reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Dziewczyny,
Czy któraś z Was ma skurcze ale częste?
Ja ogólnie miałam je od dawna ale od wczoraj jest ich nawet kilka na godzinę ...i czuję raz na jakis czas kłucie jakby w pochwie/szyjce :/
Zmartwiłam się tym i zapisałam się na jutro do mojego lekarza...
A na razie na wszelki wypadek leżę.
Czuje takie jakby kłucie w okolicach mięśni Kegla ? Trudno mi to zlokalizować i czasem właśnie taki skurcz w tej okolicy

reklama
Mój lekarz prowadzący prywatny pracuje na Kopernika, a lekarz prowadzący Medicover/NFZ pracuje na Ujastku. Ale na Ujastek mam bliżej, więc chyba tam szybciej dojadę. Nadal chodzę do dwóch lekarzy, ale ja im nie mówiłam, że chodzę do dwóch i mam 2 karty ciąży.

Cześć Dziewczyny :) chwilę mnie tu nie było, bo sporo się działo ostatnio. Przeczytałam Wasze wpisy i mam nadzieję, że wszystkie plamienia i bóle szybko znikną :)
Ja w środę byłam u flebologa - zrobił mi usg żył i tętnic obu nóg. Miałam wskazanie, bo jestem po dawnym wypadku (uraz nogi), ale i tak lekarz mi powiedział, że kobiety w ciąży warto, żeby takie badanie sobie zrobiły. U mnie na szczęście wszystko jest ok, nie ma cech zakrzepicy, ale dostałam zalecenie rajstop uciskowych i drenaży limfatycznych - żeby pozbyć się obrzęków, które na jednej nodze się pojawiają. Lekarz powiedział, że teraz, szczególnie jak są upały, drenaże limfatyczne mogą być zbawieniem dla kobiet w ciąży :)
Dziś byłam też u mojej pani stomatolog i też wszystko jest ok :) I coraz większy mam brzuch - ale wciąż jest jakby podzielony na dwie części - jak noszę luźniejsze sukienki, to widać, że jestem w ciąży, ale jak założę jakąś bardziej obcisłą bluzkę, to wygląda, jakbym się najadła za dużo bobu ;)

Mnie mój partner dzisiaj tak zaskoczył miał wrócić o 20 z delegacji przyjechał przed 10 i powiedział że rzuca pracę bi chce być teraz z nami pot mi się przyznał że śniło mu się że urodziłam martwe dziecko ale że w brzuchu było drugie , co do mycia owoców też myje tylko pod bieżącą wodą ja to chyba tak całkiem przestanę się martwić i zacznę cieszyć chyba dopiero po porodzie

Dziewczyny wystraszyłam sie dzisiaj nie na żarty. U mnie ostatni dzień 17 tygodnia. Wróciłam do domu polozylam sie na kanapie zeby odpocząć i dość mocno stwardniał mi brzuch tak nagle. Wczesniej nie kojarze zeby tak było. Bez żadnego bólu. Ale to nie był skurcz przez pare sekund tylki stwardnial i do tej pory czuje jeszcze ze jest dość taki napiety a minęło ze 25 minut. Ciężko powiedzieć jak bardzo bo przykrywa go tkanka tluszczyku ale czuje takie spiecie. Wzielam nospe i aspargin i leze ale czy myslicie ze to normalne? Na skurcze przepowiadając to chyba za wczesnie one od 20 tyg sa chyba. I na kilka sekund... 😑
Miałam to samo w tym tygodniu i musiałam leżeć był twardy wzięłam nospe i było ok lekarz mówił ze to normalne . Teraz 21 już i wszystko oki🥰

Dziewczyny czy któraś z was też bolało podbrzusze jak na miesiączkę w 16tc ? Wizytę mam we wtorek i nie wiem czy dzwonić dzisiaj czy poczekać. Od wczoraj mnie tak pobolewa. Nie jest mocny ten ból, bardziej bym powiedziała że taki drażniący jest. Czy to możliwe że poprostu dzidzie teraz zaczynają szybciej rosnąć i macica się rozciąga i to dlatego? A może przez to że poprostu się przeforsowalam. Nie chcę się stresowac martwić odrazu ale pierwszy raz tak mam.

Dziewczyny czy któraś z was też bolało podbrzusze jak na miesiączkę w 16tc ? Wizytę mam we wtorek i nie wiem czy dzwonić dzisiaj czy poczekać. Od wczoraj mnie tak pobolewa. Nie jest mocny ten ból, bardziej bym powiedziała że taki drażniący jest. Czy to możliwe że poprostu dzidzie teraz zaczynają szybciej rosnąć i macica się rozciąga i to dlatego? A może przez to że poprostu się przeforsowalam. Nie chcę się stresowac martwić odrazu ale pierwszy raz tak mam.
Mnie bolało mniej więcej w tym czasie i lekarz powiedział, że tak może być.

Jestem w 17tc i od 3dni mam bóle "miesiączkowe". To normalne. Macica się rozciąga, a dziecko rośnie.

reklama
Do góry