reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
@pomidorowaglowa
Jesli chodzi o dżigi dżigi to u Nas niema. Był zakaz ze względu na krwawienia i krwiaka, teraz nawet nie pytałam czy możemy, ale pewnie będzie zakaz ze względu na skurcze i twardniejący brzuch.
Jest ciężko czasami, ale wolę się poświęcić i nie ryzykować, żeby potem mieć czyste sumienie i działać 😁👍

Ja do szkoły rodzenia się nie wybieram, przy pierwszej ciąży nie chodziłam i teraz też nie idę, myślę, że sobie poradzę 🙂 dziećmi też zajmuje się od własnego dzieciństwa, potem długo byłam niania i pracowałam chwilę w żłobku 🙂 co do seksu, u nas jest choć ostatnio przez wykryte u mnie jakieś bakterie pozostajemy przy oralnym, nie chciałabym żeby partner czul się zaniedbany 🙂 ostatnio mam straszną potrzebę dotyku, sprawia mi ogromną przyjemność dotyk mojego partnera, odkryłam to dziś rano, że potrzebuje dotyku zamiast seksu, nawet bez żadnych podtekstów seksualnych, po prostu czułości i dotyku 🙂 od lekarza zakazu na nie mamy ale dziś wizyta i dowiemy się co i jak 🙂

Ja do szkoły rodzenia się nie wybieram, przy pierwszej ciąży nie chodziłam i teraz też nie idę, myślę, że sobie poradzę [emoji846] dziećmi też zajmuje się od własnego dzieciństwa, potem długo byłam niania i pracowałam chwilę w żłobku [emoji846] co do seksu, u nas jest choć ostatnio przez wykryte u mnie jakieś bakterie pozostajemy przy oralnym, nie chciałabym żeby partner czul się zaniedbany [emoji846] ostatnio mam straszną potrzebę dotyku, sprawia mi ogromną przyjemność dotyk mojego partnera, odkryłam to dziś rano, że potrzebuje dotyku zamiast seksu, nawet bez żadnych podtekstów seksualnych, po prostu czułości i dotyku [emoji846] od lekarza zakazu na nie mamy ale dziś wizyta i dowiemy się co i jak [emoji846]
Ja chodzę od 21tc chociaż "chodzę" to za dużo powiedziane :D większość zajęć odbywa się online, część jest praktyczna i można wybrać się z partnerem. Dla mnie bardzo pomocne zajęcia, to moja pierwsza ciąża a z dziećmi nie miałam za dużo do czynienia ;)

Ja chodzę od 21tc chociaż "chodzę" to za dużo powiedziane :D większość zajęć odbywa się online, część jest praktyczna i można wybrać się z partnerem. Dla mnie bardzo pomocne zajęcia, to moja pierwsza ciąża a z dziećmi nie miałam za dużo do czynienia ;)
Każda z nas jest inna, ma inne doświadczenia i inne potrzeby, dobrze, że są szkoły rodzenia 🙂

A z tą szkołą rodzenia? Wybieracie się?
Od tygodnia mam szkołę rodzenia online. Pomimo, że wcześniej miałam styczność z maluszkami, zajmowałam się dwiema siostrzenicami po porodzie, to uważam, że są rzeczy, których w szkole się dowiesz, a bez niej mogłabyś nie mieć takiej wiedzy. Póki co to polecam [emoji6]

Zawsze rano wypijam Acard po śniadaniu. Dziś zjadłam śniadanie i nie pamiętam czy wypiłam tabletke. Nie wiem teraz co robić. Wziąć jeszcze jedną? Kurcze, boje się bo to jednak nie witaminy i teraz niewiem...... Myślicie, że podwójna dawka Acardu może zaszkodzić??
Mam mózg jak z waty.

reklama
Zawsze rano wypijam Acard po śniadaniu. Dziś zjadłam śniadanie i nie pamiętam czy wypiłam tabletke. Nie wiem teraz co robić. Wziąć jeszcze jedną? Kurcze, boje się bo to jednak nie witaminy i teraz niewiem...... Myślicie, że podwójna dawka Acardu może zaszkodzić??
Mam mózg jak z waty.
Ja raz 3 dni nie wzięłam nie martw się nic się nie stanie nie bierz skoro nie wiesz jeden dzień nic nie zmieni

Do góry