hikari_ona
Fanka BB :)
Mogło tak być, dzieciątka już są tak duże, że łatwo je przestraszyć. U mnie np. mała zazwyczaj intensywniej się rusza, jak jedziemy samochodem. Obserwuj, czy te ruchy nie są takie, jakby malutka się szarpała - czyli gwałtowne. Ja też kiedyś pytałam, czy to normalne, że mała się dużo rusza i że te ruchy są wręcz bolesne, to powiedział, że tak, ale żeby właśnie zwracać uwagę, czy to nie jest na zasadzie szarpania, bo wtedy może oznaczać, że np. owinęła się pępowiną. Dlatego obserwuj, jak to jest u Was. Trzymam kciuki, żeby było ok!Na właśnie wróciłam z KTG...tydzień temu miałam regularne skurcze po 110, dziś ledwie kilka i to max 60
Położna powiedziała, że to być może po odstawieniu leków (brałam luteinę i nospe do niedzieli).
Wracając z KTG mieliśmy taka sytuację na drodze, że mąż musiał ostro zahamować - miałam wrażenie, że mała w brzuchu poleciała do przodu i od tej pory intensywnie się rusza... nie stało się nic takiego, nie przycisnął mnie pas nic nie uderzyło, było tylko te hamowanie ...myślicie, że ona po prostu się wystraszyła i teraz się mocniej rusza?