reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

u mnie akurat cera bez zmian, mose ciut lepiej. Ktos mi kiedys mowil ze cera sie pogarsza przy chlopcu, a powiekszone piersi na dziewczynke ;) Mozemy zrobic mini-eksperyment.

Nie moge spac.. Wieczorem zasypiam w locie (przy swietle i filmue, co sie nie zdarza) i budze sie o 4 :(
O kurcze, to ja mam powiększone piersi i trądzik. Może bliźniaki? 😃 Zawsze mi się marzyły, tylko w mojej rodzinie nie było bliźniaków, ale za to mój teść ma brata bliźniaka, tylko to chyba przechodzi w linii żeńskiej jesli się nie mylę 🤔

reklama
O kurcze, to ja mam powiększone piersi i trądzik. Może bliźniaki? 😃 Zawsze mi się marzyły, tylko w mojej rodzinie nie było bliźniaków, ale za to mój teść ma brata bliźniaka, tylko to chyba przechodzi w linii żeńskiej jesli się nie mylę 🤔
Była bym
biedna jestes. Ja mam w perspektywie prace (biurowa) do 36 tygodnia..
Ja pracuje na produkcji. Czasem siedze czasem stoję zależy od pracy . Ale pracuje w takich warunkach ze na pewno od razu pojde na l4 po wizycie u lekarza . Ale jeśli się zapisze to przed świetami dopiero

A te sny... Ja już chyba zrezygnuje z czytania wiadomości z Polski i świata, z Facebooka i filmów (obejrzałam dwa sezony Fargo - taki przyjemny serial, w którym trup pada co dwie minuty) i mam okropne sny. Najgorsze, że są takie realistyczne! Od tej pory będę czytać tylko baby boom 🤣
Jeśli chodzi o sny to ostatnio mi się śniło ze przytuliłam swoje dziecko do Piersi i później śniły mi się otwarte drzwi a to znaczy ze się zostanie rodzicami jeśli się stara i przy dziecku tez wiec mam nadzieje ze to prorocze sny były

Jak narazie nie zamierzam. :) Ewentualnie jak się pogorszy jeszcze bardziej..

Z każdym kolejnym dniem coraz bardziej boję się, że jednak ten okres przyjdzie. Latam jak opętana do łazienki i sprawdzam czy się nic nie pojawiło, czy dalej mnie bolą piersi 🙈 to będzie moje pierwsze dziecko i strasznie wariuje..
No właśnie tez bym chciała mieć jakieś objawy wymioty itd bo była bym spokojniejsza ze to ciąża a tak to nie mam objawów prócz testu i boje się ze zarodek mógł się nie zagnieździć

Nie ma przeszkód jeśli tylko masz ochote. Ja przy pierwszych ciążach miałam jakaś blokadę ale teraz zupełnie nie wiec korzystamy :)
Poprzednio też miałam blokadę, ale może dlatego że plamiłam, a teraz nic się nie dzieje takiego. Też korzystamy, ale ciekawiło mnie jakie macie podejście do tematu :)

O muszę wypróbować. Ja tak mam od kiedy musiałam zrezygnować z siłowni. Chyba mój organizm przyzwyczajony był do wieczornego wysiłku. Chodziłam na siłownię 6 razy w tyg. Co wieczór o 21 do 23. Ostre cardio, powrót do domu kąpiel i padałam. A teraz czuję że brakuje mi tego.
Mam to samo z budzeniem. Chodzę spać o 21 a budzę się w środku nocy. Kupiłam takie lekarstwo homeopatyczne (na mdłości i bezsenność) i po dwóch dniach już trochę lepiej. Budzę się, ale zaraz zasypiam. To się nazywa cocculus indicus 9.

reklama
Hej, dzisiaj już wracamy do siebie do domku.
Ja miałam kiepska noc jak w dzień już super się czułam tak noc tragedia nie dość że kończyłam watahę i siedziałam do 2 to później ból brzucha co chwile dobrze ze mąż pozwolił mi pospać.

Matko mi się znowu marzy żeby ten ból brzucha odpuścił ale rozumiem ten strach jak w dzień się czułam ekstra to też myślałam czy wszystko jest ok że już mi przeszło.
Z lataniem do toalety i sprawdzaniem czy plamie też tak mam ciągle strach jeszcze dzisiaj termin miesiączki 😱😱😱
Ja do tego jestem straszna panikara wszystkie choroby moje itp... Już nam tak zostanie strach o dzieci do końca naszych dni...

Ciężko tak po nickach pamiętać co i jak może którac ma ochotę się przedstawić (ja mam na imię Magda) wtedy łatwiej zapamiętam żebym mogła się odnosic;) kojarzę tylko Anie:)) która chce bliźniaki (wooow szacun ale też właśnie słyszałam że po stronie kobiety się dziedziczy mojej mamy siostry są bliźniaczkami ja się boję tego haha chociaż jak gin mówiła że jest jeden pęcherzyk to chyba bliźniaków nie będzie;))

Dziewczyny które mają dzisiaj mają trudna wizytę przed sobą jestem z Wami!!! Czekam na dobre wieści.

Do góry