reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Też polecam żeby zostawić dziecko z tatą i wyjść się zrelaksować. Nie wiem jak karmisz piersią czy z butelki ale może zostawić mleko i pójść na kawę z koleżanką. Mi dużo daje taka odskocznia, bo też mam kryzysy że cały czas robię to samo. Ale staram się też wychodzić z małą do bliskich znajomych, od których w razie co wyjdę jak mała będzie płakać albo ich to nie urazi że będę się u nich przez godzinę ogarniać z dzieckiem.

Mi nawet pomogło że w weekend tata zajmował się mała a ja sobie mogłam obejrzeć serial siedząc na kanapie :)
Karmie piersią i to właśnie też bardzo mnie ogranicza. Synek ma jakoś trudniejszy okres i albo wisi na mnie pół dnia albo jest płaczliwy bardzo

reklama
Karmie piersią i to właśnie też bardzo mnie ogranicza. Synek ma jakoś trudniejszy okres i albo wisi na mnie pół dnia albo jest płaczliwy bardzo
A próbowaliście dać mu twoje mleko z butelki? My nawet próbujemy jak jestem w domu żeby mała się nie odzwyczaiłam od butelki i żebym miała czasem wolny wieczór bo tata usypia. No i w razie co jest pierś w pobliżu jak jest duży opór u małej

A próbowaliście dać mu twoje mleko z butelki? My nawet próbujemy jak jestem w domu żeby mała się nie odzwyczaiłam od butelki i żebym miała czasem wolny wieczór bo tata usypia. No i w razie co jest pierś w pobliżu jak jest duży opór u małej
Robiłam tak ze dwa razy tylko, jak byłam u ginekologa i jak jechaliśmy gdzieś dalej autem. Trochę się boję, że sobie zaburze laktacje przez odciąganie

Pora roku też nie pomaga. Ja mam zawsze doła rok w rok. Nie mogę się doczekać aż będzie słońce imniej chorób. Dla mnie odskocznią są książki. Czytam jak mam tylko wolna jedną rękę 😂 Miałam też wczoraj imieniny i na prezent sobie wybrałam samotny wypad do kina kiedy będzie premiera Belfastu.
Wszystkiego najlepszego z okazji imienin 🙂. Też pójdę na to do kina. Dzięki za info. Mieszkałam w Belfaście kilka lat.

Robiłam tak ze dwa razy tylko, jak byłam u ginekologa i jak jechaliśmy gdzieś dalej autem. Trochę się boję, że sobie zaburze laktacje przez odciąganie
Ja najczęściej ściągam po nocy po nakarmieniu Igi albo jak skończy jeść to jeszcze to co zostało w tej piersi z której jadla i nie zauważyłam na razie żeby cię się działo z laktacja.
A daje mi to troche odetchnąć :)

Ja najczęściej ściągam po nocy po nakarmieniu Igi albo jak skończy jeść to jeszcze to co zostało w tej piersi z której jadla i nie zauważyłam na razie żeby cię się działo z laktacja.
Ściągnięty pokarm trzymasz w lodówce czy mrozisz? Ja mam zamrożone kilka woreczków z mlekiem, ale nie bardzo wiem po co, bo karmie cały czas piersią.

Ściągnięty pokarm trzymasz w lodówce czy mrozisz? Ja mam zamrożone kilka woreczków z mlekiem, ale nie bardzo wiem po co, bo karmie cały czas piersią.
Często tylko w lodówce bo jakoś szybko jest potrzebne :) ale zapasy do zamrażarki też robię. Koleżanka mi doradziła żeby teraz więcej ściągać bo później już jest coraz trudniej więc przydadzą się zapasy.

reklama
Ale ściągasz za każdym razem do osobnej butelki? Bo chyba nie można łączyc mleka o różnej temperaturze i też inny jest skład w dzień i w nocy.

Do góry