reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

Hej ☺ Mam termin na początek listopada, mam do Was pytanie - jak radzicie sobie ze stresem związanym z wirusem... Mnie ogarniają jakieś czarne myśli związane z problemami na porodówce... 😕
Wiadomo na poród rodzinny nie ma co liczyć, ale to chyba najmniejsze zmartwienie...
A może są jakieś Mamusie z Bydgoszczy?
p

Hej. Ja co prawda nie z Bydgoszczy ale chce rodzić w Bydgoszczy 😉i osobiście przeraża mnie myśl rodzenia samej i brak odwiedzin nawet przez męża 😔

reklama
Ja też nie śpię. Drzemnelam się trochę ale obudziłam się głodna 😂
Ból krzyży i lekkie skurcze dalej są ale nawet nie sprawdzam regularności. Nie czuje, żeby to było to.
Mam problem, bo zadarłam skórki przy paznokciach dwóch palców w prawej ręce i wdało mi się zakażenie jakieś. Boli i ropieje cholerstwo. Muszę chyba po weekendzie iść z tym do lekarza bo już długo się trzyma.

Spróbuj porządnie wymoczyc np w mydlinach. I zrobić takie przymoczki z rivanolu.
Ja też nie śpię. Drzemnelam się trochę ale obudziłam się głodna [emoji23]
Ból krzyży i lekkie skurcze dalej są ale nawet nie sprawdzam regularności. Nie czuje, żeby to było to.
Mam problem, bo zadarłam skórki przy paznokciach dwóch palców w prawej ręce i wdało mi się zakażenie jakieś. Boli i ropieje cholerstwo. Muszę chyba po weekendzie iść z tym do lekarza bo już długo się trzyma.

Hej! Czy któraś z Was co już ma dziecko wie o co chodzi z tym odbeknięciem po jedzeniu? Totalnie tego nie kumam co mam robić, po co to i czy naprawde musi

Miałam coś kiedyś podobnego - lekarz kazał oktaniseptem kilka razy dziennie psikać i pomogło

Hej! Czy któraś z Was co już ma dziecko wie o co chodzi z tym odbeknięciem po jedzeniu? Totalnie tego nie kumam co mam robić, po co to i czy naprawde musi
Kochana czasem maluszek podczas jedzenia połyka dużo powietrza. Po jedzeniu powinno się podnieść maluszka wysoko na ramię żeby odbiło to powietrze bo inaczej będzie gromadziło się w brzuszku powodując kolki i ból. Nie każde dziecko tego wymaga - zależy od tego jak dziecko je :)

Dzięki, to mój pierwszy kontakt z małym dzieckiem w życiu, jak go kładę na ramieniu to mam wrażenie, że mu głowa tak lata dziwnie i nie chce go uszkodzić :O Dość często ma czkawkę po jedzeniu.

Dzięki, to mój pierwszy kontakt z małym dzieckiem w życiu, jak go kładę na ramieniu to mam wrażenie, że mu głowa tak lata dziwnie i nie chce go uszkodzić :O Dość często ma czkawkę po jedzeniu.
Główkę musisz asekurować do ok 3. miesiąca życia. Jak najczęściej kładź maluszka na brzuszku żeby mógł wzmacniać mięśnie. Pooglądaj sobie filmiki o prawidłowej pielęgnacji, noszeniu i podnoszeniu maluszka :) zawsze możesz poprosić położna środowiskową o pokazanie pielęgnacji :)

reklama
Do góry