reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Biedne skarpetki 🤣. U nas jak biorę go na ręce przodem do gryzie mi rękę i ślini 😅.
A ogólnie w czym teraz śpią Wasze dzieci? U nas w pokoju małego około 21 stopni, body na długi rękaw, cienkie śpioszki i śpiworek.
W body z krótkim rękawkiem i w cienkim śpiworku, a i tak czasem mu za gorąco. U nas jest 24 stopnie. Nie umiem zbic tej temperatury, otwieranie okna nic nie daje, a na noc boję się otwierać, czy znowu za zimno będzie.

reklama
Biedne skarpetki 🤣. U nas jak biorę go na ręce przodem do gryzie mi rękę i ślini 😅.
A ogólnie w czym teraz śpią Wasze dzieci? U nas w pokoju małego około 21 stopni, body na długi rękaw, cienkie śpioszki i śpiworek.
Rampers i się w ogóle nie przykrywa 😱😂 Głupio mi, że ja jestem przykryta czasem po szyję, a mój syn leży tak o 😂 ale każde przykrycie kończy się pobudką 5 góra 10 min po i rozkopaniem. A skoro nie marznie i dobrze mu się śpi bez niczego to nie zamierzam go zamykać w żadne śpiworki.

Rampers i się w ogóle nie przykrywa 😱😂 Głupio mi, że ja jestem przykryta czasem po szyję, a mój syn leży tak o 😂 ale każde przykrycie kończy się pobudką 5 góra 10 min po i rozkopaniem. A skoro nie marznie i dobrze mu się śpi bez niczego to nie zamierzam go zamykać w żadne śpiworki.

A bo każde dziecko lubi inaczej, mój lubi być opatulony, jak widzę, że zaczyna przytulać głowę do kocyków, pieluszek itp to wiadomo, że chce spać.😉
Zresztą najlepiej zasypia w rożku... Tzn górę ma zawiniętą w naleśnika a nogi wystają 🤣

A bo każde dziecko lubi inaczej, mój lubi być opatulony, jak widzę, że zaczyna przytulać głowę do kocyków, pieluszek itp to wiadomo, że chce spać.😉
Zresztą najlepiej zasypia w rożku... Tzn górę ma zawiniętą w naleśnika a nogi wystają 🤣
No jak ze wszystkim, każde ma swoje preferencje 👍 mój jakby był opatulony i do tego w rożku to chyba bysie wściekł i białej gorączki dostał 🤣

Jak dobrze ze nie tylko my mamy taki upał do spania.. 🙈😱 U nas wczoraj na poddaszu 27C 😱 i uwierzcie mi mamy klimę i schłodziłam do 20 a za chwilę było już 23 i uroslo do około 24 na noc okno uchylone też nic nie daje.. Od dachu bardzo grzeje.. A mały śpi w pajacyku i nawet jak mu trochę nóżki przykryje to i tak się odkupuje więc w zasadzie śpi bez przykrycia a ja jak to Monia napisała też przykryta pod sama szyje co prawda w bluzce na ramiączkach 🤣

U nas jak noce były normalne, tak teraz jest dramat. Syn z tego gorąca co chwilę płacze, daje mu cyca to z nim zasypia, ale przez to ja mogę leżeć tylko na bokach, a ciężko mi tak 😕 Mieszkamy na piętrze przy dachu. Wczoraj do spania mieliśmy 27 st, okno otwarte na oscierz. Znam wszelkie sposoby unikania nagrzewania pomieszczenia przez słońce, ale na dłuższą metę to i tak nie działa ☹️ jak byłyśmy tylko we dwoje używaliśmy wentylatora, a z małym teraz i on odpada... Lato będzie ciężkie ☹️
My też jesteśmy na poddaszu u nas po 28 29 stopni nie szło funkcjonować kupiliśmy klimatyzator przenośny stoi w drugim pokoju przez co ten w którym jesteśmy tez jest wychlodzony bo wiatrak przegania powietrze gdy chodzi klima bawimy się tylko na łóżku żeby go nie nosić i nie narażać na zawianie ale funkcjonuje się duzo lepiej. Wiadomo temperatura nie może być duzo nizsza niż za dworze jak mamy wyjsd na spacer to wyłączam wcześniej zeby przyzwyczaić spowortem do ciepłoty a nie zrobic nagla zmianę temperatury itp. Nie szło funkcjonować w takich temperaturach

My też jesteśmy na poddaszu u nas po 28 29 stopni nie szło funkcjonować kupiliśmy klimatyzator przenośny stoi w drugim pokoju przez co ten w którym jesteśmy tez jest wychlodzony bo wiatrak przegania powietrze gdy chodzi klima bawimy się tylko na łóżku żeby go nie nosić i nie narażać na zawianie ale funkcjonuje się duzo lepiej. Wiadomo temperatura nie może być duzo nizsza niż za dworze jak mamy wyjsd na spacer to wyłączam wcześniej zeby przyzwyczaić spowortem do ciepłoty a nie zrobic nagla zmianę temperatury itp. Nie szło funkcjonować w takich temperaturach
A dasz namiary na ten klimatyzator?

Mamy ten widzę ze cena poszla deko do góry bo teraz sezon my juz w maju kupiliśmy bo wiedzieliśmy ze będzie tragedia bo rok temu na poddaszu nie dało się usiedzieć a co mówić coś ugotować 🤦‍♂️ nawet myśleliśmy o wynajeciu mieszkania w bloku na okres letni ale stwierdziliśmy ze bez sensu bo znajomi tez skarżą się na upal w bloku, więc wygrał klimatyzator boje się zeby nas nie zawiało początkowo mial stac w sypialni ale za mocno dmucha i stoi w drugim pokoju a i wiatrak gania powietrze

U nas identycznie 😂

reklama
Mamy ten widzę ze cena poszla deko do góry bo teraz sezon my juz w maju kupiliśmy bo wiedzieliśmy ze będzie tragedia bo rok temu na poddaszu nie dało się usiedzieć a co mówić coś ugotować 🤦‍♂️ nawet myśleliśmy o wynajeciu mieszkania w bloku na okres letni ale stwierdziliśmy ze bez sensu bo znajomi tez skarżą się na upal w bloku, więc wygrał klimatyzator boje się zeby nas nie zawiało początkowo mial stac w sypialni ale za mocno dmucha i stoi w drugim pokoju a i wiatrak gania powietrze
Dzięki wielkie. I mówisz, że tryb nocny raczej odpada w sypialni?

Do góry