reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

Ja mam na imię Julia [emoji16][emoji12] polecam imię hahhh [emoji16] Chociaż jak byłam mała to mi się nie podobało, bo nie bylo innych Julek i dzieci nie potrafiły poprawnie go wymówić [emoji16]
W moich myślach Julia dla córki jest już dobrych kilka lat i to się nie zmieni. Dziękuję za polecenie imienia 😁😁😊

reklama
Mi się podoba bardzo wózek tutis uno kolor menta ewentualnie risso lub ten ciemny zieleń i właśnie się zastanawiałam czy ten miętowy jest ok jak na ten sezon. Raczej wybiorę 2w1 z adapterami bo te foteliki z 3w1 nie mają dobrych opinii pod względem testów. Spacerówka jak nie będzie odpowiadać to się nad inną pomysli najwyżej no i myślę że ten kolor będzie pasował i do chłopca i do dziewczynki

A jak ma na imię synek ?
Ja też na dziewczynkę mnóstwo a z chłopięcych mi się podoba Michał a mężowi Aleksander więc też mogłoby być

No właśnie ten tutis uno ma ten biały wkład wewnątrz odpinany na suwak do prania więc praktycznie
Taki mi się już zamarzył i z tego co patrzyłam gondola nie jest jakaś najmniejsza w tym wózku więc fajnie jak na zime trzeba dzidzie z tym kombinezonem i całym majdanem ułożyć [emoji5]
Kubus :)
Mój majowy, a dojezdzil do marca kolejnego roku w gondoli :) a pierwsza nasza wspólna zima to było trochę śniegu i chlapy
Nasze dzieciaczki mikrunie na pewno bez problemu będą się mieściły w gondolach komfortowo:)

Dominik i Samuel też mi się podobają. Z męskich to jeszcze Natan (i tak chyba będzie miał na imię jeśli będzie syn bo mąż mówi, że może być ostatecznie), Nataniel i dość nietypowe- Axel bądź Aksel- ale mąż mocno grymasi i mówi, że już woli Natana [emoji849]
Axel mi sie podoba, typowe w Szwecji 😉 Ja bym właśnie chciala takie imię co by pasowala w Polsce i Szwecji, z dziewczynkami sie udalo wybrac ale z chlopcem bedziemy miec pewnie problem ☺

Cześć wszystkim ☺️

U mnie imiona to skaplikowana sprawa bynajmniej dla chłopców, bo dużo ich w rodzinie. Ja mam Bartosza i Macieja ☺️
Teraz może Piotruś, Filip, Łukasz.
Dla dziewczynki Anastazja, Justyna.
Ale do tego jeszcze daleka droga...

Jak tak opowiadacie o wyborze imion to mi się skojarzyła historia którą zawsze opowiada moja babcia. Moja mama ma starszego o 5 lat brata i jak się urodziła to dziadkowie postanowili dać jej imię Dorota a brat zaczął tak krzyczec " że jak będzie Dorota to ją spuści w kiblu on chce Alicje" takim sposobem moja mama to Alicja ;)

Jeśli chodzi o wózek to u nas na pewno 2w1. Raczej będzie to cybex balios. Podobają mi się bardzo proste wózki [emoji3526] Ogólnie lubie proste rzeczy takie klasyczne bez żadnych fikusow. Ale kupno planujemy dopiero na wrzesień/ październik
Fajny model mi też się podobają proste klasyczne. U nas najważniejsze będę koła potrzebujemy takie które poradzą sobie w każdym terenie, praktycznie weekendy spędzamy nad jeziorem albo w lesie mamy blisko puszcze notecką. I dobry fotelik z uwagi na częste podróże autem i żeby na zakupy też nie brać gondoli.

Dzień dobry :)

My mamy jasny wózek - bialy stelaż, biała gondola i szara budka, spacerówka szara. Syn urodził sie pod koniec września. Nie powiedziałabym, ze jest trudny w utrzymaniu w czystości. Nie brudzil się nam tez jakoś bardzo. Gondole na pewno zostawimy, później będę chciała lżejsza spacerówkę, bo ta jest ciężka i ja sama jej nie włożę do auta (do tej pory nie musiałam sama z wózkiem jeździć). Alw jest duża i wygodna dla dziecka.

Jakie plany macie na dziś?

reklama
Do góry