reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Wszystko ok ale wkurzyłam się na tej izbie przyjęć. Od lekarza dostałam kartę informacyjną, na której owszem jest wszystko, ale lekarka nie powiedziała ani słowa. Po prostu koniec badania i do widzenia. Uświadomiłam sobie też, że nic nie jest gotowe na przyjście młodego na świat.

reklama
Mogą to być przepowiadające.
Zainstaluj sobie aplikacje która ja mam i jednej z nas tutaj na grupie jak widać się sprawdziła 😉 nazywa się "skurcze" klikaj sobie i bd wiedziała czy to te przepowiadające czy coś się rozkręca bo aplikacja daje ci taki "alarm"? Powiadomienie. Przynajmniej nie będziesz się zastanawiać 10x czy to to czy nie myślę, że lepiej spróbować niż żałować.

Ja co chwila mam jakieś skurcze..nie mogę nawet przy kuchni stanąć żeby coś zrobić do jedzenia.. Ale skurcze trwają po 20 sekund maksymalnie 47. Boli mnie wszystko.. Ale najbardziej te lędźwie..
Jutro wizyta i ciekawa jestem właśnie czy zaleci to ktg.. Czy to ma sens 2 tygodnie przed porodem?
Już sama niewiem.. Jestem zmęczona tak poprostu. I niewiem czy nie łapie jakiś dołów.. Niemam powera, raz mam plan żeby góry przenieść, zaraz potem czuje się wypompowana. Poszłabym chyba do spa najchętniej 😂🙈 jakiś masaż by się przydał, maseczka, żeby się odprężyć..
Czy któraś też ma chęć na takie chwile i czuję się już zmęczona i przytłoczona?
Tak końcówka taka jest dosłownie 🙉

Ja już po ktg, akcja serduszka od 130 do 160, lekarz powiedział że zapis bardzo dobry, niestety konkretnych skurczy nadal brak- zanotowały się 3 o sile około 40 reszta, (a było ich niewiele) to około 15, w piątek kolejne ktg chyba, że zdarzy się cud i szybciej urodzę

reklama
Ja już po ktg, akcja serduszka od 130 do 160, lekarz powiedział że zapis bardzo dobry, niestety konkretnych skurczy nadal brak- zanotowały się 3 o sile około 40 reszta, (a było ich niewiele) to około 15, w piątek kolejne ktg chyba, że zdarzy się cud i szybciej urodzę
Na właśnie wróciłam z KTG...tydzień temu miałam regularne skurcze po 110, dziś ledwie kilka i to max 60 🙈
Położna powiedziała, że to być może po odstawieniu leków (brałam luteinę i nospe do niedzieli).
Wracając z KTG mieliśmy taka sytuację na drodze, że mąż musiał ostro zahamować - miałam wrażenie, że mała w brzuchu poleciała do przodu i od tej pory intensywnie się rusza... nie stało się nic takiego, nie przycisnął mnie pas nic nie uderzyło, było tylko te hamowanie ...myślicie, że ona po prostu się wystraszyła i teraz się mocniej rusza?

Do góry