reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

Co do boli to u mnie momentami są bóle ja na miesiączkę ale trwają tylko kilka sekund , ale faktycznie jak się naprzyklad niekontrolowanie wyciągnę , zrobię jakąś dziwną pozycję czy napne brzuch przy kaszlu czy coś to też poczuje taki jakby skurcz w podprzyczu , takie ukłucie

reklama
Nasza służba zdrowia mnie poprostu rozwala . Dziwnie do lekarza rodzinnego żeby mi dał to zwolnienie do środy , wyobraźcie sobie że rejestracja jest od 8 więc nie dało się wcześniej zadzwonić bo rozłączyło , zadzwoniłam punkt 8 byłam 22 w kolejce , doszłam do 14 rozłączyło mnie , zadzwoniłam po sekundzie i było 41 , normalnie trzymajcie mnie 🤯😯

Co do boli to u mnie momentami są bóle ja na miesiączkę ale trwają tylko kilka sekund , ale faktycznie jak się naprzyklad niekontrolowanie wyciągnę , zrobię jakąś dziwną pozycję czy napne brzuch przy kaszlu czy coś to też poczuje taki jakby skurcz w podprzyczu , takie ukłucie
Ja zauważyłam że jak nie poleżę w dzień to zaczynają się bóle od 16... wystarczy się chwilę położyć i przechodzi. @Lunaa09 dobrze powiedziała trzeba soe cieszyć i pozytywnie myśleć. Negatywne myślenie nie sprzyja ciąży:) musi być dobrze wiosna się zbliża będzie super ;) już się nie mogę doczekać aż będę coś robić w ogródku... takie hobby po 30 ;p już mojemu powiedziałam że do mojej mini szklarni będzie musiał ziemi mi kupić i on musi wysypać bo nie mogę dźwigać...

Na moje predyspozycje, w pierwszej ciąży jadłam co chciałam i ile chciałam i tak jak w tej ciąży byłam ciągle głodna i ostatecznie przytyłam gdzieś 15kg, a miesiąc po porodzie nie było już po nich śladu i normalnie mogłam nosić ugrania sprzed ciąży, ale u mnie też tak działało karmienie piersią, że często mi leciała waga w dół aż za bardzo, a wiem że niektóre kobiety mają wręcz odwrotnie, że nawet kilogram im ciężko zrzucić karmiąc
Ja tak mam przy karmieniu nic nie chudnę. Jedyny plus to mało tyję... choć nie wiem jak będzie tym razem bo ciągle bym coś jadła 🤣🤭.

Nasza służba zdrowia mnie poprostu rozwala . Dziwnie do lekarza rodzinnego żeby mi dał to zwolnienie do środy , wyobraźcie sobie że rejestracja jest od 8 więc nie dało się wcześniej zadzwonić bo rozłączyło , zadzwoniłam punkt 8 byłam 22 w kolejce , doszłam do 14 rozłączyło mnie , zadzwoniłam po sekundzie i było 41 , normalnie trzymajcie mnie 🤯😯
znam ten ból 🤯🤯🤬🤬

Jak się wgl czujesz?

Ja zauważyłam że jak nie poleżę w dzień to zaczynają się bóle od 16... wystarczy się chwilę położyć i przechodzi. @Lunaa09 dobrze powiedziała trzeba soe cieszyć i pozytywnie myśleć. Negatywne myślenie nie sprzyja ciąży:) musi być dobrze wiosna się zbliża będzie super ;) już się nie mogę doczekać aż będę coś robić w ogródku... takie hobby po 30 ;p już mojemu powiedziałam że do mojej mini szklarni będzie musiał ziemi mi kupić i on musi wysypać bo nie mogę dźwigać...
haha to fajnie że będziesz miała zajęcie , ja z jednej strony chce posiedzieć w domu a z drugiej przeraża mnie że się zanudze bo jednak to długo i prawie cały czas sama od rana do popołudnia 😔 staram się myśleć pozytywnie albo wiadomo jak to czasem jest z tymi naszymi głowami 😔 ale też zauważyłam że jak w zeszłym tygodniu dużo pomagałam więcej pomagałam na magazynie w pracy bo nie było ludzi to później wieczorami mnie bardziej brzuch bolał . Teraz za to mam wrażenie że mi jakiś nerwoból wszedł albo nie wiem co w dół pleców i momentami nie mogę znaleźć pozycji bo boli jakbym miała za dużo kości tam

Jak się wgl czujesz?
no powiem wam że narazie całkiem okej , od wczoraj narazie nie mam mdłości ,chociaż nie mówię chop bo jest wcześnie . Mierzyłam ciśnienie z 4 razy wczoraj to cały czas mi się utrzymuje 98-100/58-61 tak mniej więcej , ale mam puls dość wysoki bo leżąc w łóżku mam 85-88 , przez co jak się zaczynam ruszać to mam wrażenie że brakuje mi tlenu i wgl mam jakieś leki ,bo jak zaczyna mi się delikatnie kręcić w głowie to od razu mam schizy że znowu zemdleje 😔

no powiem wam że narazie całkiem okej , od wczoraj narazie nie mam mdłości ,chociaż nie mówię chop bo jest wcześnie . Mierzyłam ciśnienie z 4 razy wczoraj to cały czas mi się utrzymuje 98-100/58-61 tak mniej więcej , ale mam puls dość wysoki bo leżąc w łóżku mam 85-88 , przez co jak się zaczynam ruszać to mam wrażenie że brakuje mi tlenu i wgl mam jakieś leki ,bo jak zaczyna mi się delikatnie kręcić w głowie to od razu mam schizy że znowu zemdleje 😔
Jak czujesz, że coś się dzieje to zaraz szukaj miejsca żeby usiąść albo kucnij i głowa na dół.
W domu położyć się lekko nogi wyżej żeby były wyżej od głowy.
Mnie to od dziecka z dusznych miejsc wyprowadzali, a w sumie zemdlałam tylko raz resztę zawsze zdążyłam w porę zareagować

reklama
Do góry