reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
Cześć dziewczyny, chciałam was zapytać jak się czujecie po cesarskich cięciach? Ile tygodni jesteście po i czy odczuwacie jeszcze ból bądź ciągnięcie w miejscu blizny?

Cześć dziewczyny, chciałam was zapytać jak się czujecie po cesarskich cięciach? Ile tygodni jesteście po i czy odczuwacie jeszcze ból bądź ciągnięcie w miejscu blizny?
Hej 😊😊ja jestem dzisiaj trzy tygodnie po cieciu i poza tym ze mam opuchniete nad raną to reszta jest jak najbardziej ok ... czyli nic nie boli (chyba ze bardzo bardzo dużo chodzę i caly dzień się kręcę bez odpoczynku to wtedy troszkę czuje) ...dość ładnie się goi żadnych wycieków. .. tabletek przeciwbólowych tez nie muczę brać. .. .
A u ciebie jak to wygląda

Hej 😊😊ja jestem dzisiaj trzy tygodnie po cieciu i poza tym ze mam opuchniete nad raną to reszta jest jak najbardziej ok ... czyli nic nie boli (chyba ze bardzo bardzo dużo chodzę i caly dzień się kręcę bez odpoczynku to wtedy troszkę czuje) ...dość ładnie się goi żadnych wycieków. .. tabletek przeciwbólowych tez nie muczę brać. .. .
A u ciebie jak to wygląda
Ja miałam podobnie. Po tym jak minęły trzy tygodnie poczułam ze mogę już wiele. Tak jak u ciebie blizna wciąż była opuchnięta ale nie musiałam już ograniczać aktywności.

Byłam w szpitalu ze względu na ten kręgosłup (lekarz z którym się umówiłam prywatnie po incydencie w nocy odwołał wizytę..)
Niewiem czemu nie zrobili mi tomografii ale na rtg nic nie wyszło, wyniki krwi normalne. Przy takim bólu kręgosłupa, problemy z oddychaniem mogą być. Mam brać leki przeciwbólowe i jak bedzie bardzo zle to zgłosić się na izbę... Ale... Nadal nie znam przyczyny tego bólu..
Faszerowanie przeciwbólowymi nic mi nie da.. Dzisiaj idę do ginekologa to mu wspomnę o tym incydencie a jutro jestem umówiona do neurochirurga i może mi zleci jeszcze jakieś badania albo fizjoterapię..
Mały robi się coraz cięższy więc siła rzeczy będę dźwigać i kręgosłup nie odpocznie, stąd chciałabym wiedzieć jaka jest przyczyna tego nagłego bólu i jak sobie z nim radzić..

Ja jestem miesiąc po CC i też czuje kłucie i odrętwienie ogólnie brzuch taki jakby nie mój dziwne to uczucie jest.. A najbardziej czuć przy wstawaniu z łóżka coś. Tyle że ja to też jestem taka "delikatna" i ruszam się jak manekin bo z tyłu głowy mam że coś może zaboleć 🙈
Opuchnięte blizna? Jak to wygląda? To chyba jakiś jej etap?

Ja jestem miesiąc po CC i też czuje kłucie i odrętwienie ogólnie brzuch taki jakby nie mój dziwne to uczucie jest.. A najbardziej czuć przy wstawaniu z łóżka coś. Tyle że ja to też jestem taka "delikatna" i ruszam się jak manekin bo z tyłu głowy mam że coś może zaboleć 🙈
Opuchnięte blizna? Jak to wygląda? To chyba jakiś jej etap?
Opuchnięte to może być etap co innego jak np są wyczuwalne zgrubienia lub guzki. A oglądała u ciebie położna rane? Między 4 a 6 tygodniem warto się zgłosić do lekarza zeby ocenił jak się goi i następna wizyta po skończonym połogu.

Dziewczyny,
Jakie macie leżaczki/bujaczki dla swoich pociech?
Szukam czegoś co moglibyśmy już używać i sama nie wiem co wybrać.

reklama
Dziewczyny,
Jakie macie leżaczki/bujaczki dla swoich pociech?
Szukam czegoś co moglibyśmy już używać i sama nie wiem co wybrać.
Od kiedy można używać leżaczka ... u nas Helenka ma 3 tygodnie i się zastanawiamy czy to juz jest dobry czas na leżaczek. ..
Mała albo śpi albo je ... a jak nie śpi to płacze i może leżaczek byłby dobrym rozwiązaniem 😆😆😆chociaż nasza kruszynka chyba jeszcze jext dość malutka

Ostatnia edycja:
Do góry