reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2025

Pytanie do dziewczyn, które dalej pracują i nie powiedziały jeszcze szefom o ciąży - jak ogarniacie badania wypadające w czasie pracy? Odrabiacie? Bierzecie wolne?

reklama
A to ja tego nawet kliknąć nie umiem i na iPhone nie znalazłam aplikacji, a szukałam. Może któraś z systemem iOS podpowie? 🥰 chętnie ściągnęłabym apke
Podejrzewam, że na iPhone to tylko w Taptalk jest, skoro w AppStore nie ma. Miałam kiedyś iPhone i większości aplikacji z forami nie było w AppStore.

Pytanie do dziewczyn, które dalej pracują i nie powiedziały jeszcze szefom o ciąży - jak ogarniacie badania wypadające w czasie pracy? Odrabiacie? Bierzecie wolne?
Ja będę bardzo długo zwlekać w obecnej pracy pracuję zaledwie rok więc reakcja może nie być najfajniejsza, badania krwi będę robić w soboty od rana

Ja np te prenatalne mam w środku dnia i nie wiem jak to ogarnąć. Powiem szefowi jak się zacznie drugi trymestr a do tego czasu jakoś trzeba sobie radzić.
Mam szczęście że mój ginekolog przyjmuje do 16 ale no może wtedy wezmę urlop jakby tak wypadło, wiesz zależy czy chcesz mówić o tym w pracy i jakiego masz szefa bo jak w porządku to Ci się należy

Ja dopiero w kwietniu wróciłam ze skróconego macierzyńskiego x) umawiam wizyty po pracy. A jak musze badania krwi to informuje że przyjdę spóźniona o pół h i że odrobię

Ja dopiero w kwietniu wróciłam ze skróconego macierzyńskiego x) umawiam wizyty po pracy. A jak musze badania krwi to informuje że przyjdę spóźniona o pół h i że odrobię
Gdyby były rano to też tak będę robić, ale pappa mam np na 10:50 w środku miasta gdzie sam dojazd komunikacja to 2h łącznie, USG prenatalne w tym samym miejscu innego dnia o 11:30… krew i swojego ginekologa jakoś ogarnę

reklama
Do góry