reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Hej dziewczyny co tu tak cicho??? Wytrwałości w te upały życzę 😊😊😊 u nas chyba górne ząbki idą bo nasza Helena nerwusek sie zrobiła
U nas 4 zeby sa, ale ida 2 albo 3 bo znowu ma szał
Co do upałów mieszkamy na poddaszu u rodziców, ale ze meza nie ma od poniedzialku do piatku to zeszlam z małym na dol bo klima nie ma jak chodzić bo mały raczkuje i bałam się ze go przewieje. Wiec funkcjonujemy na dole jest mi nawet lżej bo mama co raz go ode mnie weźmie,a tak bylam zdana na siebie i na spacery nie musz znosić wozka, wiec widzę w tym plusy.
Ostatnio mieliśmy 3 szczepienia to był na przeciwbólowym bo go fest bolalo bo pergnal nóżka przy jednej szczepionce i mial spuchnięte przykładałam tez altacetem.
Niedługo nasze wakacje, ale zaczynam się stresować bo mamy 5.5h w aucie a on nie lubi bardzo jeździć.
Chciałabym zacząć ostawiac małego od cycka ale 2 mleka przetestowane 4 butelki i nie umie z nich pic, pediatra powiedziała że strzykawka trzeba będzie karmic skoro nie chce butelki 🤦‍♂️ale jak mam go w nocy karmic strzykawka to wole juz cyckiem...[/QUOTE]

reklama
My mamy teraz wampirka, bo wyszły mu u góry dwójki zamiast jedynek :) Ale jedynki też idą, bo spuchnięte dziasla ma bardzo i widać, że to boli. Też planujemy jechać nad morze za miesiąc, 6-7 h będziemy jechać i też się martwię jak to będzie. Na pewno nocy będziemy jechać. Młody szybko się ju nudzi w tym foteliku i chyba trzeba kupić już ten większy do 18 kg.

My mamy teraz wampirka, bo wyszły mu u góry dwójki zamiast jedynek :) Ale jedynki też idą, bo spuchnięte dziasla ma bardzo i widać, że to boli. Też planujemy jechać nad morze za miesiąc, 6-7 h będziemy jechać i też się martwię jak to będzie. Na pewno nocy będziemy jechać. Młody szybko się ju nudzi w tym foteliku i chyba trzeba kupić już ten większy do 18 kg.
A to u nas też najpierw były gore dwojki przed jedynkami , mega śmieszne to wygląda :)
U nas podróże tylko na drzemki albo na sen nocny.
I zaczyna się lek separacyjny bo pierwszy raz jak jesteśmy u dziadków których widzi raz na miesiąc to jest problem żeby poszła do nich na ręce. Albo chwila i już jak widzi mnie, to musi do mamy :)
Upały nienajgorzej, daje rade.
Przenieśliśmy wogole butelke wieczorem przed kąpiel żeby myć zęby i była walka że brakowało jej butelki do zasypiania. Kilka dni mega płaczu. Ale teraz już jest ok :)

Czym czyścicie ząbki? Trzeba już używać jakichś past czy ta szczoteczka na palec wystarczy? U mnie synek lubi sobie obgryzać "dorosłą " szczoteczkę do zębów.

U nas z 02.11 mamy dwa ząbki, górne jedynki chyba wkrótce wyjdą bo dziąsła są mocno spuchnięte. A waga około 9kg. Jutro kończymy małego pierwszy urlop w życiu. Jest bardzo grzeczny, szybko się zaklimatyzował, ładnie śpi w łóżeczku turystycznym, z dwoma pobudkami. Drzemki są już w standardzie dwie, chociaż w związku z tym, że mamy dla siebie domek z ogromnym ogrodem na wsi i od rana do nocy jest albo na powietrzu albo coś zwiedzamy to jest tak zmęczony, że drzemki czasem trwają po 1,5h. Ogólnie jest super, w końcu odpoczywam, jedynie co robię to gotuję, ale nie codziennie i po najmniejszej lini oporu 😉

Czym czyścicie ząbki? Trzeba już używać jakichś past czy ta szczoteczka na palec wystarczy? U mnie synek lubi sobie obgryzać "dorosłą " szczoteczkę do zębów.
My kupiliśmy małej szczoteczkę Elektryczna pingwinka i pastę - jest taki profil na insta tata stomatolog i tam fajnie pokazuje jakie pasty, jaką ilość. Nasza ma 6 ząbków więc od jakiegoś miesiąca już mycie zębów weszło w rutynę :)
U nas z 02.11 mamy dwa ząbki, górne jedynki chyba wkrótce wyjdą bo dziąsła są mocno spuchnięte. A waga około 9kg. Jutro kończymy małego pierwszy urlop w życiu. Jest bardzo grzeczny, szybko się zaklimatyzował, ładnie śpi w łóżeczku turystycznym, z dwoma pobudkami. Drzemki są już w standardzie dwie, chociaż w związku z tym, że mamy dla siebie domek z ogromnym ogrodem na wsi i od rana do nocy jest albo na powietrzu albo coś zwiedzamy to jest tak zmęczony, że drzemki czasem trwają po 1,5h. Ogólnie jest super, w końcu odpoczywam, jedynie co robię to gotuję, ale nie codziennie i po najmniejszej lini oporu 😉
Ale zazdroszczę takich fajnych wakacji :) my obecnie kilka dni u teściów, mają działkę blisko mieszkania więc też sporo jesteśmy na powietrzu. Ale babcie musimy trochę stopować z entuzjazmem bo mała po godzinę z nią jest przemęczona a spać po godzinę nie pójdzie przecież... No ale babcia się stara, tyle że ciut za bardzo :)

A w ogóle to moja muszę zważyć bo dawno tego nie robiłam ale tez ma już pewnie jakoś trochę ponad 9kg :)

reklama
Masz na myśli tę silikonową? To jest do masażu, nie do czyszczenia... Na insta na profilu stomatologa dziecięcego nie raz zaznaczano, że tym się ząbków nie myje. My używamy Jordana tej z dziurką od pojawienia się pierwszych ząbków i pasty elmex tej dla najmłodszych. Pasty tyle co ziarnko ryżu. Synek już ładnie się nauczył, że najpierw mama robi pianę w buzi, a potem on sam 😊

Do góry