reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

Podziwiam, ja bym chyba nie wytrzymała w takiej niepewności [emoji3526] już zaczynam się zastanawiać jaka płeć [emoji3526]
Ja też sie zastanawiam nad płcią dziecka. U męża w rodzinie każdy z rodzeństwa zaczynał od dziewczynki (mąż ma brata i siostre), moja siostra jest jakoś w 21 tygodniu ciąży i ma mieć chłopca. Ja z jednej strony chciałabym mieć dziewczynke, bo moja mama miała by w jednym roku parke, albo byłby chłopiec. Dla mnie najważniejsze aby dziecko było zdrowe. Napewno na późniejszej wizycie okaże sie co będzie.

Mam pytanko odnośnie prenatalnych a połówkowych badań. Męża siostra jakoś kojarze że na tych drugich prenatalnych była ale nie wiem który miała tydzień ciąży ok chyba 21. Jak to jest z tymi badaniami jak sie je robi w których tygodniach ciąży?

reklama
Mniej więcej w 12 tyg robi się usg pierwszego trymestru, ewentualnie test z krwi do tego. Potem połówkowe robi się w okolicach 20-23 tygodnia. Lekarz sprawdza parametry dziecka

reklama
To znowu moja ginekolog mówiła, żeby zrobić badania, jutro jadę do laboratorium na badanie toksoplazmozy i wr, bo ostatnio mi te badania pominely na wewnętrznym skierowaniu, a ginekolog stwierdziła, że musi mieć te wyniki. Bo jeśli np mam toksoplazmoze to musi od razu wdrożyć leczenie. A ty również masz zrobić toksoplazmoze?
Tyle dobrze, że laboratorium do którego chodzę, umawia na konkretną godzinę, dzięki temu jestem sama w środku, nie ma nawet osób oczekujących. A wiem że niestety inne laboratoria tego nie stosują, przez co można się spotkać z innymi w jednym czasie.
Może spróbuj podzwonic i znaleźć takie, gdzie też mają zasadę umawiania na godzinę?
No tez musze zrobić toksoplazmoze bo nie wiem nawet czy przeszlam czy nie [emoji1745]

No u mnie wpuszczają tylko po 5 osób do labo a reszta na podwórku stoi , niby w miarę ale jednak jakieś zagrożenie jest..

Do góry