reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

Liczą się chęci i dobre nastawienie. Plus mądra pomoc bo każda z nas usłyszy na pewno tez dużo niechcianych rad lub komentarzy. To jest okropne na początku. Wierzmy w siebie i konsultujmy tylko ze znawcami tematu. Mnie do gorączki doprowadzała jedna osoba z b bliskiej rodziny która komentowała zdjęcie małej jak tata jej podawał buteleczkę. Kobieta która została mama ponad 40 lat temu. Kompletnie nie znając kontekstu i taktyki. A wiemy dobrze ze przy ciągłym spadku wagi ze szpitala nie wypuszczają tak chętnie i trzeba dać sobie laktacji i dzidziusiowi czas. Ostatecznie ma ok dwa tygodnie na powrót do wagi urodzeniowej wiec w szpitalu się to nie wydarzy :)
@MiśZielinka Dbaj o swoją kruszynkę. Wierze ze się uda :)))
My tylko cyc więc logicznie waga spadła z 3170g do 2970g. Też nie chcieli wypuścić, ale kazałam zważyć jeszcze raz i troszkę przybrała, więc przestali się czepiać i wypuścili po 2 dobach.

reklama
My tylko cyc więc logicznie waga spadła z 3170g do 2970g. Też nie chcieli wypuścić, ale kazałam zważyć jeszcze raz i troszkę przybrała, więc przestali się czepiać i wypuścili po 2 dobach.
Mój syn miał 3180, a przy wyjściu 2970 i nie robili problemu, bo mieściło się w granicach 10%. Co szpital to inaczej widocznie. Mi tłumaczyli, że to nie wina tego, że nie je, tylko to, że ciałko "odparowuje" z wody, w której przecież moczyło się 9 miesięcy. Oczyszcza się wydalając śluz i tym podobne, adaptuje do nowej rzeczywistości, a przy tym je zaledwie kilka ml pokarmu, bo ma żołądeczek wielkości wisienki. Logicznym jest więc, że traci na wadze.
Czy Wasze maluszki też tak wymiotowały wodami płodowymi w pierwszej dobie? Mnie nikt nie powiedział, że tak może być, nikt nie uspokoił, że to normalne. Syn wymiotował całe popołudnie, byłam przerażona i chciało mi się płakać, gdy patrzyłam jak go to męczy 😰

Mój syn miał 3180, a przy wyjściu 2970 i nie robili problemu, bo mieściło się w granicach 10%. Co szpital to inaczej widocznie. Mi tłumaczyli, że to nie wina tego, że nie je, tylko to, że ciałko "odparowuje" z wody, w której przecież moczyło się 9 miesięcy. Oczyszcza się wydalając śluz i tym podobne, adaptuje do nowej rzeczywistości, a przy tym je zaledwie kilka ml pokarmu, bo ma żołądeczek wielkości wisienki. Logicznym jest więc, że traci na wadze.
Czy Wasze maluszki też tak wymiotowały wodami płodowymi w pierwszej dobie? Mnie nikt nie powiedział, że tak może być, nikt nie uspokoił, że to normalne. Syn wymiotował całe popołudnie, byłam przerażona i chciało mi się płakać, gdy patrzyłam jak go to męczy 😰
Jest dokładnie tak jak mówisz ale mimo tego za każdym razem bardzo pilnowali żeby spadek się zatrzymał przed wypuszczeniem.

Slyszalalam o tych wymiotach, mam nadzieje ze przejdzie szybko. Podobno fizjologiczne ale tez byłoby mi zal patrząc na to.

My już razem 🥰🥰 Jestem Nataniel wazę 3500 i mam 57cm dl dostałem 10pkt. Poród bardzo ciężki ale dałam radę !!

Załączniki

• 53D3521F-D436-4703-8C38-AF6A596F08D9.jpeg
    53D3521F-D436-4703-8C38-AF6A596F08D9.jpeg
    2,5 MB · Wyświetleń: 224
reklama
Do góry