reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

@sandyy a bierzesz może probiotyk?
Ja miałam zalecenie od gastroenterolog wcześniej żeby co kilka miesięcy przez miesiąc brać alflorex ale nie wiem jak teraz?
A wizytę u niej mam 9 lipca dopiero

reklama
Naprawdę muszę? Nigdy nie robiłam takich rzeczy, nie wiem o co w tum chodzi, pewnie i tak będę o tym zapominać, tak już mam. O siebie nigdy nie dbalam ani trochę, kiedyś też kobiety w ciąży nie brały żadnych takich rzeczy i zdrowe dziecko rodziły, teraz są jakieś czasy przesadnego przesadzanie że wszystkim i potem wszyscy tacy chorowici. Na pewno nie Będę robić sama jakiś mieszanek jak pisały dziewczyny wyżej, zaczęłam myć owoce i warzywa więc to już jest dużo jak na mnie :D
Pamiętaj, że nasze babcie jadły o wiele zdrowsze i bogatsze w witaminy jedzenie. Kiedyś w diecie dużo również zjadało się domowych kiszonek. I oczywiście aktywność fizyczna to była norma (nie mam na myśli joggingu tylko cardio w polu). Ja jestem zdania, że trzeba suplementować, ale nie dać się zwariować. Jak weźmiesz witaminy co któryś dzień to też będzie ok. I nie, na kwas foliowy nie jest za późno. Zawsze warto go brać.

Co do cen suplementów i innych aptecznych rzeczy zdecydowanie apteki internetowe wymiatają. Polecam Gemini. W stacjonarnych przebita jest niesamowita, dlatego raz na 3 miesiące wolę zrobić tam zamówienie.

Pamiętaj, że nasze babcie jadły o wiele zdrowsze i bogatsze w witaminy jedzenie. Kiedyś w diecie dużo również zjadało się domowych kiszonek. I oczywiście aktywność fizyczna to była norma (nie mam na myśli joggingu tylko cardio w polu). Ja jestem zdania, że trzeba suplementować, ale nie dać się zwariować. Jak weźmiesz witaminy co któryś dzień to też będzie ok. I nie, na kwas foliowy nie jest za późno. Zawsze warto go brać.

Co do cen suplementów i innych aptecznych rzeczy zdecydowanie apteki internetowe wymiatają. Polecam Gemini. W stacjonarnych przebita jest niesamowita, dlatego raz na 3 miesiące wolę zrobić tam zamówienie.
Mm ja się czasem bawię w robienie domowych kiszonek, bardzo fajnie smakuje marchewka i papryka kiszona 😋😋
Ale ostatnio chyba za zimno miałam w mieszkaniu i się niestety zepsuła zamiast ukisic (akurat to była cukinia), mąż potem się tego pozbywal bo na sam widok 😩😩😩
I od tego czasu na razie mam uraz - może w 2 tr się to zmieni 😊
ale polecam spróbować!

No ja mam zaraz 12 tydz więc już nie będę brała tego kwasu jak i tak jest za późno. 7 maja idę na prenatalne to się dowiem czy coś się przez to stało?
Nie przejmuj się tym zbytnio 😊 zacznij brać kwas teraz. Ustaw sobie przypomnienie w telefonie albo połóż w miejscu które często odwiedzasz w domu, będzie Ci się przypominać. Ja na pewno nie przestanę brać po 12 tygodniu

Ja biorę centrum Femina dha 1 i chyba skład ok mam nieco zawężone pole do popisu że względu na to że trzeba uważać aby były BG
Co któryś dzień biorę do tego jeszcze metylowany kwas foliowy z solgara.
Dzisiaj mam wrażenie że tak dużo zrobiłam no i się dobrze czuje [emoji16]
Wczoraj na obiad zjadłam pół pizzy takiej średniej i do rana dzisiaj mi było niedobrze..jednak dzidzia nie chce niezdrowego żarcia [emoji12]
Dzisiaj zjadłam chyba tone różnych owoców i co chwilę mleko mi się chce pić.
Ogarnęłam troszkę w domku a później kilka godzin spędziliśmy w ogródku mąż kupił rano krzewy owocowe no i zrobił mi jeszcze niespodziankę i kupił inne kwiatki do ogrodu bo ostatnio mu smecilam że tak smutno bez kwiatów
Więc posadziliśmy borówki agrest i porzeczkę [emoji16]
Mam też truskawki w ogródku i nie mogę się doczekać kiedy będą owoce
Później przyszłam do domku i wzięłam się za układanie puzzli 1000 elementów. Połowa za mną ale trochę muszę odpocząć teraz [emoji16]
Fajny ogródek będziecie miec[emoji7][emoji7][emoji7]

Co do witamin to chyba większość jest bg :)
Na pewno femibion (ale fakt sklad ma marny), prenatal i pregna sa ok - bo je sama sprawdzałam :)

A odnośnie puzzli - co układasz?
Już jestem walnięta na tym punkcie. W drodze do mnie sa 2 paczki - 3000 i 6000 elementow [emoji3526][emoji3526][emoji3526]

@sandyy a bierzesz może probiotyk?
Ja miałam zalecenie od gastroenterolog wcześniej żeby co kilka miesięcy przez miesiąc brać alflorex ale nie wiem jak teraz?
A wizytę u niej mam 9 lipca dopiero
Ja nie biorę nic, swojego czasu brałam sanprobi i swanson. Ja w ogóle pod opieką gastro nie jestem. Przyszłam jakiś czas po diagnozie to zapytał po co[emoji2356] więc nawet nie wiem czy powinno się coś brać...

Mm ja się czasem bawię w robienie domowych kiszonek, bardzo fajnie smakuje marchewka i papryka kiszona [emoji39][emoji39]
Ale ostatnio chyba za zimno miałam w mieszkaniu i się niestety zepsuła zamiast ukisic (akurat to była cukinia), mąż potem się tego pozbywal bo na sam widok [emoji30][emoji30][emoji30]
I od tego czasu na razie mam uraz - może w 2 tr się to zmieni [emoji4]
ale polecam spróbować!
Ja robię zakwas z buraka ale go nie znosze[emoji2356]
I drugi z rzędu kij go wie czemu jakoś średnio wychodzi [emoji848]

reklama
A odnośnie puzzli - co układasz?
Już jestem walnięta na tym punkcie. W drodze do mnie sa 2 paczki - 3000 i 6000 elementow [emoji3526][emoji3526][emoji3526]
Nigdy nie układałam takich puzzli. I zawsze mnie zastanawiało, czy jak jest jednokolorowe niebo, to wciska się puzzle byle by się wcisnely? Jak byłam młodsza to myślałam że każdy puzzel musi mieć swoje miejsce i że takie niebo jest niewykonalne 😁😂

Co lubisz układać, jakie motywy?

Do góry