reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

reklama
Dziewczyny... a jak u Was z imionami dla pociech? Macie już wybrane? Wybierzecie jak zobaczycie dzidzie?:) co Wam się podoba?
U nas pewnie Julia albo Tymek.
Mężowi też się Szymon podobał. [emoji6]

Też kilka osób mi powiedziało, że czuje, że to będzie dziewczynka. No cóż. Ja przeczuć nie mam. Myślę tylko o tym, żeby ciąża skończyła się w listopadzie szczęśliwym rozwiązaniem.
Dziś skończyłam 10 tydzień i aplikacja uspokoiła mnie, że największe zagrożenie wad i poronienia już minęło.
We wtorek mam usg na nfz to znowu się (mam nadzieję) uspokoję, a prenatalne 14 maja.
Ja mam przeczucia na syna, mąż na córkę. Ciekawe. Też mam prenatalne 14 maja 😊 a jaką masz aplikacje do prowadzenia ciąży? Ja mam Preglife ale w sumie poza odliczaniem i jednym krótkim artykułem co tydzień, nie ma w niej nic ciekawego

Dziewczyny, sukces, 18:34 i energia powoli wraca haha ♡
Co do imienia, my jeszcze nie wiemy, ja osobiście od zawsze chciałam mieć Olę i do dziś mi się to imię bardzo podoba. Ostatnio uczepiła się mnie Nikola i to imię też uważam za śliczne, ale partnerowi jeszcze o tym nie mówiłam, bo zapomniałam 🙊 W ogóle z dziewczynką problemu nie będzie, natomiast z imionami dla chłopca się trochę mijamy. Mnie się bardzo podoba Szymon i Daniel, ale partnerowi się z kimś niefajnym kojarzą :p Roboczo był zawsze Damian, ale im dłużej myślę, tym do nazwiska mi nie pasuje ;) i w ogóle klops, bo nagle żadne męskie mi się nie podoba 🤣😱

Mi dla chłopca podoba się tylko Szymon, wiec pewnie jak bd chłopiec to tak dam na imię, chyba że mnie oświeci po porodzie i zmienię zdanie [emoji16] a dla dziewczynki mam kilka wybranych i mam mega dylemat, więc będzie problem - chyba że zobaczę i mnie oświeci co najbardziej pasuje [emoji3526]
Już ze trzy osoby mi powiedzialy, że będę miała dziewczynkę [emoji2960][emoji2960]
Mam Szymonka w domu😍 my razem jeszcze nie rozmawialismy o imionach, zresztą ja tak bardzo ostrożnie podchodzę do tej ciąży, samo mało o niej wspominam bo się boję, że znowu może cos pójść nie tak, że chyba boję się przywiązać do tej ciąży. Ale dla dziewczynki podoba mi się Basia i Hania😊a dla chłopca nie mam pomysłu.

My również wybraliśmy już w zeszłym roku imiona, zanim zaczęliśmy myśleć o ciąży, a że to będzie nasze pierwsze dziecko więc mamy po jednym typie 🙂 dla chłopca Maciuś a dla dziewczynki Helenka 🙂

Mi osobiście podobają się stare polskie imiona np dla chłopca Jan, Tadeusz, Jerzy a dla dziewczynki Alicja albo Wanda...
Ale rodzicom kojarzą się te imiona z ich znajomymi i grymaszą... wiec przestałam ich pytać o zdanie ;)
Podoba mi się tez Leon, Franek, Pola ale strasznie popularne są te imiona teraz...

Mi osobiście podobają się stare polskie imiona np dla chłopca Jan, Tadeusz, Jerzy a dla dziewczynki Alicja albo Wanda...
Ale rodzicom kojarzą się te imiona z ich znajomymi i grymaszą... wiec przestałam ich pytać o zdanie ;)
Podoba mi się tez Leon, Franek, Pola ale strasznie popularne są te imiona teraz...
Dajcie tak na imię jak Wam się podoba 🙂 moja teściowa np zawsze krytykuje imię dzieci, czy to u rodziny czy u znajomych 🙂 do tego stopnia że gdy siostrzenica teściowej oznajmiła że dziewczynka będzie miała na imię Marysia to Teściowa zrobiła taka minę.. I zaraz się zaczęły komentarze co to za imię dla dziecka. Żeby było ciekawiej... Teściowa ma na imię Marysia 🤣🤣🤣🤣

reklama
Do góry