reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

U nas również przeważnie godzina, jak ubieracie maluchy ?
U nas ma spiochy apaszkę czapkę ocieplany cieply gruby kombinezon spiworek ocieplany i nakrywe na wózek

To ja chyba wprowadziłam zimny wychów... W domu ma body na krótki rękaw, skarpetki, bluza i spodnie. A jak wychodzimy to na to co ma, zakładam kombinezon, czapkę, koc i nakładkę na wozek...
A w czym Waszst dzieci śpią w domu? Przykrywacie je jakimś kocykiem?

reklama
Mój tylko śpiochy, jak bez stopek to bez skarpetek. W łóżeczku ma swoją kołderkę, a jak z nami to pod naszą kołdrą śpi.

To ja chyba wprowadziłam zimny wychów... W domu ma body na krótki rękaw, skarpetki, bluza i spodnie. A jak wychodzimy to na to co ma, zakładam kombinezon, czapkę, koc i nakładkę na wozek...
To mi bliżej do ciebie, bo po domu body na długi rękaw i spodenki, a na dwór na to kombinezon, koc i nakładka na wózek.
W domu mamy jakieś 21st. Jak lezy na macie na ziemi to przykrywam kocykiem ale i tak go po 3min skopuje.

W domu w czasie drzemek po kocykiem, a w nocy albo w rozku albo w śpiworkiu.

U nas same spiochy bo zazwyczaj jest 22.5 stopnia ale ostatnio zauważyłam ze jak budze się w nocy i dotykam mu karku policzków to sa chłodne wiec od kilku dni pod spod zakładam body na ramiączka i na to spiochy. Dodatkowo nakryty albo kocem albo tetrowka albo pod kołdrą jak spi z Nami

Właśnie pytam w czym śpią Wasze Maluszki bo na noc ubieram Mu body na krótki rękaw+pidzamke (długie spodenki i bluzka z długim rękawem), kładziemy go w cienkim rożku, jeżeli usypia mąż to jest jeszcze kocyk na nóżki. I jak w nocy sprawdzam, to zbyt ciepły nie jest, a mamy około 20.5 stopnia... Poza tym zawsze miałam obiekcje odnośnie tego kocyka na nóżki,bo wszędzie trąbią, że w łóżeczku nic być nie powinno, ale z tego co czytam to też używacie więc jestem spokojniejsza😉

U nas jest ok 21st. Malutka śpi w pajacyku i w śpiworku takim kołderkowym do spania. A że lubi ciepło po mamusi to ma jeszcze na to kocyk. Wtedy jest jej cieplutko i się nie wybudza.

Co do spacerów to u nas jest dużo warstw. Body i polspiochy, na to ciepły pajac i kombinezon. Kocyk I pokrywa. Na rączki niedrapki jako rękawiczki i oczywiście czapeczka. Moj kombinezon ma ocieplany kaptur więc ma chronioną główkę.

Ja mam 23-24 stopnie, więc ciepło. Mały śpi w pajacyku lub body+spodenki. Wcześniej spał w rożku, ale z niego wyrósł i teraz przykrywam go kołderką, ale tylko do pasa, żeby się nią nie nakrył. Pod główkę podkładałam mu pieluszkę bo często ulewa, ale zaczął ją łapać rączkami i do buzi wkładać, więc śpi teraz bez. Dajecie coś pod główkę?

Ja mam 23-24 stopnie, więc ciepło. Mały śpi w pajacyku lub body+spodenki. Wcześniej spał w rożku, ale z niego wyrósł i teraz przykrywam go kołderką, ale tylko do pasa, żeby się nią nie nakrył. Pod główkę podkładałam mu pieluszkę bo często ulewa, ale zaczął ją łapać rączkami i do buzi wkładać, więc śpi teraz bez. Dajecie coś pod główkę?

Nasz póki śpi w rożku to ten rożek ma pod głową, tylko że też już z niego wyrasta, na poduszkę to jeszcze za szybko... Mam w łóżeczku włożony kokon żeby ograniczyć miejsce, może to wystarczy?

reklama

Nie daję nic pod główkę. Śpiworki rozkopywała rękami i nogami. Kołdra by była tylko na chwilę. U mnie przy obu dzieciach sprawdzały się śpiworki. A poduszeczkę taką zupełnie płaską dawałam późno. Chyba coś koło 10mca życia. Wcześniej bez niczego.

@Unficzka ja nie wkładam kokona do spania na noc i już mała zaczyna bączki kręcić przez sen, w sensie obraca się.
Co do spania, może maluch miał zły dzień? Trzymasz się rutyny wieczornej? Godzin też pilnujesz? O której kładziesz spać? Postaraj się małemu zapewnić sporo wrażeń przed snem. Może jakieś zabawy na macie? Czasami można dziecko "ululać" w wózku, choć osobiście nie stosowałam tego nigdy poza drzemka w dzień. Generalnie współczuję, bo taki brak snu wpływa dołująco. Trzymaj się, śpij z maluchem w dzień!

Do góry