reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

reklama
Dziś byłam na wizycie. Z małą wszystko w porządku. Waży około 620g. Zdjęcia znów nie dała zrobić. Pozakładała rączki na twarz i nawet nogi na głowę 😂😂 dobrze wygimnastykowana 😂
24+3 lekarz mówił że duża raczej się nie urodzi bo i ja ogólnie nie jestem dużych rozmiarów 😊 ale zapewniał że wszystko jest w porządku i z tego się cieszę 😊
Hehe, moja też się nie pokazała, a nogę miała za głowę założoną. Też podobna waga, bo 550 g w 23+0 :-) Ale wg USG wymiary dobre jak na ten dzień :-)

Dziś byłam na wizycie. Z małą wszystko w porządku. Waży około 620g. Zdjęcia znów nie dała zrobić. Pozakładała rączki na twarz i nawet nogi na głowę 😂😂 dobrze wygimnastykowana 😂
Moja mała też zawsze zasłania twarz rączkami 😉 do tego stopnia że wszystkie zdjęcia wyglądają mega podobnie. W poniedziałek wizyta może wkoncu pokaże buźkę 😍

Moja mała też zawsze zasłania twarz rączkami 😉 do tego stopnia że wszystkie zdjęcia wyglądają mega podobnie. W poniedziałek wizyta może wkoncu pokaże buźkę 😍
Mam nadzieję że uda Ci się zobaczyć buzię swojej pociechy 😊
Moja już druga wizytę jest uparta i nie da zrobić zdjęcia. Przez chwilę widziałam tylko z profilu i to lekarz się śmiał że chyba ją obudził bo tak jak by ziewała 😂

Mam nadzieję że uda Ci się zobaczyć buzię swojej pociechy 😊
Moja już druga wizytę jest uparta i nie da zrobić zdjęcia. Przez chwilę widziałam tylko z profilu i to lekarz się śmiał że chyba ją obudził bo tak jak by ziewała 😂
U mnie mlody tez nie chciał sie pokazac 2 wizyty z rzędu, mam nadzieje ze w przyszlym tygodniu zobaczę twarz i bedzie jakies super zdjecie na pamiątkę. Kurde, pewnie dostanę opieprz od mojej gin za moją wagę... plus 10 kg a to dopiero 25+5 :p

U mnie mlody tez nie chciał sie pokazac 2 wizyty z rzędu, mam nadzieje ze w przyszlym tygodniu zobaczę twarz i bedzie jakies super zdjecie na pamiątkę. Kurde, pewnie dostanę opieprz od mojej gin za moją wagę... plus 10 kg a to dopiero 25+5 :p
Miejmy nadzieję że tym razem się uda i pokaże Ci buzię 😊
Nie dostaniesz, będzie dobrze.
Ja martwiłam się ze za mało bo przytylam okolo 4kg ale z mała wszystko ok więc sie cieszę 😊

Ja myśle, że waga jest ok. Jak mialam w 19 tyg - 4 kg na plusie, to diabetolog mówiła, że mało. Teraz 23 i mam 6,5 na plusie,do 26 może będę mieć tyle, co Ty, a wcale nie jem jakoś dużo.

U mnie w 24tc to mala miała coś kolo 700-800g [emoji14] aktualnie mam 26tc i 7kg na plusie. Dwa kg więcej niż w pierwszej ciąży. Ogólnie już myslalam ze pojawił się pierwszy rozstep, ale chyba jednak nie, bo zaczęłam więcej kremowac i zbledlo? zbladlo? [emoji14]

Z tego co czytałam smarowanie się jakimiś specjalnymi balsamami nie pomoże jesli ma sie predyspozycję do rozstepów. U mnie tez ani jednego póki co :D
Mozna powiedzieć, ze mam książkową ciążę, czuje sie dobrze i funkcjonuje normalnie, tylko cały czas mam takie obawy, ze nagle bach coś się wydarzy i coś bedzie nie tak. Nie mogę pozbyć sie tego strachu.... a jak tam u Was?

reklama
Z tego co czytałam smarowanie się jakimiś specjalnymi balsamami nie pomoże jesli ma sie predyspozycję do rozstepów. U mnie tez ani jednego póki co :D
Mozna powiedzieć, ze mam książkową ciążę, czuje sie dobrze i funkcjonuje normalnie, tylko cały czas mam takie obawy, ze nagle bach coś się wydarzy i coś bedzie nie tak. Nie mogę pozbyć sie tego strachu.... a jak tam u Was?
Ja mam dokładnie identyczne myśli , wieczorem kładę się spać szczęśliwa i normalna , a budzę się z przerażeniem 🙈

Do góry