reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

I ja też dzisiaj po prenatalnym. Zanim lekarz zaczął to serce mi tak mocno biło że masakra. Miałam robione przez brzuch i wszystko ładnie było widać. Dzidziuś trochę większy niż na dzisiejszy wiek 12+0 mierzy 56,6 mm czyli 4 dni większy. Szerokość główki 17,5mm akcja serduszka 165/min obraz prawidłowy bez cech niedomykalności zastawki. Prawidłowa fala tętna żylnego kość nosowa widoczna przezierność karkowa 1,0mm zarys główki tułowia i kończyn prawidłowy przy pępowinie nie ma nic niepokojącego bo lekarz mówi że nieraz zdarzaja się jakieś przepuchliny czy coś u nas nie ma. Mówi że decyzja o pappa należy do mnie ale wg USG wszystko w jak najlepszym porządku. Dzidziuś ładnie się ruszał i współpracował ☺ mówi że wyrostek płciowy jest widoczny ale nie będzie narazie nic sugerował bo to może się zmienić. No i dostałam filmik na płytce i zdjęcie w 3d a tego się wogole nie spodziewałam
Cieszę się ze z dzidzia wszystko dobrze😍 pokaż maluszka 😍💗

reklama
W zasadzie tak ale liczymy na to, że nas nie złapią [emoji1787][emoji1787][emoji1787]
Dajcie spokoj jaki zakaz, nikt nie moze Wam wystawić mandatu a tym bardziej jak do lekarza jedziecie ... my pojechaliśmy w Święta i nikt nie złapał nas a tez się bałam a tz powiedzial, ze sie nie boi i pojechaliśmy [emoji4]

Wlasnie, rozmawiając z mężem (leżąc na kocyku na plaży 😎😎😍) sobie uświadomiłam jak każda z nas różnie przeżywa ciążę i jak różne są objawy.
W filmach am zawsze wątek ciążowy jest pokazany na zasadzie "rano rzygasz, do końca dnia jest spoko; a później pojawiają się zachcianki i pojawia się brzuszek" koniec.
Są też ludzie (rodzina, znajomi) co już mieli to za sobą, a to Twoja pierwsza ciąża, i mówią "zobaczysz, jak zaczniesz..." i tu jakieś słowo z własnego doświadczenia bądź doświadczenia żony np rzygać/chudnąć/tyć/spać/nie spać/puszczać bąki/mieć zachcianki/jeść/nie jeść/świrować/mieć humory/ być słaba/zamieniać się w czołg itp.
Dopiero to forum tak naprawdę uświadomilo mnie jak różne jesteśmy, jak różnie może być. Jedne męczą się cały dzień z bólem głowy i wymiotami, inne pół dnia kopia w ogródku i czują się świetnie.
Niesamowite ❤

I ja też dzisiaj po prenatalnym. Zanim lekarz zaczął to serce mi tak mocno biło że masakra. Miałam robione przez brzuch i wszystko ładnie było widać. Dzidziuś trochę większy niż na dzisiejszy wiek 12+0 mierzy 56,6 mm czyli 4 dni większy. Szerokość główki 17,5mm akcja serduszka 165/min obraz prawidłowy bez cech niedomykalności zastawki. Prawidłowa fala tętna żylnego kość nosowa widoczna przezierność karkowa 1,0mm zarys główki tułowia i kończyn prawidłowy przy pępowinie nie ma nic niepokojącego bo lekarz mówi że nieraz zdarzaja się jakieś przepuchliny czy coś u nas nie ma. Mówi że decyzja o pappa należy do mnie ale wg USG wszystko w jak najlepszym porządku. Dzidziuś ładnie się ruszał i współpracował ☺ mówi że wyrostek płciowy jest widoczny ale nie będzie narazie nic sugerował bo to może się zmienić. No i dostałam filmik na płytce i zdjęcie w 3d a tego się wogole nie spodziewałam
Nie wiem czy dobrze zrozumiałam, lekarz powiedział ci ze wielkość dziecka 56,6 mm to wiek na 12+4?

Załączniki

• 15877413164771460940517.jpg
    15877413164771460940517.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 106
Hej dziewczyny... normalnie wysiadam... od 4 dni co zjem to oddaje :no2: Znacie jakis sposób na to?
Nie mam sił na nic przez to- totalne osłabienie...
Może głupie pytanie, ale dzisiaj mam 10t6d to w jutro czy w niedziele zaczynamy 11tc?
ps. nadal nie mam info czy jestem na tej grupie zamknietej czy nie, a wiadomosc wysłałam :eek:

Hej dziewczyny... normalnie wysiadam... od 4 dni co zjem to oddaje :no2: Znacie jakis sposób na to?
Może głupie pytanie, ale dzisiaj mam 10t6d to w jutro czy w niedziele zaczynamy 11tc?
ps. nadal nie mam info czy jestem na tej grupie zamknietej czy nie, a wiadomosc wysłałam :eek:
Jutro masz 11t0d czyli zaczynasz dwunasty tydzień

Jeżeli masz dzisiaj 10+6 to jutro masz 11+0 😊 i zaczynasz 12 tydzień ciąży.
Bo np te 10+0 to znaczy że SKOŃCZYŁAŚ 10tyg (pelne) i zaczynasz 11 tc

reklama
Do góry