Dzięki za te słowa. Strasznie się martwię. Ta ciąża łatwo mi nie przyszła. Przeszłam 2 całe in vitro i to był mój piąty transfer. Może też dlatego tak strasznie się martwięAle nie ma co się źle nastawiać. Póki nie ma rozwarcia to dużo zależy właśnie od oszczędzania się. Ja mam problemy z szyjka od 17 tyg, mała głową też tak nisko, że jej nie widać, ale nie panikuje. Znam przypadki dziewczyn, które od 30 tyg chodziły z 1,5 cm szyjka i małym rozwarciem, a dotrwaly do terminu. Sterydy na płuca są wtedy gdy naprawdę jest źle, bo to jak przy każdym leku może mieć skutki uboczne. Najważniejszy jest spokój. Zostało nam naprawdę niedużo, a problemy z szyjką są bardzo powszechne. Ja mam kontrolę we wtorek i mam nadzieję że będzie dobrze.
reklama
mamakochajaca
Fanka BB :)
Chyba normalneDziewczyny, czy to normalne że nie wyszedł mi pępek?
Nie wiem czy to normalne czy nie
Juana19
Mi lekarz zlecił zastrzyk pomimo braku przeciwciał.Dzień dobry Mamy, mam pytanie, pewnie nie jestem sama z grupą Rh -
Czy dobrze myślę że jeśli w badaniu na przeciwciała ich nie wykryto, to nie ma konfliktu serologicznego? Robicie zastrzyk z immunoglobiny?
pomidorowaglowa
Zaangażowana w BB
Dziewczyny, jak powiedzieć teściowej po porodzie, że nie życzę sobie wtrącania się do dziecka? Ale tak dobitnie, żeby dotarło
Bo już nam się tyle nawtrącała, że mamy przez to kupę problemów...
Bo już nam się tyle nawtrącała, że mamy przez to kupę problemów...
mamuska3
Zaangażowana w BB
Ja mam grupę Rh - i mój lekarz jest zdania że jeżeli nie wykryto przeciwciał to nie potrzebny jest zastrzyk, więc będę miała podany dopiero po porodzie.Dzień dobry Mamy, mam pytanie, pewnie nie jestem sama z grupą Rh -
Czy dobrze myślę że jeśli w badaniu na przeciwciała ich nie wykryto, to nie ma konfliktu serologicznego? Robicie zastrzyk z immunoglobiny?
Mam tak samo. Przy pierwszym dziecku dostałam po porodzie.Ja mam grupę Rh - i mój lekarz jest zdania że jeżeli nie wykryto przeciwciał to nie potrzebny jest zastrzyk, więc będę miała podany dopiero po porodzie.
reklama
MiśZielinka
Ja po wizycie. Z małym wszystko wporzadku. Szyjka długa, zamknięta. Więcej szczegółów dowiem się na usg 3 trymestru. Jedyne co mojego lekarza zaniepokoiło to brak wzrostu mojej wagi i zalecił spotkanie z dietetykiem.
Tylko teraz powiedzcie mi. Mam 16kg nadwagi. Od początku ciąży schudłam 6kg ale nadal mam nadwagę.. Czy naprawdę skoro mały przybiera i mam dobre wyniki krwi powinnam iść do dietetyka ze względu na brak wzrostu mojej wagi? Zawsze wydawało mi się że to wręcz na plus dla dziecka gdy matka z nadwagą lub otyłością zrzuci kg ale oczywiście zdrowo..
Utrata i utrzymanie wagi wydaje mi się właśnie zależne od zmiany diety. Nie jem chipsów, słodyczy nie pije coli ani alkoholu i wydaje mi się że z tego względu ta waga mi się trzyma.
Niewiem co o tym myśleć. Poszły byście do dietetyka?
PS w przypadku teściowej niemam pojęcia jak pomoc.. Czasami ludzie nie rozumieją, że jesteśmy dorośli i muszą nam pozwolić samemu podejmować decyzje..
Ah i dzisiaj miałam wyciek "siary"? Mleka? Wydaje mi się, że to dobry znak zwłaszcza, że chciałabym karmić piersią.
Tylko teraz powiedzcie mi. Mam 16kg nadwagi. Od początku ciąży schudłam 6kg ale nadal mam nadwagę.. Czy naprawdę skoro mały przybiera i mam dobre wyniki krwi powinnam iść do dietetyka ze względu na brak wzrostu mojej wagi? Zawsze wydawało mi się że to wręcz na plus dla dziecka gdy matka z nadwagą lub otyłością zrzuci kg ale oczywiście zdrowo..
Utrata i utrzymanie wagi wydaje mi się właśnie zależne od zmiany diety. Nie jem chipsów, słodyczy nie pije coli ani alkoholu i wydaje mi się że z tego względu ta waga mi się trzyma.
Niewiem co o tym myśleć. Poszły byście do dietetyka?
PS w przypadku teściowej niemam pojęcia jak pomoc.. Czasami ludzie nie rozumieją, że jesteśmy dorośli i muszą nam pozwolić samemu podejmować decyzje..
Ah i dzisiaj miałam wyciek "siary"? Mleka? Wydaje mi się, że to dobry znak zwłaszcza, że chciałabym karmić piersią.