reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

U nas również przeważnie godzina, jak ubieracie maluchy ?
U nas ma spiochy apaszkę czapkę ocieplany cieply gruby kombinezon spiworek ocieplany i nakrywe na wózek

To ja chyba wprowadziłam zimny wychów... W domu ma body na krótki rękaw, skarpetki, bluza i spodnie. A jak wychodzimy to na to co ma, zakładam kombinezon, czapkę, koc i nakładkę na wozek...
A w czym Waszst dzieci śpią w domu? Przykrywacie je jakimś kocykiem?

reklama
Mój tylko śpiochy, jak bez stopek to bez skarpetek. W łóżeczku ma swoją kołderkę, a jak z nami to pod naszą kołdrą śpi.

To ja chyba wprowadziłam zimny wychów... W domu ma body na krótki rękaw, skarpetki, bluza i spodnie. A jak wychodzimy to na to co ma, zakładam kombinezon, czapkę, koc i nakładkę na wozek...
To mi bliżej do ciebie, bo po domu body na długi rękaw i spodenki, a na dwór na to kombinezon, koc i nakładka na wózek.
W domu mamy jakieś 21st. Jak lezy na macie na ziemi to przykrywam kocykiem ale i tak go po 3min skopuje.

W domu w czasie drzemek po kocykiem, a w nocy albo w rozku albo w śpiworkiu.

U nas same spiochy bo zazwyczaj jest 22.5 stopnia ale ostatnio zauważyłam ze jak budze się w nocy i dotykam mu karku policzków to sa chłodne wiec od kilku dni pod spod zakładam body na ramiączka i na to spiochy. Dodatkowo nakryty albo kocem albo tetrowka albo pod kołdrą jak spi z Nami

Właśnie pytam w czym śpią Wasze Maluszki bo na noc ubieram Mu body na krótki rękaw+pidzamke (długie spodenki i bluzka z długim rękawem), kładziemy go w cienkim rożku, jeżeli usypia mąż to jest jeszcze kocyk na nóżki. I jak w nocy sprawdzam, to zbyt ciepły nie jest, a mamy około 20.5 stopnia... Poza tym zawsze miałam obiekcje odnośnie tego kocyka na nóżki,bo wszędzie trąbią, że w łóżeczku nic być nie powinno, ale z tego co czytam to też używacie więc jestem spokojniejsza😉

U nas jest ok 21st. Malutka śpi w pajacyku i w śpiworku takim kołderkowym do spania. A że lubi ciepło po mamusi to ma jeszcze na to kocyk. Wtedy jest jej cieplutko i się nie wybudza.

Co do spacerów to u nas jest dużo warstw. Body i polspiochy, na to ciepły pajac i kombinezon. Kocyk I pokrywa. Na rączki niedrapki jako rękawiczki i oczywiście czapeczka. Moj kombinezon ma ocieplany kaptur więc ma chronioną główkę.

Ja mam 23-24 stopnie, więc ciepło. Mały śpi w pajacyku lub body+spodenki. Wcześniej spał w rożku, ale z niego wyrósł i teraz przykrywam go kołderką, ale tylko do pasa, żeby się nią nie nakrył. Pod główkę podkładałam mu pieluszkę bo często ulewa, ale zaczął ją łapać rączkami i do buzi wkładać, więc śpi teraz bez. Dajecie coś pod główkę?

Ja mam 23-24 stopnie, więc ciepło. Mały śpi w pajacyku lub body+spodenki. Wcześniej spał w rożku, ale z niego wyrósł i teraz przykrywam go kołderką, ale tylko do pasa, żeby się nią nie nakrył. Pod główkę podkładałam mu pieluszkę bo często ulewa, ale zaczął ją łapać rączkami i do buzi wkładać, więc śpi teraz bez. Dajecie coś pod główkę?

Nasz póki śpi w rożku to ten rożek ma pod głową, tylko że też już z niego wyrasta, na poduszkę to jeszcze za szybko... Mam w łóżeczku włożony kokon żeby ograniczyć miejsce, może to wystarczy?

reklama

Nie daję nic pod główkę. Śpiworki rozkopywała rękami i nogami. Kołdra by była tylko na chwilę. U mnie przy obu dzieciach sprawdzały się śpiworki. A poduszeczkę taką zupełnie płaską dawałam późno. Chyba coś koło 10mca życia. Wcześniej bez niczego.

@Unficzka ja nie wkładam kokona do spania na noc i już mała zaczyna bączki kręcić przez sen, w sensie obraca się.
Co do spania, może maluch miał zły dzień? Trzymasz się rutyny wieczornej? Godzin też pilnujesz? O której kładziesz spać? Postaraj się małemu zapewnić sporo wrażeń przed snem. Może jakieś zabawy na macie? Czasami można dziecko "ululać" w wózku, choć osobiście nie stosowałam tego nigdy poza drzemka w dzień. Generalnie współczuję, bo taki brak snu wpływa dołująco. Trzymaj się, śpij z maluchem w dzień!

Do góry