reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
Ja miałam dostac okres w poniedziałek.4 dni później W czwartek zrobiłam test ale wyszedł negatywny. Cały piątek i sobotę miałam mocno zajete 🍺🍺🍺.. oczywiście jak w poniedziałek zrobiłam betę i wyszła pozytywna to miałam wyrzuty sumienia no ale 🤷.. lekarz powiedział ze to nie powinno wpłynąć na ciążę bo przecież na początku malo kto wie że w niej jest Xd
Ja mialam dwie imprezy urodzinowe - 3 latka Syna (6 i 7 marzec ) wpadło jakieś wino i piwo smakowe i nieszczęsne fajki 🥺 byłam pewna że dostanę okres bo mnie tydzień przed planowanym (8marzec) okrem brzuch bardzo bolał. Jak 9 nie przyszła to od razu rzuciłam fajki i zaczęłam robić testy 😂 które były bardzo bladziutkie. Dopiero po tygodniu wyszedł ładny test. Także ten. Niby chcieliśmy się zacząć starać a praktycznie to była wpadka bo chciałam zacząć od nowego cyklu(właśnie przez te imprezy 😂)

my dzis mamy salatke z surowych warzyw (taka na salacie, wiec to jest salatka a nie surowka) z resztka pieczeni ze swiat i krem z kalafiora :D
Nie wiem czy znacie, ale uwielbiam blog kulinarny Aniagotuje. Ma takie normalne prepisy z normalnych skladnikow. Jej krem z kalafiora serio polecam. :)
Ja też cały czas korzystam z jej przepisów 🙂

Dobra to ja się witam dzisiaj i zapindalam do garów. Wczoraj o 21: 45 dowiedziałam. Się że mam teściów na obiedzie;) także tak.
Miłego dnia kochane.

Ps. W nocy wyłam tak nie boli kosx ogonowa nie mogę normalnie obciążać nóg chodzę i trzymam się ścian nie mogę się schylić tragedia dziewczyny jestem przerażona. Muszę koniecznie iść do fizjo typowo dla ciezarnych

201A8220-7EF0-4E4E-BA9C-D18DF9069FBE.jpeg
Ja dla rozluznienia atmosfery, troche z przymrużeniem oka 😅 mam nadzieje ze wszystkie skonczymy jednak w ‚troche’ lepszym stanie 😄🙈

Ja mam różnicę 12 dni i wg mnie nie powinna aż taka być ale kompletnie się tym nie przejmuję 🙂 jeśli kropek jest za malutki to nadrobi. Najważniejsze to dbać o siebie i się nie przejmować 🙂
U mnie na ostatnim USG ta sama Pani doktor zmierzyła z jednej strony na 11+1 a z drugiej na 10+5. Więc już wyszły 3 dni różnicy na tym samym sprzęcie w tym samym momencie :D A co dopiero jak między pomiarami jest rożnica czasowa :)

reklama
Witam. Ja również dołączam do listopadowych mam. Jest to moja 5 ciąża. Mam 2 dzieci i 2 poronienia (7 i 12 tydzień). Aktualnie 7+4. Teraz na lekach, acard, duphaston 3x1 i heparyna. Byłam wczoraj u innego lekarza i zwiększył mi dawke duphaston do 3x2 tabletki i kazał przyjść za 3 tygodnie. Czy któraś z Was brała takie wysokie dawki tego leku?
U mnie tak samo, 5 ciąża, 2 dzieci i 2 poronienia.
Luteina 3x1 plus neoparin

Do góry