reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Moje dziecko wyrosło z pierwszych ciuszków. Jutro 7 tygodni no i dziś chyba pierwsze ciuszki na Vinted wystawiam. Rozmiar new born z cartersa, nexta takie pierwsze i śpiworek który kupiłam na 3,5 kilowego bobasa w jakimś zaćmieniu ciążowym. Cieszę się ze kupowałam używane bo w brodę bym sobie pluła. Oby dobrze się sprzedawały bo muszę uzupełnić kilka rzeczy :) wasze już wyrastają z czegoś?
Ja przyłożyłam do niej jej pierwsze ubranko i sięga jej do wysokości klatki piersiowej. Nie mogłam uwierzyć.

reklama
Czuje takie mrowienie zawsze po karmieniu. Nawet godzinę po karmieniu. Az do następnego karmienia. Ból jest nieregularny, czasem boli, czasem nie. Raz lewa pierś, a raz prawa. Na początku było takie mrowienie, ale ostatnio jest dość bolesne. I wlasnie ból promieniuje z pod pachy lub od tego sutka. Ale bardziej z pod pachy.
Do tego mam poranione sutki. Jeden to taki jakby krew na nim była, tam gdzie mleko wyplywa. Może jakiś stan zapalny zrobił mi sie w piersiach.
Byłam z tym u pediatry, Pediatra odesłała mnie do położnej. Zadzwoniłam do położnej, a ta mnie do ginekologa wysłała. Umówiłam teleporade u ginekologa, a ginekolog odesłał mnie do doradcy laktacyjnego!!! 🤬🤬🤬 Normalnie szok!!! Jutro będę dzwonić do tego doradcy.

Czuje takie mrowienie zawsze po karmieniu. Nawet godzinę po karmieniu. Az do następnego karmienia. Ból jest nieregularny, czasem boli, czasem nie. Raz lewa pierś, a raz prawa. Na początku było takie mrowienie, ale ostatnio jest dość bolesne. I wlasnie ból promieniuje z pod pachy lub od tego sutka. Ale bardziej z pod pachy.
Do tego mam poranione sutki. Jeden to taki jakby krew na nim była, tam gdzie mleko wyplywa. Może jakiś stan zapalny zrobił mi sie w piersiach.
Byłam z tym u pediatry, Pediatra odesłała mnie do położnej. Zadzwoniłam do położnej, a ta mnie do ginekologa wysłała. Umówiłam teleporade u ginekologa, a ginekolog odesłał mnie do doradcy laktacyjnego!!! 🤬🤬🤬 Normalnie szok!!! Jutro będę dzwonić do tego doradcy.
A żaden jeszcze nie zaproponował stomatologa? Bo jak już masz wydzwaniać po każdych specjalistach to po każdych, co się rozdrabniać 😑
Ta spychologia w służbie zdrowia przekracza wszelkie granice

Ciekawe czy pomoże czy wyśle do internisty 🤦

Ale czy on płacze przy tym? Bo takie stękanie i mruczenie to normalne. Moja w nocy jest bardzo głośna. Nie mam doświadczenia z alergiami i odstawianiem produktów wiec nie chce się wypowiadać.
widac, ze sie meczy, robi sie czerwona na buzi.
Odgazowalam ja dzis ta rurka, zobaczymy
od wczorajszego wieczora ktos ja w ogole podmienil, tylko rece i cyc, nie daje sie odlozyc - wyglada na skok

Moje dziecko wyrosło z pierwszych ciuszków. Jutro 7 tygodni no i dziś chyba pierwsze ciuszki na Vinted wystawiam. Rozmiar new born z cartersa, nexta takie pierwsze i śpiworek który kupiłam na 3,5 kilowego bobasa w jakimś zaćmieniu ciążowym. Cieszę się ze kupowałam używane bo w brodę bym sobie pluła. Oby dobrze się sprzedawały bo muszę uzupełnić kilka rzeczy :) wasze już wyrastają z czegoś?
Ja przyłożyłam do niej jej pierwsze ubranko i sięga jej do wysokości klatki piersiowej. Nie mogłam uwierzyć.
Moja gwiazda też już nie wchodzi w 56. Obecnie nosimy 62 z ca które jest akurat i trochę większe 62 z hm. Po porodzie te z hm musiałam zawijać na dwa razy by rączki znaleźć, a teraz luz jest, ale zawijać nie muszę. Z chudzinki zrobiła się kluska. Ważę ja w domu i jestem w szoku jak szybko przybiera. Ostatnio miała już 4600 g.

Każda z nas jest inna i jednej będzie łatwiej z kp drugiej trudniej. Niezależnie od tego jak karmimy każda jest najlepszą mamą dla swojego dziecka, więc nie przejmuj się. Ja też miałam swój moment kiedy powiedziałam dość, choć mleko leciało i też to przeżywałam. Ważne jest się z tym karmieniem czuć dobrze, bo nie warto robić z siebie męczennicy w tak ważnym momencie z życia swojego dziecka.

Kataru mega współczuję. U nas coraz lepiej, ale rankiem nosek ciągle zatkany i jest walka z odciaganiem, bo zatyka ale nie chcę wyjść. A te plesniawki to u was takie grudki mocno widoczne? Czy biały delikatny nalot? Ja zaczęłam mocno oglądać buzię po tym jak przylapalam młodego że gryzl jej smoczka, a potem zamknął i odłożył na miejsce 🤦 Dzieci w tym wieku ponoć bardzo to przenoszą.
Bialy nalot na języku i plamki białe na policzkach (od srodka oczywiście) . Ja bym bardzo chciała go karmić ale też nie za wszelką cenę biorąc pod uwagę moje problemy skórne i fakt, ze niemam też niewiadomo jak dużego nawału. Od urodzenia udało mi się maksymalnie sciagnac 60ml...

Masakra taki łańcuszek. Nie zaniedbaj tego bo faktycznie coś jest nie tak. Na poranione brodawki u mnie jedynie sprawdziły się muszle laktacyjne (żeby moc wietrzyć piersi bez obnażania się - zreszta w kontakcie z powietrzem i jakimiś ubraniami tez mnie bolało) plus czysta lanolina (nie trzeba jej zmywać). Takie mrowienie nawet pomiędzy karmieniami byłoby normalne ale bolec nie powinno. Polozna lub cdl lub może pielęgniarka powinna mieć obowiązek pomoc. Powodzenia!

Mój maluch skończone 5 tygodni i też już parę sztuk body i pajaców za małe, a wcale nie widzę żeby tak urósł 😉

reklama
Masakra taki łańcuszek. Nie zaniedbaj tego bo faktycznie coś jest nie tak. Na poranione brodawki u mnie jedynie sprawdziły się muszle laktacyjne (żeby moc wietrzyć piersi bez obnażania się - zreszta w kontakcie z powietrzem i jakimiś ubraniami tez mnie bolało) plus czysta lanolina (nie trzeba jej zmywać). Takie mrowienie nawet pomiędzy karmieniami byłoby normalne ale bolec nie powinno. Polozna lub cdl lub może pielęgniarka powinna mieć obowiązek pomoc. Powodzenia!
A o jakich muszlach laktacyjnych mówisz? Jutro wyślę męża po lanoline. Dzięki

Do góry