że to Wy zrobiłyście aferę o nic a zarzucacie winę mi bo chciałam ułatwienia dla innych?
I odnośnie wynoszenia informacji z grup, jeśli takie macie charaktery, ze nie potraficie utrzymać "tajemnicy" grupowej to nie warto się do nich zapisywać.
Ja obecnie jestem w kilku zamkniętych grupach i nigdy nic nie przeniosłam z jednej do drugiej. Po to są zakładane wątki PRYWATNE. Jesteśmy tu obcy, do każdego trzeba mieć odrobinę dystansu, nawet pomimo prywatnej grupy.
Mogę się założyć, że prędzej wyniesie coś osoba która się tutaj panoszy i wyżej sra niż dupe ma bo przecież wszystko jej wolno, niż osoba cicha, która się odezwie raz na jakiś czas.