reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2020

Ja też bym nie tknela
emoji23.png
fuj
emoji23.png
Ja tez dziś miałam rozmowę z corka na ten temat(4 lata) i ona chce siostrzyczkę , w ogóle nie dopuszcza do siebie możliwości ze będzie chłopiec! Mąż chciałby chłopca, bo mówi ze nie wytrzyma z tyloma kobietami pod jednym dachem🤣 moja corka widziała na youtubie filmik jak jakaś dziewczynka odkrywała w balonie płeć rodzeństwa i się wkręciła ze ona tez chce taka imprezę zrobić i o a tam schowa baloniki różowe bo będzie dziewczynka. Mi jest obojętne, ważne żeby było zdrowe. Nie wiem jak się „ obsługuje chłopca” , bo jestem jedynaczka i przed urodzeniem córki nie miałam w ogóle styczności z małymi dziećmi!
Ja mam córkę 7 letnia i też chce poznać płeć rodzeństwa w taki sposób :) Już nawet patrzyłam na allegro na takie balony 😅

reklama
W tych czasach licytuja się ile kto ma kasy i jakim autem jeździ...:/
A ja pamiętam dokładnie moje leginsy w teletubisie z przedszkola [emoji85] i moje pierwsze dzwony dzinsowe w 2 klasie [emoji16] i mamy szminkę w kolorze ciemnej fuksji [emoji16]
To były fajne czasy [emoji6][emoji6]
Byly [emoji7]
Obawiam się strasznie dzisiejszych czasów... jak kasa rządzi wszystkim. Wiadomo, my tsz ulegamy temu pedowi, ale jednak uchronić dziecko trudno, by się nie zatracilo [emoji849]

Dzieci chyba czują takie rzeczy [emoji6] my jeszcze młodemu nie mówiliśmy o ciąży, dopiero jak będzie zdjęcie takie małego ludka a nie balwanka [emoji6] to powiemy . A jakoś 3 tyg temu młody podchodzi daje buziaka w brzuch i mówi tam chyba dzidzia jest . nie potrafie tego wytłumaczyć... A jak młody nie śpi to nie rozmawiamy na powazne tematy bo to gumowe ucho [emoji23][emoji6]

Haha to prawda[emoji16]
Mnie też czasem na łopatki kładą teksty [emoji23]
Ja te cotygodniowe zdjęcia robię sama sobie, ale też robię jedno z synkiem [emoji16]

To moja Malutka skończy teraz 15 miesięcy i od jakiegoś czasu podnosi bluzkę i całuje mnie w brzuch, sama z siebie tak zaczęła robić [emoji7] to jest mega słodkie choć wiem, że nie rozumie jak jej mówię, że mam dzidziusia w brzuchu.
U nas też buziaki [emoji7]
Urocze to[emoji7]

My mamy dziś leniwy dzień, w sumie to nic konkretnego nie zrobiliśmy poza obiadem, ziemniory z młoda kapustką [emoji4]teraz drzemka i lezakowanie[emoji4] cieszymy się z dobrych wyników badań i uroczych zdjęć [emoji7] nas zapisali dopiero na usg 19 maja, ale my koncowka listopada.. Czy Wam też jest tak zimno w ciąży? I nie mam goraczki[emoji6] na dworze niby ciepło, a ja kurtka i czapka.. Mam jakąś zaburzona temperaturę ciała, przed ciąża ciągle gorąco, a teraz zimno [emoji848] pojawiło się pytanie o usg czy płatnie robimy, czy na NFZ. Prowadzę ciąże w poradni przy szpitalu i wszystkie badania mam na NFZ, tylko że usg jest rzadko, tylko I, II, i III trymestr. I teraz też dopiero mam 19 V, a miałam do tej pory jedno potwierdzające w 6 t+6d. Oszaleje chyba do tego czasu[emoji2957] dziewuszki jak to jest z L4, obecnie jestem na wychowawczym, jeśli złożę wniosek o powrót do pracy z zachowaniem terminu tj. 30 dni to czy na jeden dzień w pracy muszę się pojawiać czy l4 od pierwszego dnia biorę?
Dziewczyny co kupiły detektor (przepraszam ale nie pamiętam już które) w którym tygodniu jesteście że już słychać? Ja jutro od siostry pożyczę .
Około 20 tygodnia już nie będzie problemu że znalezieniem tętna bo ja zawsze tak około 20 pozyczalam
U mnie 12+1 mam mały problem ze znalezieniem ale nie przykładam się do tego jakiś szczególnie [emoji4] spokojnie jest jeszcze na to czas [emoji106]

[emoji779][emoji779][emoji779][emoji779][emoji779][emoji779][emoji779][emoji779][emoji779][emoji779][emoji779][emoji779][emoji779]
Dziewczyny które nie znalazły się na liście wyżej a chcą być na zamkniętej proszę napisać pw do @Ewarut
[emoji779][emoji779][emoji779][emoji779][emoji779][emoji779][emoji779][emoji779][emoji779][emoji779][emoji779][emoji779][emoji779]

Ja jestem jedynaczka. Najbardziej boje się ze jak moi rodzice kiedyś odejdą to będę sama. Bez takiej tylko swojej rodziny. To jest przykre. I pamiętam jako dziecko zawsze zazdroscilam koleżankom co miały rodzeństwo.
Teraz widzę swoje 5 letnie dziecko i wiem ze on tez jest samotny. I kocham dzieci i marze mieć dużą rodzinę [emoji175]
Rozumiem to. Ja czekałam na rodzeństwo 16 lat. Mimo wielkiej różnicy wieku mamy z siostrą super relację. [emoji16]

Zazdro i gratuluję
emoji4.png
A powiedz mi, robiłaś te usg u lekarza z certyfikatem czy nie?
Mam nadzieję, że Ci nieposiadający certyfikatu ogarniają te tematy?
emoji849.png

I co to znaczy że "ryzyko skorygowane po usg zmniejszyło się ponad 4krotnie"? Jakie ryzyko?
Tak lekarz z certyfikatem, dodatkowo jest genetykiem.
Po usg wkleja dane do specjalnego programu, w ktorym wylicza sie ryzyko wad u dziecka.
Podstawowe to takie, wynikajace z wieku matki, wagi, sposobu zajscia w ciaze, ogolnie wywiad ..
A skorygowane to po uwzględnieniu wynikow.

reklama
Ja mam córkę 7 letnia i też chce poznać płeć rodzeństwa w taki sposób :) Już nawet patrzyłam na allegro na takie balony 😅

My chyba naprawdę tak oznajmimy naszym rodzicom i córce. Zastanawiam się na tym czy zrobić akcje z pękającym balonem czy z balonem z helem który będzie w pudełku, które corka otworzy. Ale to jest tak, ze głównie ginekolog nie oznajmia płci rodzicom tylko zapisuje w kopercie i później robi to ktoś, kto organizuje takie eventy lub jedna zaufana osoba z rodziny/ przyjaciół. Nam się tak pewnie nie uda, bo płeć będzie w wynikach testu genetycznego , ktory planujemy zrobić wiec automatycznie w mailu to przeczytamy ale rodzinie chyba tak oznajmimy bo corka bardzo chce tak zrobić. Ale ona zakłada tylko opcje „ na różowo”!!!

Do góry