Justynka1234
Fanka BB :)
Jakie macie długie szyjki w około 35+1 tygodniu?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nawet jakby się skracała, a myśle, że na tym etapie już się może skracać, to jesteś już w 35 tyg, więc spokojnie możesz urodzić za 2 tyg, to już ciąża donoszona.A mnie dzisiaj kłuje i pobolewa pochwa, czy którejś z Was lekarz stwierdzil taki objaw skracającej sie szyjki?
Ja mam teraz 35+3 i szyjka 1,5 cm, ale zamknięta. Miewam czasem kłucia i bóle jak na okres. Gin nic nie komentował szyjki, tylko powiedział, jaka jest.Jakie macie długie szyjki w około 35+1 tygodniu?
A przy badaniu usg w 22 tc miałam szyjkę 4,2 cm, czyli mi sie znacznie skróciła. Jednak, ze zamknięta, to sie nie stresuje. Poza tym juz mamy blisko do 37Ja mam teraz 35+3 i szyjka 1,5 cm, ale zamknięta. Miewam czasem kłucia i bóle jak na okres. Gin nic nie komentował szyjki, tylko powiedział, jaka jest.
Właśnie nie wiem czy dotrwam do 37 tygodnia Jakies dziwne objawy mam.Nawet jakby się skracała, a myśle, że na tym etapie już się może skracać, to jesteś już w 35 tyg, więc spokojnie możesz urodzić za 2 tyg, to już ciąża donoszona.
A bierzesz jeszcze cos na podtrzymanie?Ja mam teraz 35+3 i szyjka 1,5 cm, ale zamknięta. Miewam czasem kłucia i bóle jak na okres. Gin nic nie komentował szyjki, tylko powiedział, jaka jest.
Faktycznie duża rozbieżność. Masz zamknieta i twarda? U mnie jest zamknieta i miękka. Chociaż na tym etapie to chyba juz wszystkie sa miekkie? To teraz najważniejsze dni...chcialabym chociaz do 36 tygodnia wytrzymać.A przy badaniu usg w 22 tc miałam szyjkę 4,2 cm, czyli mi sie znacznie skróciła. Jednak, ze zamknięta, to sie nie stresuje. Poza tym juz mamy blisko do 37
Nic nie biorę ani nie leżę. W sumie funkcjonuję, jak zazwyczaj. Nie stresuj się, bo to najgorsze, bądź dobrej myśli.A bierzesz jeszcze cos na podtrzymanie?