reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

A możecie powiedzieć jak z waszą wagą, apetytem? Dzisiaj mam dokładnie 15 tydzień w ciągu dwóch tygodni schudłam 4 kilo , nie mogę nic jeść dosłownie po wszystkim jest mi nie dobrze jedyne co przyjmuje to kapusta kiszona, truskawki i kanapka z pomidorem i ogórkiem a pic nawet herbaty nie mogę tylko woda. Obiadu to więcej moje dzieci odemnie zjedzą a nie daj Bóg zjem kanapkę czy co kolejek innego po 19 to mam taką zgage łącznie z bólem żołądka kaszlem i wrażeniem że się zaraz udusze bo mam tak pełny brzuch że nawet oddechu złapać nie mogę. Czy jecie normalnie jak przed ciąża?
U mnie z jedzeniem duży problem. Ciągle mam gorycz w ustach. Po większości rzeczy jest mi niedobrze. Odrzucilo mnie od cukru kompletnie. Chleb z masłem i woda lekko gazowana - tylko po tym funkcjonuje bez problemu. Zmuszam się żeby jeść jakiekolwiek witaminy w jedzeniu i tabletkach.

reklama
A ja sobie jem przytyłam już 3 kg dużo mnie ciągnie do słodkiego kwaśne mi odrzuca, no i co chwilę bym jadła i jadła. A nie powinnam się obżerać bo ważę już sobie 81 kg

Ja nie mam problemów z jedzeniem, apetyt mi dopisuje A schudłam od początku ciąży 2kg. Myślę że teraz już będzie leciało na plus a i tak jestem dość duża 😁

Ja na początku miałam straszny apetyt a teraz jedzenie może nie istnieć prócz kapusty kiszonej z marchewką i cukrem ;p no i truskawki 😍 natomiast jak kocham słodycze to teraz na sam widok mnie odrzuca szczególnie czekolady . Zobaczymy co będzie później póki co Jeszcze nawet nie ma połowy.

Ja schudłam przez moje zdrowotne problemy 4 kg ale startowałam z nadwagą. Fakt faktem nie dużą ale już na pierwszej wizycie lekarz obliczył BMI i delikatnie mi powiedział że ważę za dużo. Od dwóch dni mam ogromny apetyt. Kurcze ciągle jestem głodna... Kiedyś szybko gubiłam po wszystkich porodach a nawet za dużo ale karmiłam piersią a teraz niestety nie będę mogła więc muszę się ograniczać bo nie będzie tak łatwo. Dobrze, że będzie zima i co nieco da się ukryć pod kurtką[emoji39]

A co tu tak cichutko? [emoji846] Ja już po zakupach (kupiłam w Lidlu dwie pary legginsów ciążowych), zjadłam śniadanie i biorę się za zupę koperkową bo chodzi za mną od paru dni[emoji846] któraś mamusia dzisiaj wizytuje?

Cześć dziewczyny. Ja wczoraj zakupy w Lidlu robiłam ☺️ o niebo lepiej w legginsach niż w ciasnych spodniach. Zamówienie online mają mi wysłać po 2.06 więc muszę poczekać na jeansy.
Wizytuje dziś ale u kardiologa :/ pół dnia zejdzie na pewno. A potem do pracy. Do gin muszę umówić się na przyszły tydzień.

Cześć dziewczyny. Ja wczoraj zakupy w Lidlu robiłam [emoji3526] o niebo lepiej w legginsach niż w ciasnych spodniach. Zamówienie online mają mi wysłać po 2.06 więc muszę poczekać na jeansy.
Wizytuje dziś ale u kardiologa :/ pół dnia zejdzie na pewno. A potem do pracy. Do gin muszę umówić się na przyszły tydzień.
To ja trzymam [emoji110] za wizytę [emoji846] ja jakoś nie mogę na siebie dobrać jeansów. Gdzie zamawiałaś? Też w Lidlu? Czy Was też dzisiaj boli głowa? Kawę wypiłam ale nie pomogło. A miałam w planach umyć okna i zabrać się za generalne porządki póki brzuszek jeszcze nie ciąży.

Hej dziewczyny . Ja póki co we wszystko wchodzę a że chodzę głównie w leginsach bo dupa wielką i w dżinsach nie wygodnie to naszczescie nie musze narazie szaleć. Ja wizytę u gina mam w sobotę i mam nadzieję że nie wyrósł Siusiak 🤣🤣

reklama
Hej dziewczyny . Ja póki co we wszystko wchodzę a że chodzę głównie w leginsach bo dupa wielką i w dżinsach nie wygodnie to naszczescie nie musze narazie szaleć. Ja wizytę u gina mam w sobotę i mam nadzieję że nie wyrósł Siusiak [emoji1787][emoji1787]
[emoji23][emoji23][emoji23] mam to samo[emoji23] legginsy jakaś tunika albo długa bluzka i cały zadek zasłonięty[emoji38] a po drugie nic nie ciśnie. Miałam plan- schudnąć do wakacji[emoji1745] nie muszę go realizować. Kiedyś... [emoji6]

Do góry