reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
Ja też już wzięłam od ginekologa tabletki, po wrazeniach z połogu na ten moment zakładam że moja iga będzie jedynaczką 🤣 ale wszyscy mi mówią że człowiek po jakimś czasie zapomina więc na razie tabletki :) później bardziej radykalnie 🤣

Ochota powoli wraca, a na pewno wróciła już partnerowi :) szczególnie jak mała daje pospać a dzisiaj spala od 22 do 8 z karmieniem o 2:30 i 6.

My też na chwilę obecną kolejnych dzieci nie planujemy, dostatecznie dał nam synek w kość, jednak się nie zarzekam, chociaż nie wiem ile czasu mam na myślenie bo w tym roku już 33:)

Dziewczyny czy wasze maluchy też są takie czule?
No nie idzie go odłożyć. Na rękach śpi jak susel, na mnie jak go sobie położę też, wystarczy, że odłożę i odrazu jest pobudka.. A nawet jak usnie chwilę w łóżeczku to wybudza się nawet jak się przekręcam na bok, a łóżko nie skrzypi 😂 ja niewiem..

Z krótkiego kp przeszłam na mm. Mleko, które obecnie stosujemy to Hipp comfort z ar bo mały ma refluks. Ogólnie polecam hippa jest to jedno z lepszych mlek pod względem składu z tych dostępnych na rynku i najczęściej podawanym w szpitalu po porodzie.

Z antykoncepcji po cc lekarz przepisał mi tabletki, których nie biorę bo jednak boję się, że przytyje (kiedyś miałam już taka nie fajną sytuację i przytyłam sporo z czym walczę do dziś.) stosujemy prezerwatywy.
Mi lekarz zakazał zachodzić w ciąże przez przynajmniej 10 miesięcy.

U nas pomogło trochę spanie w otulaczu, ale zaczęło działać po jakimś czasie 😁

My też na chwilę obecną kolejnych dzieci nie planujemy, dostatecznie dał nam synek w kość, jednak się nie zarzekam, chociaż nie wiem ile czasu mam na myślenie bo w tym roku już 33:)
Haha też tak mówiłam, zwłaszcza po fazie ząbkowania gdzie wychodziłam z siebie z córką i potrafiłam wyjść na soacer o godzinie 6 rano byleby chociaż chwilę mi ręce odpoczęły od noszenia i co? I mam kolejnego brzdąca 😉 bo powiem Ci ze po czasie zapomina się o tym braku snu i tuleniu przez kilka godzin padając na pysk..

My to nazywamy alergia na łóżeczko :) z każdym tygodniem większą :)
Mój partner mówi że czuje się jak saper odkładając ją do lozeczka :D
Z tego co czytałam dzieci zapadając w sen, zawsze pierwsza mają fazę rem kiedy sen jest bardzo lekki i trwa to ok. 20min i dopiero później wchodzą w głęboki sen. Ale u nas nawet po tych 20min jak odkładamy to w łóżeczku potrafi się wybudzić, ale ja budzi ulewanie. Dzisiaj dostaliśmy syrop na refluks i zobaczę cze będzie lepiej.
Haha w takim razie piona. Mi się czasem lampka ładuje i świeci jak go karmie i przewijam i jak w końcu usnie i uda mi się odłożyć to jak wstaje ta lampkę wyłączyć to jakaś kość mi przeskakuje w stopie i dźwięk tej kości mnie doprawadza do takiego strachu 😂😂 5x sprawdzam czy ten dźwięk go nie obudził... Muszę znaleźć gdzieś pilota do tej cholernej lampko

Kurde, mam dwa otulacze ale jak go otulalam to był ryk bo on lubi sobie machać rączkami 😂😂 fazę ma jak to kiedyś w białych rękawiczkach na dyskotekach się wymachiwało 😂😂 i chyba otulacz to nie dla niego..
Moja córka tez tak macha rączkami. Najczęściej jak jest głodna, abo właśnie coś jej przeszkadza, np. kupa w pieluszce, albo ulane mleko za uchem, albo zwyczajnie nie może zasnąć. Mówię wtedy do niej (albo do siebie😅) "co to znowu za problemik?" Bo najczęściej mysze zgadnąć o co chodzi tym razem.

Moja córka tez tak macha rączkami. Najczęściej jak jest głodna, abo właśnie coś jej przeszkadza, np. kupa w pieluszce, albo ulane mleko za uchem, albo zwyczajnie nie może zasnąć. Mówię wtedy do niej (albo do siebie😅) "co to znowu za problemik?" Bo najczęściej mysze zgadnąć o co chodzi tym razem.
To u nas też tak macha rączkami, my mówimy ze dyryguje 🤣

Haha też tak mówiłam, zwłaszcza po fazie ząbkowania gdzie wychodziłam z siebie z córką i potrafiłam wyjść na soacer o godzinie 6 rano byleby chociaż chwilę mi ręce odpoczęły od noszenia i co? I mam kolejnego brzdąca 😉 bo powiem Ci ze po czasie zapomina się o tym braku snu i tuleniu przez kilka godzin padając na pysk..

Zapewne masz rację, ja już zapomniałam jak wyglądał poród, więc te najgorsze dni też w końcu zapomnę 😁

reklama
Kurde, mam dwa otulacze ale jak go otulalam to był ryk bo on lubi sobie machać rączkami 😂😂 fazę ma jak to kiedyś w białych rękawiczkach na dyskotekach się wymachiwało 😂😂 i chyba otulacz to nie dla niego..

Dlatego jak się od małego nie zacznie to później ciężko do otulacza włożyć. U nas właśnie często budził się przez odruch Moro i ogólnie machanie rączkami po twarzy, więc był pomocny 😉. Teraz już nie stosujemy, chociaż zastanawiam się o co znowu chodzi bo budzi się co godzinę...

Do góry