Miałam opryszczke a nawet 3 na raz w poprzedniej ciąży, po konsultacji z lekarzem przyjmowałam 4 razy dziennie heviran 400 mg. Bardzo często pojawiała mi aie opryszczka w ciąży a po porodzie jescze ani razu. Niebezpieczne jest tylko zakażenie pierwotne.Dziewczyny, wyszła mi opryszczka na wardze. To nie pierwszy raz, w ciągu ostatniego roku miałam ją kilka razy, zawsze pacyfikowana acyklowirem w tabletkach, miejscowo olejek z drzewa herbacianego. Z tego co się jednak orientuję, leków przeciwwirusowych nie powinno się stosować przed 10 tygodniem. Czy któraś z was ma podobne doświadczenia z poprzednich ciąż?
reklama
Fejkaaa
Fanka BB :)
Krakowianka89
Ja właśnie wróciłam od lekarza - L4 na kolejne dwa tygodnie bo bóle brzucha nie ustępują.
Ale na USG wszystko dobrze, serduszko biło prawidłowo rozmiar jak 6t4d, więc prawie idealnie jak w aplikacji. Tyle że u mnie owulacja była wcześnie bo cykl był stymulowany.
Ale na USG wszystko dobrze, serduszko biło prawidłowo rozmiar jak 6t4d, więc prawie idealnie jak w aplikacji. Tyle że u mnie owulacja była wcześnie bo cykl był stymulowany.
Załączniki
Krakowianka89
Kurcze musi Ci być strasznie ciężko tak w niepewności https://media.tenor.com/images/ac28236fe0f29966dd4ed96e9bf155f3/tenor.gifDziewczyny moja koleżanka która jest specjalistką we wczesnych ciążach mnie troszku pocieszyła i powiedziała że mam woreczek żółtkowy który wygląda jak pierścionek A to bardzo dobry znak więc mam nadzieję.
Ale będzie dobrze ! Byle czas do kolejnej wizyty jak najszybciej Ci zleciał. Moze poszukaj fajnego serialu/książki czegoś co cię odciagnie od myślenia?
Katia90
Cześć dziewczyny, jak sie dzis czujecie ?
Ja wczoraj byłam załamana tym badaniem bhcg i jego niską wartością ( 13,9 mlU/ml) ale już jakoś to do mnie doszlo i jest lepiej. Wiem , że nie wróży to nic dobrego, ale mam jeszcze nadzieje , ze bedzie jutro ładny przyrost
Trzymajcie kciuki
Ja wczoraj byłam załamana tym badaniem bhcg i jego niską wartością ( 13,9 mlU/ml) ale już jakoś to do mnie doszlo i jest lepiej. Wiem , że nie wróży to nic dobrego, ale mam jeszcze nadzieje , ze bedzie jutro ładny przyrost
Trzymajcie kciuki
Izabela52
Kurcze ja też dzisiaj idę. Ciekawe co tam u mnie będzie super cieszę się że u ciebie wszystko OkiJa właśnie wróciłam od lekarza - L4 na kolejne dwa tygodnie bo bóle brzucha nie ustępują.
Ania936
O ja się też chętnie dowiem, bo też często mam opryszczki na ustachDziewczyny, wyszła mi opryszczka na wardze. To nie pierwszy raz, w ciągu ostatniego roku miałam ją kilka razy, zawsze pacyfikowana acyklowirem w tabletkach, miejscowo olejek z drzewa herbacianego. Z tego co się jednak orientuję, leków przeciwwirusowych nie powinno się stosować przed 10 tygodniem. Czy któraś z was ma podobne doświadczenia z poprzednich ciąż?
reklama
Izabela52
O to trochę dzisiaj wizyt u nas wszystkim nam życzę serduszek bijącychTez ide 6t4d mialam iść 10 dni później ale przyspieszylam wizytę bo chyba bym zwariowała... ten stres to nie dla mnie.