Według mnie tak tym bardziej że nawet jeśli ustawisz na mały nawiew to wraz dmucha porządnie, wiec ja bym się bala o zawianieDzięki wielkie. I mówisz, że tryb nocny raczej odpada w sypialni?
reklama
Wybaczcie dziewczyny, ale muszę to wyrzucić z siebie, bo jestem taka wkurzona i smutna jednocześnie. Wczoraj byliśmy u teściów i znowu teść chamskie teksty rzucał, ale jak powiedział, że ja pewnie cały dzień nic nie robie to już nie wytrzymałam i musiałam mu odpyskowac i było jeszcze gorzej. Nienawidzę go, po prostu nie mogę znieść jego kretyńskich tekstów i niby żartów. Później się tłumaczył, że chciał tylko zagaić rozmowę i o co się tu obrażać i że muszę się przyzwyczaić do jego tekstów, chyba że mam innego teścia na oku i od nowa zaczął pieprzyc głupoty. Synek też go nie lubi. Jest to jedyna osoba, u której płacze na rękach, ale tak ,że aż łzy mu lecą. Ten oczywiście nie rozumie tego i co chwile go chce brać na ręce. No porażka po prostu. Wiem, że są gorsi teściowie, ale na trzeźwo jeszcze trudniej mi to znieść. Kiedyś to chociaż piwo pomagało tam wytrzymać.
Unficzka
Fanka BB :)
Wybaczcie dziewczyny, ale muszę to wyrzucić z siebie, bo jestem taka wkurzona i smutna jednocześnie. Wczoraj byliśmy u teściów i znowu teść chamskie teksty rzucał, ale jak powiedział, że ja pewnie cały dzień nic nie robie to już nie wytrzymałam i musiałam mu odpyskowac i było jeszcze gorzej. Nienawidzę go, po prostu nie mogę znieść jego kretyńskich tekstów i niby żartów. Później się tłumaczył, że chciał tylko zagaić rozmowę i o co się tu obrażać i że muszę się przyzwyczaić do jego tekstów, chyba że mam innego teścia na oku i od nowa zaczął pieprzyc głupoty. Synek też go nie lubi. Jest to jedyna osoba, u której płacze na rękach, ale tak ,że aż łzy mu lecą. Ten oczywiście nie rozumie tego i co chwile go chce brać na ręce. No porażka po prostu. Wiem, że są gorsi teściowie, ale na trzeźwo jeszcze trudniej mi to znieść. Kiedyś to chociaż piwo pomagało tam wytrzymać.
Przede wszystkim niczego nie musisz. A na pewno nie tego, żeby przyzwyczajać się, że ktoś miałby Cię obrażać, krytykować itp. To raczej on musi zacząć szanować matkę jego wnuczka. Też nienawidzę takich ludzi, co prawda teścia mam super, ale teściową podobnego pokroju. I o ile kiedyś siedziałam cicho to teraz jak tylko powie złe słowo o moimi mężu albo synu to dostaje ripostę w sekundę. I Ty też nie pozwól sobie wejść na głowę. A teść widocznie jest zbyt ograniczony i nie rozumie, że przy małym dziecku to praca na trzy etaty. I czasami nie ma kiedy zjeść, a żeby się wysikać trzeba iść z dzieckiem na ręku. Może Twoja teściowa samą dzieci wychowywała? Nie przejmuj się, ale broń siebie. Chociaż tak na prawdę tylko Ty, nawet nie Twój mąż, wiesz ile poświęciłaś dla dziecka, z czego zrezygnowałaś i ile czasu mu przeznaczasz. Chociaż słowo "poświęcasz" jest tu nieadekwatne, na pewno rozumiesz co mam na myśli.
Dziękuję za wsparciePrzede wszystkim niczego nie musisz. A na pewno nie tego, żeby przyzwyczajać się, że ktoś miałby Cię obrażać, krytykować itp. To raczej on musi zacząć szanować matkę jego wnuczka. Też nienawidzę takich ludzi, co prawda teścia mam super, ale teściową podobnego pokroju. I o ile kiedyś siedziałam cicho to teraz jak tylko powie złe słowo o moimi mężu albo synu to dostaje ripostę w sekundę. I Ty też nie pozwól sobie wejść na głowę. A teść widocznie jest zbyt ograniczony i nie rozumie, że przy małym dziecku to praca na trzy etaty. I czasami nie ma kiedy zjeść, a żeby się wysikać trzeba iść z dzieckiem na ręku. Może Twoja teściowa samą dzieci wychowywała? Nie przejmuj się, ale broń siebie. Chociaż tak na prawdę tylko Ty, nawet nie Twój mąż, wiesz ile poświęciłaś dla dziecka, z czego zrezygnowałaś i ile czasu mu przeznaczasz. Chociaż słowo "poświęcasz" jest tu nieadekwatne, na pewno rozumiesz co mam na myśli.
W pełni się zgadzam z Unficzka.Dziękuję za wsparcie![]()
Jabym chyba już wprost na twoim miejscu bym mówiła że sobie nie życzysz takich tekstów nawet w formie żartów. Kurcze ja po tygodniu pracy nie bylam tak zmęczona jak czasami po jednym dniu z moim charakterkiem.
A co do tego że mały płacze u niego na rękach to bym po prostu zabierała jak tylko mały zacznie marudzić. Ja jak mojej się u kogoś na rękach nie podoba to mówię że taki ma etap i że to mały człowiek który też ma swoje zdanie i przestrzeń i zabieram. Jak się ktoś obrazu to trudno.
Trzymaj się dzielnie i nie daj się!
DziękujęW pełni się zgadzam z Unficzka.
Jabym chyba już wprost na twoim miejscu bym mówiła że sobie nie życzysz takich tekstów nawet w formie żartów. Kurcze ja po tygodniu pracy nie bylam tak zmęczona jak czasami po jednym dniu z moim charakterkiem.
A co do tego że mały płacze u niego na rękach to bym po prostu zabierała jak tylko mały zacznie marudzić. Ja jak mojej się u kogoś na rękach nie podoba to mówię że taki ma etap i że to mały człowiek który też ma swoje zdanie i przestrzeń i zabieram. Jak się ktoś obrazu to trudno.
Trzymaj się dzielnie i nie daj się!
O matko bardzo współczuję.. A Twój mąż co na to?Wybaczcie dziewczyny, ale muszę to wyrzucić z siebie, bo jestem taka wkurzona i smutna jednocześnie. Wczoraj byliśmy u teściów i znowu teść chamskie teksty rzucał, ale jak powiedział, że ja pewnie cały dzień nic nie robie to już nie wytrzymałam i musiałam mu odpyskowac i było jeszcze gorzej. Nienawidzę go, po prostu nie mogę znieść jego kretyńskich tekstów i niby żartów. Później się tłumaczył, że chciał tylko zagaić rozmowę i o co się tu obrażać i że muszę się przyzwyczaić do jego tekstów, chyba że mam innego teścia na oku i od nowa zaczął pieprzyc głupoty. Synek też go nie lubi. Jest to jedyna osoba, u której płacze na rękach, ale tak ,że aż łzy mu lecą. Ten oczywiście nie rozumie tego i co chwile go chce brać na ręce. No porażka po prostu. Wiem, że są gorsi teściowie, ale na trzeźwo jeszcze trudniej mi to znieść. Kiedyś to chociaż piwo pomagało tam wytrzymać.
Myślę że każda matka to przeżyłaJezu, myślałam, że tylko ja tak mam że zdarzyło mi się sikać z dzieckiem na rękach. Teraz już lepiej, bo chociaż chwilę się zabawi, ale są takie dni że płaczę bo już nie mam siły.
![Grinning face with sweat :sweat_smile: 😅](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f605.png)
reklama
Pytał ojca po co takie głupoty gada i próbował wytłumaczyć, że to nie jest śmieszne,ale raczej nie dotarło nic do niego.O matko bardzo współczuję.. A Twój mąż co na to?