reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

Ja biszkoptem rzucam o podłogę i od tego czasu nie opada i wychodzi. Co do pampersów to przynajmniej data ważności się nie skończy[emoji23] czytałam wczoraj, że orginalny Pampers się zepsuł przecieka i odparza więc dzisiaj kupiłam dady a dokupię jeszcze lidlowskie i zobaczę które przypasują. O Kwestia Smaku, Margarytka i kiedyś jeszcze była Babeczka Zuzka.
Wyczytałam wczoraj, że świetne są pieluchy Bambiboo.

reklama
Ja wczoraj robiłam rozeznanie w kosmetykach dla maluchów: składy, jakość itd. Powrzucałam trochę produktów w koszyk w aplikacji rossmana ale wydaje mi się, że na kosmetyki jeszcze czas. Przecież to jeszcze pół roku i niby daty ważności długie to jakoś tak...

Może macie jakieś aktualne rozeznanie wśród wkładek laktacyjnych? Do tej pory najlepiej sprawdzały mi się wkładki Penaten. Nie zostawiały kłaczków i były bardzo chłonne, a że ja miałam mleka jak dla armii zawsze to pewnie wkładki będą niezbędne.

No i planuję tym razem oddawać nadmiar mleka do banku mleka kobiecego. Poprzednio nie było w Krakowie. Otworzyli jak ja odstawiłam najmłodszego od piersi po 2 latach karmienia.
Napisz jakie kosmetyki wybrałaś. Wkładek nie używałam jedynie na samym początku bo tak często karmiłam, że nawet kropelka się nie zmarnowała[emoji23] miałam okropnych cycoholików[emoji849]. Świetny pomysł z bankiem mleka[emoji106]

Hej dziewczyny .
Ja dzisiaj po wizycie u gina... z dzidzia wszystko ok ale jak to on powiedział " Ja bym obstawiał bardziej chlopaka" , a na prenatalnych doktor dawała 90 procent na dziewczynke hmmm.... Jak żyć teraz wizyta dopiero 20 czerwca a prenatalne 6 lipca 🤦‍♀️ w głębi duszy jednak mam nadzieję że dziewczynka i że moje marzenie o 2 górkach się spełni bo w domu 3 chłopaków i 1 dziewczynka .

Hej dziewczyny .
Ja dzisiaj po wizycie u gina... z dzidzia wszystko ok ale jak to on powiedział " Ja bym obstawiał bardziej chlopaka" , a na prenatalnych doktor dawała 90 procent na dziewczynke hmmm.... Jak żyć teraz wizyta dopiero 20 czerwca a prenatalne 6 lipca [emoji2356] w głębi duszy jednak mam nadzieję że dziewczynka i że moje marzenie o 2 górkach się spełni bo w domu 3 chłopaków i 1 dziewczynka .
O kurcze[emoji134] no teraz to do 6 lipca będziesz żyć w niepewności... Powiem Ci, że nie zazdroszczę. Ale trzymamy kciuki za dziewczynkę[emoji110] i doskonale Cię rozumiem. Najważniejsze żeby było zdrowie ale u mnie też gdzieś tam z tyłu głowy ta dziewczynka siedziała. Jak już się oswoiłam z myślą że będzie 4 chłopak to powiedzieliśmy teściowej o ciąży i przez pół godziny słuchałam o tym że szkoda że nie córka. I tak mi się cholernie przykro zrobiło. Ale.. przebolałam to już.

O kurcze[emoji134] no teraz to do 6 lipca będziesz żyć w niepewności... Powiem Ci, że nie zazdroszczę. Ale trzymamy kciuki za dziewczynkę[emoji110] i doskonale Cię rozumiem. Najważniejsze żeby było zdrowie ale u mnie też gdzieś tam z tyłu głowy ta dziewczynka siedziała. Jak już się oswoiłam z myślą że będzie 4 chłopak to powiedzieliśmy teściowej o ciąży i przez pół godziny słuchałam o tym że szkoda że nie córka. I tak mi się cholernie przykro zrobiło. Ale.. przebolałam to już.
O mojej ciąży Jeszcze nikt nie wie .... zresztą jak się okaże że jednak chłopak to przez miesiąc będę słuchać " szkoda że nie dziewczynka "

Dziewczyny macie takie wrażenie parcia w podbrzuszu? Dzisiaj przy gwałtownym ruchu poczułam ból.Wizyta we wtorek.Zastanawiam się czy to normalne czy coś jest nie tak.

O mojej ciąży Jeszcze nikt nie wie .... zresztą jak się okaże że jednak chłopak to przez miesiąc będę słuchać " szkoda że nie dziewczynka "
Powiem Ci, że u mnie tylko teściowa ubolewała. Reszta mówiła, że super bo jakoś sobie nie wyobrażają wśród tych moich łobuzów dziewczyny[emoji846] Bardziej czekam na komentarze "życzliwych" odnośnie 500+ [emoji6]

reklama
Dziewczyny macie takie wrażenie parcia w podbrzuszu? Dzisiaj przy gwałtownym ruchu poczułam ból.Wizyta we wtorek.Zastanawiam się czy to normalne czy coś jest nie tak.
Mnie też często boli podbrzusze i na ostatniej wizycie gin zleciła brać magnez dwa razy dziennie i doraźnie nospe

Do góry