My mamy dziś leniwy dzień, w sumie to nic konkretnego nie zrobiliśmy poza obiadem, ziemniory z młoda kapustką [emoji4]teraz drzemka i lezakowanie[emoji4] cieszymy się z dobrych wyników badań i uroczych zdjęć [emoji7] nas zapisali dopiero na usg 19 maja, ale my koncowka listopada.. Czy Wam też jest tak zimno w ciąży? I nie mam goraczki[emoji6] na dworze niby ciepło, a ja kurtka i czapka.. Mam jakąś zaburzona temperaturę ciała, przed ciąża ciągle gorąco, a teraz zimno [emoji848] pojawiło się pytanie o usg czy płatnie robimy, czy na NFZ. Prowadzę ciąże w poradni przy szpitalu i wszystkie badania mam na NFZ, tylko że usg jest rzadko, tylko I, II, i III trymestr. I teraz też dopiero mam 19 V, a miałam do tej pory jedno potwierdzające w 6 t+6d. Oszaleje chyba do tego czasu[emoji2957] dziewuszki jak to jest z L4, obecnie jestem na wychowawczym, jeśli złożę wniosek o powrót do pracy z zachowaniem terminu tj. 30 dni to czy na jeden dzień w pracy muszę się pojawiać czy l4 od pierwszego dnia biorę?